torsdag 31 oktober 2013

Uppdatering


Nu är jag uppdaterad igen precis som datorn. Jag ska kunna fungera felfritt ännu ett år. Många med mig har gjort den här virusuppdateringen och kanske det blir några till innan det blir för sent. Min husläkare har börjat jobba på en annan vårdcentral, men när jag nu äntligen hittat en läkare som jag känner förtroende för så tänkte jag att henne släpper jag inte i första taget. Jag listade mig på den här nya vårdcentralen, och igår var det första gången jag skulle dit. Det kändes lite läskigt. Sjuksystrarna på den gamla vårdcentralen har varit några mästare när det gäller nålteknik allihop. Jag höll tummarna för att det skulle vara likadant här.........och det var det. PUH! Jag klarade av den här influensavaccineringen också.


Egentligen undrar jag om jag inte är lite åt elektronikhållet ändå, för när Rasmus var liten så ringde jag ofta för att höra hur det var med honom.......de dagar jag inte körde dit. När han började prata pekade han på mobilen och sa: Mormor. Om han trodde att mobilen hette mormor eller han menade att jag alltid fanns i luren fick jag aldrig riktigt kläm på.


Nu upprepas det på nytt. Zoé rusar till datorn när hon kommer hem från dagis och säger: Mormor. Jag undrar om hon menar att datorn heter mormor eller hon tror att jag bor i datorn? Det ska bli spännande att höra vad Daniel väljer att kalla för Farmor.

21 kommentarer:

 1. Vilken tur att tusenmilaservicen är avklarad.
  Gulligt med mobil som heter mormor.
  Jag hörde en barnhistoria en gång: Barnet svarar i telefon, men lämnar över telefonen till föräldrarna och säger "aj, aj, aj". Det var farmor i luren. Det skulle inte jag vilja bli kallad och det tror jag inte heller att jag blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej jag föredrar nog med att bli kallad nåt annat.

   Radera
 2. :) vad sött :)
  grattis till dig som klarade av vaccineringen :)
  kramar

  SvaraRadera
 3. Hejsan Gunnel !

  Tittade på inbjudan, har inte tagit än.

  Träffade min banbarn och dotter igår, och vi
  hade så trevligt tyckte i alla fall jag.

  Några missförstånd som alltid, för jag hör ju så illa
  och fel också.
  Hon trodde jag ramlat, men istället gick jag så fort att hon hann inte se mig, när hon for med bilen åt samma håll.Vi skulle köpa pizza, men jag hade ju tomburkar som skulle pantas åt Morfar. Trodde väl
  hon begrep att jag inte släpar dem till Pizzerian. Berättade för henne, hur galet allt var förr så hennes Mormor kallade det Lucy show.

  Det är bara att se hennes shower så förstår man innebörden-

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucy show var det länge sen man såg på TV.

   Radera
 4. Jag har också klarat av vaccineringen idag. Och visst är det härligt ändå med den där tekniken då man inte har barnbarnen "in på knutarna!" Nu vet de var man kan "träffas" ändå :-) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett väldigt bra alternativ med den här tekniken.

   Radera
 5. Gusingen vad skönt att träffa på en bra läkare.
  Jag hoppar över influensavaccineringen i år också.
  Jag lånade ett förkläde av min mormor när jag vänta första tösen 1966.
  Då håller jag tummarn att du hittar ditt mönster.
  Ha en bra dag.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag åker hellre lite längre för att få träffa en bra läkare.

  SvaraRadera
 7. Jag vände i dörren i eftermiddags. Vilken lång rad av äldre människor. Vi har gratis för de över 65 år och för riskpatienter. Hoppas det är färre personer nästa torsdag när det är sista chansen. Vill inte missa sprutan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara bra att få den där sprutan. Den måste vara väldigt poppis nere hos dig. När jag var iväg så kom jag in nästan med en gång.

   Radera
 8. Tekniken är nog bra när den fungerar, och tänkt så bra att kunna hålla kontakt med alla nära och kära som bor längre bort.

  SvaraRadera
 9. Så skönt att allt gick bra med nya läkaren!
  Det är fantastiskt det där med tekniken. När min yngste var runt två år for fadern till Kosovo för att arbeta i ett år. Han var blott hemma var femte vecka. Var morgon satte vi datorn på hans plats vid köksbordet och åt frukost ihop med hjälp av Skype. När han var hemma och skulle återvända sa gossen: "Nu åker pappa in i datorn igen."

  SvaraRadera
 10. Ja barn är härliga. De tror nog att du bor i grejerna tror jag när du är där och pratar med dem.
  Kanske har jag fel men gulliga är de.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn konstrar inte till saker så mycket, och det är så härligt.

   Radera
 11. Hittar man en bra läkare så ska man allt försöka hålla fast iden... bra att du kunde följa med till den nya vårdcentralen och så skönt att du klarade årets uppdatering också :)
  Ja, barn är roliga... kul med Zoé... hon tror nog du bor i datorn :)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag följde också efter "min" doktor när hon bytte VC.. Kram!

  SvaraRadera