söndag 27 oktober 2013

Dags att tänka om


Alla vet att värme smälter fett. Det upptäcker man lätt när man lägger en klick smör i stekpannan. Det är lite synd att det inte går att överföra direkt på kroppen. Jag menar inte att man skulle hoppa upp på spisen utan något lite mer förfinat. Solarierna borde kunna fixa det, tycker jag. Där hoppar man in och lägger sig ungefär som i en microvågsugn eller brödrost, men inte katten kommer man ut mycket smalare. Möjligtvis lite bränd i kanterna.

I stället lever veckotidningarna gott på att skriva om all världens mer eller mindre tokiga dieter. Jag måste erkänna att jag har testat många av dem med mer eller mindre lyckat resultat. Naturligtvis är det i slutändan upp till var och en att själv ta tag i problemet, om det nu är ett problem. Jag har i varje fall på kuppen fått en hel arsenal med goda recept som funkar bra om man vill både gå upp och ner i vikt. Det är bara att välja.

Idag såg jag en annons om en metod som ställde all gammal kunskap på huvudet. Man skulle frysa bort fettet! Det kan inte stämma. Fett stelnar i kyla. AHA! Man skulle kanske karva bort det stelnade fettet sen och skulptera fram en supersnygg figur. Var katten gjorde jag av annonsen?

20 kommentarer:

  1. Hej du,,det finns bara ett sätt om man vill gåner i vikt,,och det är tvärsäkert.."Ät mindre,Rör dig mer" ..
    Ja Grattis du var skitsnabb med rätt svar..Haé Kram.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med ovanstående. Men att karva bort fettet förekommer ju redan fast det är inte en metod man klarar på egen hand. Och jag tror inte jag skulle våga. Med symaskinen skulle man kunna göra litet insnitt där det behövdes bäst.
    Angående tyg. Det var roligt, men som förut var det också en massa smyckestillverkning o annat. Det går bussar dit, men varken härifrån eller från Skåne. Varför fattar jag inte. Jag har insett att den tid jag fortfarande kan få sy barnkläder är begränsad så därför är jag väldigt produktiv nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det inte mycket att man suger ut fett också? Jag hade nog också hellre förlitat mig till symaskinen. Jag tycker de skulle starta med bussturer från södra Sverige. Det får vi ta och ändra på.

      Radera
  3. Ha ha ha..... jag tror inte att någon av de ideerna är särskilt bra!!!! Ja visst har jag provat många dieter också, men va katten...... jag tänker alltid att det är viktigt att njuta av livet, viktigt att gå ner i vikt om man är sjukligt överviktig, annars tror jag att vi alla ska vara"som vi är" och vara nöjda med det!!! Tyvärr så är det så många unga flickor (och även äldre) som får ätstörningar av alla "recept och repotage om hur vi ska se ut", jag jobbar ju mycket med dessa flickor...och jag brukar alltid säga...." Tänk när du sitter på hemmet, 85 år gammal, du är smal som en sticka...men har inte njutit av livet utan bara tänkt på att gå ner i vikt".... då brukar dom tänka efter!!! Trevlig vecka Gunnel!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker inte heller att några "trivselkilon" är att gå i taket för.

      Radera
  4. Diet TIO är bra! Bara man har tålamod....Ta Inte Om..Tio.
    Två kilo på en månad är inte illa...
    och som sagt några trivselkilon klarar man bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en ny diet för mig, men den verkar vettig. Grarttis till att kunna vara så ståndaktig!

      Radera
  5. Haha, du är rolig du.
    Men en poäng har du. Varför smälter smöret???

    Armbandsklockor har jag massor (inget skryt jag är klockoman) men de har jag slutat ändra till jag använder dem. Ofta är batterierna slut ändå.

    Ha en fin extral-ång söndag

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många kul modeller på armbandsklockor. Synd att batterierna varar så kort tid. Det är lite irriterande.

      Radera
  6. Det finns då många att man blir snurrig 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och jag tror inte att någon av dem är så bra som det lovas i reklamen.

      Radera
  7. Vilken tur att du kom på det till slut :-) Hoppas du hittar annonsen! Ha en bra dag! Kramar

    SvaraRadera
  8. Vi kör ju som du vet 5:2 och jag måste säga att det går fantastiskt bra....men hittar du tidningen med det nya knepet, så kan jag tänka mig att försöka skynda på det hela:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jag tror nog att din diet är säkrare.

      Radera
  9. Haha, underbart! Tack för ett gott skratt :)

    SvaraRadera
  10. Vilken underbar idé om att låta smälta bort fettet :)
    För många år sedan drack jag enbart Nutrilett under fyra veckor. Gick inte ner ett gram. Sen åkte jag på två veckors semester med all inclusive, åt frukost, lunch, middag, efterrätter x 2, glass, snacks och godis och kom hem två kilo lättare...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som en kul diet. Undrar om den hade funkat på mig.

      Radera