måndag 28 oktober 2013

Slutjobbat


Nu är alla bär som skulle plockas plockade, alla växter som skulle planteras planterade, alla perenner som skulle klippas klippta, alla rötter som skulle grävas upp uppgrävda men allt ogräs som skulle rensas bort är fortfarande kvar. Jag hoppas på att det fryser ihjäl under vintern. Skulle så inte vara fallet utan att det visar sig vara så seglivat att det sticker upp igen till våren, så får jag väl ta tag i det då. Nu har jag stämplat ut från trädgården för i år. Det är endast gräsmattan som behöver en sista frisering, men där är inte jag inblandad.

Nu är det i stället insidan av huset som står på tur. En del jobb kommer det duktiga hantverkare hit och fixar till oss, men det finns alltid en hel del som man själv kan pyssla med. Det skymmer ganska tidigt om kvällarna och då är det mysigt att sitta och bläddra i inredningstidningar. Nån gång då och då dyker det upp ett guldkorn som man kan använda. Alla tjusiga foton lurar tyvärr ögat. Det är i regel bara detaljbilder som visas och går man riktigt nära inpå, så kan nästan allt se bra ut. Ibland funderar jag på  om det verkligen är så snyggt när man ser hela bilden. Nu senast såg jag en bild på olika kaffekoppar som staplats ovanpå varandra och i texten stod att det såg så tjusigt ut. Det gjorde det faktiskt också....... på den här lilla bilden. Jag kom att tänka på när jag har plockat ur diskmaskinen och staplar kopparna på varandra för att senare sätta in dem i skåpet. Inte ser det så fint ut. Det ser enbart stökigt ut. Det beror kanske på vilken sorts koppar man staplar.

Hur som helst så får man i varje fall lite rotation på hjärncellerna. Den ena idéen efter den andra dansar förbi, och helt plötsligt inser man att man kommit på en toppenidé! Nu gäller det bara att förverkliga den också. Ibland har jag kommit på  mig själv med att tänka lite för snabbt. Jag hoppar gärna över ett eller några steg i planeringen. Det förstår jag när idéen inte blir som jag tänkt mig. Då är det bara till att börja om på nytt eller ge sig i kast med en annan bra idé.

16 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att "tänka för snabbt" och att ha lite för bråttom...Inte alltid det blir så bra då.
  Men du brukar alltid få till så bra ideér.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nån gång måste man ju lyckas bara man försöker tillräckligt länge,

   Radera
 2. Vad skönt när man känner att man gjort klart något. Håller med dig angående inredningsideer. Ofta ser det väldigt rörigt ut och det kan det bli av sig själv. Men att titta på bilder kan vara kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får i varje fall lite idéer av alla bilder.

   Radera
 3. vi är inte klara utomhus än, det är en massa löv kvar att kratta
  jag skulle vilja tapetsera om lite, måste bara först hitta tapeter som jag verkligen gillar
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att jobba lite inomhus nu.

   Radera
 4. Hej!

  Jag håller på att läsa mig bakåt i din blogg och är någonstans på 2011 nu. Som du förstår så tycker jag om den eftersom jag fortsätter! Jag delar inte varenda en (men de flesta) av dina åsikter och uppskattar så mycket att du förmedlar dem så naturligt och utan ilska (jo.. lite ilska men då med humor!) - så mycket lättare att ta till sig då!

  Din glädje över garn och annat otyg får mig att rysa men så ser jag resultaten och blir blå av avundsjuka.

  Fast Hitchcocks "Fåglarna" förstod jag aldrig varför den var läskig och fladdermöss är underbara så… lite långt är det mellan oss. Ändå tycker jag att du har du en underbar blogg!

  SvaraRadera
 5. Så roligt att du vill fortsätta att läsa. Jag tycker bara det är bra om man inte har exakt samma åsikter om allting. Det är alltid kul att höra en annan persons synpunkt och ibland upptäcker man att den är riktigt bra. Som du förstår så är inte allt så allvarligt menat...bara lite grann.

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Ja man ska nog inte lita blint på allt man ser på eller på film. Det går ju att manipulera allt.

   Radera
 7. Ja, nog kan bilder ljuga, det gäller bara att ha rätt vinkel och ljus. Jag har varit med när så kallade inredare skulle fota för en tidning. Fönsterbrädan låg lös och för att få rätt höjd på krukväxterna stoppade man papper i krukorna - det såg bra ut på bild.
  Så klart det känns skönt när utomhus-jobben är färdiga. Inomhus är det alltid något man vill ändra på.
  Möblera om hade jag pippi på i ungdomens dagar. Ofta slutade det med att möblerna bars tillbaks där de hade stått innan. Var väl väl genomtänkt från början.
  Snart är det dags för storstädning, vilket sker två gånger per år. Det gäller bara att inte gapa över för mycket - då fuskar jag. Ett rum i taget och det får ta en vecka.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också ha god tid på mig när jag städar, då hinner man även flytta någon möbel.

   Radera
 8. Jag brukar ofta fundera över varför en överbelamrad arbetsbänk kan se så härlig och hemtrevlig ut i en film men inte i verkligheten, eller som du skriver, porslin som staplats. Är det för att vi ser med så kritiska ögon på vårt eget, eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara så att vi är väldigt självkritiska.

   Radera
 9. Härligt att allt är klart utomhus... det är det inte här... lusten har liksom försvunnit... kanske är det för att jag inte har de rätta kläderna :)
  Att läsa inredningstidnigar är kul... och planera också, men göra det tråkiga förarbetet det är inget för mig... fort och lätt ska det gå... ofta får jag börja om från början under devisen - "Gör om, gör rätt!"
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börja med att köpa dig ett par rosa gummistövlar, så ska du se att lusten kommer tillbaka...tror jag.

   Radera