onsdag 22 januari 2014

En hund för morgontrötta


En del pratar om att det är så jobbigt att ha hund, för man måste gå ut med dem tidigt på morgonen och sent på kvällen. Det är nog lite individuellt det där, tror jag. Santos är väldigt morgontrött, så jag får ofta väcka honom på morgonen. Då tittar han sömnigt på mig och i regel så kurar han ihop sig igen och kryper ner i täcket. Antagligen hoppas han på att han ska vara så kamouflerad att jag inte ser honom.


Nu är jag inte så lättlurad, utan han får lämna den varma bädden och göra mig sällskap på en morgonpromenad. De sista dagarna har det inte varit några problem när vi väl kommit utanför ytterdörren. Det är tydligen en tik här i grannskapet som löper och Santos går eller rättare sagt springer gärna till skogen nu. Vi går långa rundor på morgonen, som vi inte gjort tidigare. Vi är båda två väldigt pigga och alerta när vi kommer tillbaka in igen. Man kan nästan tro att man hamnat mitt i tjurrusningen i Pamplona så fort jag tagit selen av Santos. Han far som ett jehu runt i rummen och ligger klistrad som en racerbil i kurvorna. Själv tar jag det lilla lugna och trycker på knappen till kaffekokaren. 


36 kommentarer:

 1. Dom är nog personligheter dom också :)

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen sättet i kurvorna på den som jag är farmor till. Men hon är morgonpigg, men är ju bara 7 år (Santos är ju betydligt äldre. ) Hur går det med din fot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Santos är nästan dubbelt så gammal, men just nu verkar det som han är en valp. Han är så pigg och busig på dan...det är bara de tidiga morgnarna han inte gillar, och jag förstår honom. Foten klarar sig bra med hjälp av värktabletter. Ska till rtg om några veckor.

   Radera
 3. Jag har två kamelior. Den ena står kvar i garaget o har nu tappat sina knoppar. Den andra tog jag in och den har blommat med tre blommor, men eg. är det för varmt för den.
  Jo, det är kul att se allt i museet som man minns från sin barndom. Förutom symaskinerna är det gamla grytor och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om gamla saker. De 'är i regel mycket charmigare än de nytillverkade.

   Radera
 4. Idag blir jag svittig bara jag rör mej. Det är nog ett friskhetstecken! ..........Mina töser är också morgontrötta. De har var sin fillt i deras bädd som de drar över huvudet.Dom är suveräna på det.Men jag tar av dom och så får de gå ut.. Gissa om de är kvicka på att dra filten över sig igen.........Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känner man för att dra filten över huvudet vissa morgnar.

   Radera
 5. :) där har han det riktigt skönt :) Nemo och Sluggo har heller aldrig särskilt bråttom ut på morgnarna, Sluggo följer inte ens med på sista kvällskisset, det är bara Nemo och jag som går ut då
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lite lock och pock här med ibland om kvällarna.

   Radera
 6. Skönt på sätt och vis att ha en morgontrött hund. Själv blir jag väckt nu varje morgon utav snickarna som håller på att byta fönster i min trappuppgång. Nästa vecka får jag nog lov att kolla upp alarmet på mobilen så jag hinner upp ur sängen innan "gubbarna" ringer på dörren. Än värre om jag inte skulle vakna av klockan. De har huvudnyckel! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bäst att du sätter alla pinaler du kan på larm då.

   Radera
 7. Kan du inte hänga med på ett varv medan du väntar på att den varma drycken ska bli färdig? :) Låter härligt att umgås med en hund som är morgontrött och som inte ger dig dåligt samvete. Kram till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det hade sett något ut. Göran hade blivit garanterat klarvaken.

   Radera
 8. Hunden som jag är dagmatte åt och en kompis hund som har bott hos oss ibland är båda riktiga sjusovare. Den ena behagar kliva ur sängen (min) när vi plockar undan efter frukosten. Den andra lämnar sängen (min) lagom till frukost. Nu menar jag sena helgfrukostar. Och varför båda ligger i min säng är en gåta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mysigt det låter. Min hund låg alltid också i min säng. Bästa värmedyna man kan tänka sig.

