lördag 11 januari 2014

Var kom de bacillerna ifrån?Jag har fått en släng av "slängarsjukan". Den brukar aldrig drabba mig så hårt i vanliga fall, men den här gången är det riktigt allvarligt. Jag står inte och vrider och vänder på sakerna och funderar över vad jag kan använda dem till....jag bara slänger dem. Det är inte alls likt mig. Två mindre rum nere i källaren har drabbats de här sista dagarna, och de ser helt annorlunda ut nu. Man kan gå in i dem och t.o.m. vända sig där inne utan att välta ner en massa prylar. Allt som jag kasserade ställde jag i ett hörn och Göran var väldigt snabb att lasta in allt i bilen och köra till tippen. Han var antagligen rädd att jag skulle tillfriskna och ångra mig ifall sakerna stod kvar för länge.

Det finns två rum till i källaren som står på tur nu, och det är lika bra att få det överstökat under helgen. Om jag ska var helt ärlig så var det välbehövligt, för jag hade tryckt in så mycket på hylllorna och många av sakerna har inte använts på flera år. Sen är det bara våra hobbyrum kvar. Då är jag säkert mitt gamla vanliga jag igen och låter allt bra-och-ha stanna kvar. Där inne är det ändå lite mer rotation på grejerna, för det är inte bara jag som plockar bland garn och tyger utan mina döttrar inventerar där också ibland. Det tycker jag är toppen! Då blir det tomt på vissa ställen så jag med gott samvete kan fylla på nytt.

32 kommentarer:

 1. Så skönt att höra! Jag menar att det är en bacill som härjar, för jag har också haft en liknande åkomma ett längre tag och det är inte alls likt mig det heller....nu kan jag röra mig och komma fram igen utan att kliva över, kryssa fram och lyfta undan. Bilen har fyllts på och returdepån som har öppet bara en gång i månaden i vår lilla kommun, har plötsligt fått jobbigt att ta emot saker av olika slag.
  Jag har nog inte tillfrisknat riktigt ännu...jag fortsätter röjandet ännu ett tag.
  Men då vet jag att det är överkomligt, baciller drar ju vidare någon gång
  Ha en skön dag!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tänk att bacillerna finns på Åland också! Jag känner mig lite bättre idag, för jag har börjat fundera över om vissa saker inte ändå är nödvändiga. Ett gott tecken.

   Radera
 2. jag hade den sjukan för några år sedan :) fast några av sakerna ångrar jag, så här i efterhand, att jag slängde men det kändes riktigt bra just då
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog tur att man drabbas av slängarsjukan nån gång, annars hade man fått skaffa större hus.

   Radera
 3. Snälla, snälla smitta mig!!!! Och maken med för den delen.
  Vi har ett rum som ska bli tvättstuga men det kan det inte bli för där är så fullt av grejer och vi tar oss aldrig för att röja för vi dricker mest kaffe när vi har en stund över.
  Så snälla Gunnel skicka mig några baciller är du vänlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Mailar över lite baciller omedelbart. Men jag tycker annars det låter mysigt med en kaffepaus lite då och då.

   Radera
 4. Göran får passa sig!!! Näää jag bara skojade med dej. Jag brukar få en släng av den slängarsjukan ibland! ........Får se om jag hittar några halvbröder!!! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att jag kanske slänger honom också???? Du är en tokfia.

   Radera
 5. Det är inte så dumt med den sjukan ibland. Och jag tror inte jag ångrat en enda sak jag slängt. Sedan finns det saker jag inte hittar, men det är en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohittade saker finns det gott om här med, men i regel dyker de upp när jag inte letar efter dem.

   Radera
 6. En av mina söner är kroniskt sjuk i den sjukan och han hjälpte mig vid flytten för dryga året sen... Behöver jag säga mer? Mycket var faktiskt rent befriande att bli av med men vissa saker kan jag ännu sakna. Å andra sidan, det kan vara kul att köpa nåt nytt ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det nödvändigt att slänga ibland om man ska få plats till lite nya saker.

