torsdag 24 oktober 2013

Hårfagert


Den här pippin och jag har en sak gemensamt. Vi har båda två så lång lugg att det nästan är omöjligt att se något.......men inte nu längre. Igår bestämde jag mig för att det får vara slut på detta, så jag stegade iväg till frissan. Det var även tid för imålning av håret som växt ut sen senaste färgningen. Jag diskuterade med min frisör och kom fram till att jag skulle prova en annan färg denna gången. Nu är mitt hårsvall lite mörkare rött och luggen är trefärgad i svart och två röda nyanser, och inte längre än att jag kan se vad som händer och sker.

Det är väl konstigt det där med hårlängd egentligen. När jag är nyklippt ser det alltid så fint ut precis när jag går ut från salongen, och det håller sig hela dagen. Nästa morgon när jag vaknar får jag bara smygtitta lite försiktigt i spegeln för att inte få skrämselhicka. Jag fattar inte vad som händer med mitt hår under natten. Det är inte tillstymmelse till något frisyrliknande alls. Det är inte tillstymmelse till något som liknar något  över huvud taget. Inte katten kan jag föna och kamma det lika snyggt som frissan gjorde. Det tar några dagar innan håret "lagt till sig" eller vad man ska kalla det för. För var dag som går så blir min frisyr lättare och lättare att fixa och det bara fortsätter så i flera veckor. Sen helt plötsligt en dag från en minut till en annan så växer håret flera cm verkar det som. Och då blir det panik! Många gånger är jag inte så förutseende att jag bokat tid i förväg, vilket jag borde ha gjort. Samma sak upprepas ju hela tiden så det är inget okänt fenomen för mig. Jag tror att min frissa känner mig väldigt väl, för hon brukar alltid kunna klämma in mig nånstans när jag ringer och är alldeles hispig.

Ibland blir jag nostalgisk och tänker på den gamla goda tiden när man använde postisch och peruk. Det var tider det! Då var man alltid snygg i håret. Jag hade postisch i håret när jag gifte mig och det såg inte alls dumt ut. Peruk blev modernt några år senare och jag skaffade mig det med. Men fy så varmt det var. Det var som att gå med en pälsmössa på huvudet mitt i sommaren. Fast det var ju väldigt bekvämt att bara lämna in den till frissan och sen hämta den någon timme senare när den var fixad och klar.

Det verkar helt naturligt när kvinnor använder peruk eller löshår för att göra sig vackra. Då kan jag inte förstå varför en del män skäms över att bära toupé. Det är ju precis samma sak. Kanske det blir en ändring på den inställningen framöver, för det är ganska vanligt idag att män använder skönhetsprodukter eller sminkar sig. Det är väl inget fel att vilja se bra ut? Även om man inte är filmstjärnevacker så gör det mycket för självförtroendet om man är nöjd med sitt utseende. 

14 kommentarer:

 1. Vad spännande! Du låter ursnygg!
  Det där med att luggen bara blir toklång på en minut känner jag precis igen. Tack och lov är det en av mina bästa vänner som klipper mig så hon har koll. Skickar bara ett SMS att nu är det dags, så knallar jag snällt dit. Hon bestämmer och jag blir som oftast nöjd. I alla fall när jag vant mig.
  Är det möjligt att få se dig på bild? Jag är jättenyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig väldigt nöjd. Såg ditt inlägg och tycker din frisyr passar dig perfekt. Jag får se om jag tar mod till mig nån dag och publicerar ett foto.

   Radera
 2. Godmorgon! Hur jag än letade hittade jag inget foto på dej,För det är väl inte du som sitter i buren???Min frisör vet också att jag ringer i panik ,och han ställer alltid upp! Med att klippa alltså!....................... Bra förslag med högtryckstvätt. Det använder Per Moberg till nypotatis! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag står till höger om de där röda grejerna, men tyvärr kom jag inte med på bild.

   Radera
 3. Jag känner igen det där att det plötsligt blir akut och man står inte ut en dag till.
  Använde du peruk ett tag? Min syster hade också en, som jag provade. Den var helt mörk och jag är väldigt ljus, så det var roligt att se. En lösfläta hade jag, som man fick gömma i det egna håret för färgen var ju inte identisk.
  Skönt att du är nöjd så länge det varar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när jag inte behöver stå halva dan framför spegeln för att få alla hårstrån på plats.

   Radera
 4. Fniss fniss.....jag känner igen mig precis. Kan stå framför spegeln en dag och tycka att håret är riktigt hyfsat för att nästa dag fullständigt avsky spegelbilden. Jag brukar också ha tur att få tid hos min frissa ganska omgående! Löshår, javisst hade jag det med. 60 talet det var "tider det"......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka stora frisyrer man kunde få till då med hjälp av allt löshår.

   Radera
 5. Så mitt i prick din beskrivning av "frisyreländet" är. Jag glömmer aldrig barnens skräckslagna ansiktsuttryck när jag nyss uppstigen kom in i köket, den tid de bodde hemma ;) Att det varit modernt med peruk hade jag ingen aning om men det låter onekligen rätt praktiskt. Tänk så skönt att slippa fixa frisyren, som ändå försvinner rätt omgående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Praktiskt var det onekligen men inte särskilt behagligt. På vintern möjligtvis när det var kallt.

   Radera
 6. Haha... precis så är det! Du blev säkert ursnygg i nya färgen! Själv låter jag mitt hår sakta men säkert övergå i naturligt grått...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer jag nog också att göra så småningom, men för tillfället gillar jag att ändra färg.

   Radera
 7. Kul med en ny hårfärg och synd att vi inte får se din fina frisyr och färg :-). Visst är det så att det helt plötsligt bara inte går att fixa till håret, för att det blivit för långt. Det kommer så snabbt. Fast till skillnad från dig, så är jag aldrig nöjd när jag går från frissan, för jag har en sån perfekt frisyr när jag går därifrån och det är inte jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min frissa brukar göra så att jag ser helt vanlig ut...alltså lite smårufsig, för det trivs jag bäst i.

   Radera