   Radera
 9. Åh vilken sötnos! Han ser helt bedårande ut!! Vi har två Bichon Havanaiser som också är morgontrötta. De kommer upp i sängen och kurar ihop sig tätt tätt intill oss och somnar om. De är så underbara varma mjuka och goa. Men, när vi säger till dem att stiga upp så gör de naturligtvis det, och så är det full fart på promenaden. VI har sån tur att vi har en liten gård som vi hägnat in med staket så vi kan bara släppa ut dem för morgonpinket, så tar vi promenaden lite senare :) Vilken fin blogg, hit kommer jag absolut tillbaka!

  SvaraRadera
 10. Kul att du hittat min blogg. Jag passar på att njuta nu de månader jag får låna Santos. Hoppas det dröjer länge till påsk.

  SvaraRadera
 11. Bra med en hund som ska rastas för då kommer man ju sig ut iallafall,
  fast vi rastar varann Rantafar och jag,
  och jag är glad så länge ingen löper i närheten så att jag får ha Rantafar för mig själv,
  för han vägrar gå i koppel !!!!
  =) =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Santos hade nog gärna också sluppit koppeltvånget.

   Radera
 12. Goa fina Santos...Tänk vilken "livsglädje" han känner när det luktar löptik;)
  Hur länge får du låna honom?

  SvaraRadera
 13. Så skönt med en morgontrött vovve. Jag håller med Bosse att du skulle ta ett varv du med. :) Göran kanske kan fota så vi får ta del av det roliga vi med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag kan ju spela in en film med morgongymnastik.

   Radera
 14. Det bästa med en hund är att man kommer ut på promenad och att man alltid har sällskap då. Det tyckte i alla fall jag på den tiden jag hade hund.Sen träffar man ju ofta andra hundägare också för en liten pratstund.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många fördelar med att ha en hund.

   Radera
 15. Så söt han är, ja han gömde sig väl där i sängen. Klart han vill sova. Släpp hit honom så får han sova så länge han vill.
  Men väl hemma skulle jag nog göra som du trycka på kaffeknappen. Inte skulle jag ligga klistrad som en racerbil runt väggarna inte. Men så är jag ju inte hund heller. Fast jag är "mormor" till två små svarta tussar. Ser ut som två golvmoppar ungefär.

  Kram

  (◕‿-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min energinivå är inte lika hög som Santos.

   Radera
 16. Ja just det, du var extra matte till Santos, är familjen ute och 'far' igen, *fniss*
  Ja då blir det extra trevligt för dig för han är ju så söt. Det finns en Santos (Podengo) på Gotland.
  Han ägs av Susie på Stjärnarve blogg, jag läser att fler vovvar fått det fina namnet.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Santos husse och matte ska åka till Dallas i februari och Santos är för gammal att börja lämnas på pensionat. Han har aldrig testat det. Jag passar honom gärna för då blir det mer ordning på mitt motionerande.

   Radera
 17. Han låter som en hund i min smak :-)
  Vi hade en Rottweiler i familjen förrut hon gick tyvärr bort för några år sedn men hon avskydde att gå ut på morgonen..Min sambo ville rasta henne innan han gick till jobbet vid femtiden på morgonen han sa att han nästan fick släpa henne till dörren och han snudd på fick bära henne runt huset på rundan hon var helt motsträvig när han kom in med henne igen fick han en sur blick sen gick hon och lade sig igen samma visa varje morgon det var en dam som visste vad hon vill jag saknar henne verkligen..
  ha en fin dag och ge Santos en puss på nosen från mig // Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vill ge sig ut kl. 5 på morgonen? Jag har full förståelse för hennes beteende. Min silkyterrier Milou var också morgontrött. Det passade mig perfekt.

   Radera
 18. Har ju haft hund i hela mitt vuxna liv... utom nu då... tyvärr... Alla utom min första, som var en boxer har varit otroligt så morgontrötta att det var jobbigt att få dem med sig ut innan det var dags att åka till jobbet. Nu har vi katten Sixten, som också är morgontrött - åtminstone nu under vintern... men sommartid är han ute dygnet runt - så det jämnar ut sig :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man jobbar är det klart besvärligt med en morgontröttt hund, men nu är det helt perfekt.

   Radera
 19. Jag undrar hur det har gått med din fot?
  Bara man kommer upp ur sängen är morgnarna härliga!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det där med att komma ur sängen som är så besvärligt. Det går riktigt bra att promenera nu...inte så fort visserligen, men huvudsaken att jag kan ta mig fram.

   Radera