   Radera
 7. Dom bacillerna hade jag i somras. Och jag har mått riktigt bra efter tillfrisknandet. Saknar ingenting av det jag slängt. Undrar bara var ett par av mina täckbyxor tagit vägen. Inte kan väl JAG ha städat bort dom? Jag måste väl begripa att jag behöver ett par på jobbet och ett par hemma! Men ett par nya kan ju bli trevligt att inhandla också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta tycker jag är när man lämnat iväg saker och helt plötsligt kommer på att man skickat iväg nåt som var helt nödvändigt att behålla......enligt mitt sätt att se förståss. Göran brukar ha en annan åsikt.

   Radera
 8. Ack om jag kunde få en släng av den sjukan när det gäller mina böcker. Ibland har jag lust att bara ta en hyllmeter och vända den rakt ner, men så ser jag ju att det finns flera värdefulla böcker, som jag inte läst än...
  Det har gått bra med kläder - jag slänger (ger till återvinningen som tar emot kläder) allt som är för litet och jag tidigare har trott att jag ska kunna ha när jag gått ner 10 kg. För det första är det inte särskilt troligt, för det andra vill jag nog köpa nya kläder när den dagen kommer.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att kläder kan vara lättare att slänga än böcker, men det svider ändå lite när man måste lämna nåt ifrån sig.

   Radera
 9. Hej! Jag har aldrig varit en prylmänniska, tycker det bara är jobbigt att hålla rent om man har en massa prycklar framme, "ler" men främsta orsaken är nog mina täta flyttar! De senaste tjugo åren har jag nog flyttat ca 15 gånger och då förstår du....de kartonger som inte ens blivit öppnade mellan flyttarna, vad har man de grejerna till? Okej, det finns undantag som porslin och sånt, men nu har jag varit så smart så jag skänkt dem till nästa generation lite i förtid så slipper de gå i kras i flyttkartongerna. Nu har vi bott i samma lägenhet drygt ett år o jag spanar redan...
  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bott i vårt hus i 42 år, så det finns mycket som säkert kunde ha åkt iväg för decennier sedan.

   Radera
 10. Ja den sjukan är nog den enda sjuka som är bra att drabbas av ibland. Själv flyttade jag ganska nyligen till en mindre bostad. Då var det bara att ta med det allra nödvändigaste :-) Har inte saknat något alls som inte följde med. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det måste till nåt drastiskt som en flytt, om det ska bli en riktig storslängning här.

   Radera
 11. Hejsan Gunnel !

  Den bacillen vill jag ha, för inte slängde jag de överflödiga redskapen jag hade flera av.La bara ner dem i nedersta lådan. Kunde ju ta med mig det till någon second hands butik, men de har nog mycket av det ändå.

  Alla dammsamlare borde jag lägga i en låda och ställa undan.
  Kommer solen in så ser jag dammet, då far de ner.

  Idag kom det äntligen lite snö hit.Hur länge det får ligga, kan man undra.
  Om de bara kunde ge fasen i att ploga o.sanda, det blir så smutsigt då.

  Må så gott !

  Kram Mi
  ,

  SvaraRadera
 12. Man slänger bara det som bäst före datum gått ut ! och Göran häller att bra tag till :-)Kram!

  SvaraRadera
 13. Har haft lite känning av den, skulle nog vara fint om den bröt ut ordentligt ;)

  SvaraRadera
 14. Den bacillen har aldrig drabbat mig, hade kanske gjort gott!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske blir smittad en vacker dag.

   Radera
 15. Den där slängarsjukan har jag haft i flera år nu och det är en trevlig sjukdom. Ger en otroligt skön lättnad när man rensar och slänger saker man trott att man kommer ha användning av. Nu hoppas vi att sjukan håller sig kvar ett tag till hos dig :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker för mig om den varar över helgen. En släng av den sådär en gång om året hade nog varit bra.

   Radera
 16. Skulle behöva en släng av den bacillen...
  Kram

  SvaraRadera