tisdag 28 januari 2014

Minns ni den här?


I september 2012 skrev jag om att jag hade börjat sticka en poncho till mig själv. Redan när jag hade börjat på den så hade jag mina misstankar om att den nog aldrig skulle bli klar.....och det stämde. Den var så otroligt tråkig att sticka. Mönsterbården var skoj, för då hände det nåt så jag inte hela tiden bara satt och tänkte:"När katten tar det här varvet slut?" Slätstickningen däremot var så energidödande så jag fick nästan ta dubbel dos vitamintabletter de dagar jag stickade. Jag höll ändå ut ganska länge. Så pass länge att jag fick bakstycket klart och började på framstycket. Vilken optimist jag var! Till sist blev det som jag hade befarat ett UFO eller OFA (ofärdigt arbete).

Det kändes lite retfullt att så pass mycket garn var låst till ingen nytta, så för någon vecka sedan drog jag ur rundstickan och rev upp alltihop. Vilken skön känsla! Då behövde jag inte längre ha dåligt samvete för att ha ett OFA i källaren. Det har jag visserligen...flera stycken...men inga som är tänkta att bli en poncho. Nu har jag börjat om på nytt. Jag hittade ett annat mönster som verkade mycket roligare. Det är flätor mitt fram, mitt bak och över där jag ska ha armarna. Jag har bara stickat ca 20 cm så det är en bra bit kvar tills den är färdig. Förhoppningsvis ska ni inte behöva läsa ett inlägg om sådär ett år med rubriken "Minns ni den här?"

26 kommentarer:

 1. Gå säker snabbare när det är roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag inte tröttnat på den.

   Radera
 2. Haha... OFA... ja, sånt har jag också... men inget stickat :)
  Blir säkert bra den nya tröjan...

  SvaraRadera
 3. Lycka till med det nya projektet. Sticka flätor är roligt, för då är man hela tiden uppmärksam på vad det är man håller på med.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det inga långtråkiga varv mer.

   Radera
 4. Det blir nog bra det nya. Litet mönster hela tiden är roligare. Förr stickade jag mycket - tröjor, klänningar mm. Men nu ingenting nästan. Ser fram emot när arbetet blir klart.

  SvaraRadera
 5. Ha ha, det låter precis som jag det där. Påbörjar massor med projekt som jag sedan inte avslutar för att jag blir less. Eller rättare sagt jag var så förut. Inte nu. Nu påbörjar jkag inte så många projekt, och så avslutar jag de jag påbörjar, det är mycket roligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag också blir så förståndig nån gång.

   Radera
 6. Goförmiddag! Jag tror att det nya arbetet blir färdigt i ett nafs!!Jag undrar var domherren är?? Väntar på att han också ska komma till min restaurang! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bara haft en endaste domherre här i år. Hoppas det blir fler nu när det är så kallt. Jag ser dem när jag går inne i skogen, men de kunde gärna få flyga hit också.

   Radera
 7. jag tror nog att du kommer att ro i land den här gången, om det nu är mönster hela vägen så är det ju mycket roligare att sitta och sticka
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag märker redan nu att denna modellen är mycket roligare att sticka.

   Radera
 8. Tänk så märkligt, två halvfärdiga stickningar råkade försvinna i flytten... Vissa andra saker har jag grunnat mycket över var de tog vägen, som tex. ett par nya inneskor men stickningarna har jag inte skänkt en tanke...förrän nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska skönt om en del halvfärdigt förvann, tycker jag. Då behövde man inte ha dåligt samvete för att inte bli klar.

   Radera
 9. Hade också ett antal OFA när vi flyttade för snart 8 år sen,
  jag skänkte allt till RödaKorset där det satt en massa tanter som blev
  så glad över alla handarbeten som tex obroderade tavlor med visdomsord..
  och en massa annat jag inte ens hade börjat på.
  Vilken lättnad att jag inte behövde kasta handarbeten.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé. Det är lite synd att bara kassera handarbeten.

   Radera
 10. Bra beslut! Även om jag tror att den skulle ha blivit jättefin. Men flätor är ju så roliga att göra... tycker jag. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väldigt snygg på bilden jag såg av den, men jag hade tyvärr inte energin att fortsätta. Jag gillar med att göra flätor.

   Radera
 11. Inspirerad av inlägget ska jag ta fram mitt dåliga samvete - en tröja till något av barnbarnen där bakstycket är färdigstickat. Eftersom jag läste fel på mönstret - var inte van vid de nya - blev flätan upp och ner, så jag la det hela åt sidan. (Nu ett antal år...)Men nu ska jag ta fram det och repa upp det och börja om! Jag började sticka till det äldsta av de yngsta barnbarnen, mellanpojken har också blivit för stor men den lilla flickan är kvar att sticka åt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana arbeten har jag med haft. Det är ändå skoj när det blir färdigt och passar till något barn.

   Radera
 12. Jag som inte ens vet hur man stavar till sticka... Men färgen var snygg. Hoppas du slutför den här gången:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka ha lite mer tålamod nu.

   Radera
 13. En härlig färg på garnet och du gjorde rätt i att repa upp det och börja med något nytt. Ska bli spännande att se om du lyckas få den färdig. Jag har också några arbeten liggande som ingår i gruppen OFA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här modellen är faktiskt riktigt kul att sticka, så det blir några varv varje kväll.

   Radera