onsdag 16 oktober 2013

Drömmar


Alla människor drömmer har jag läst, det är bara det att man inte minns det efteråt. Ibland när jag vaknar på morgonen så har jag en svag känsla av att ha drömt något, men kan inte komma på vad det handlade om. Men i natt var det nåt speciellt. Jag har en bloggvän på Gotland som heter Ingrid. Hennes blogg var den första jag började kommentera i. Hon har en mycket mysig blogg och eftersom hon skriver om i stort sett allting så är det så spännande att gå in där och läsa. Under de här åren har vi endast haft kontakt via bloggen......fram tills nu.

Ingrid meddelade mig att hon skulle komma till Helsingborg, så vi kunde mötas där. "Så kul", tänkte jag, "det blir första gången jag träffar en bloggkompis i verkligheten". Nu minns jag inte riktigt  var vi skulle mötas nånstans; troligtvis på Knutpunkten där all tåg och busstrafik utgår ifrån. Vi bestämde att vi skulle gå på bio. Så här i efterhand kan jag tycka att det var ett märkligt beslut. Det hade varit mycket roligare att ta en fika och sitta och prata lite eftersom det var första gången vi träffades. När filmen var slut, sa Ingrid att hon var tvungen att ta bussen hem till Gotland igen. Inte visste jag att det fanns en direktbuss mellan Helsingborg och Visby. Jag glömde fråga varför hon hade så bråttom. Det är ju trots allt en lång resa bara för att åka till Helsingborg och se en film tillsammans med mig.

När jag vaknade i morse så måste jag erkänna att jag kände mig lite konfys. Vi har aldrig diskuterat att träffas, och jag har aldrig varit på nån bloggträff så jag förstår inte var den här drömmen kom ifrån. Men det var kul att träffas. Jag måste skriva och höra så hon har kommit välbehållen hem, och om hon minns vilken film vi såg.

22 kommentarer:

 1. Kanske hon också, rentav, drömde om dig? Det är i det undermedvetna som vi träffas ibland utan att ens förstå att vi gör det har jag läst någonstans. Så skönt det är när trafiklogistiken fungerar så bra också:)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var ju en mysig dröm, fast lite konstig. Konstigt också med bussen. Det flesta linjer här har dragits in, men det är ju bra om de som bestämmer börjar tänka om.

   Radera
 2. Vad lustigt. Men ofta drömmer man om det man tänkt på. så du tänkte nog på henne. Jag ska gå in o läsa på hennes blogg.
  Ja skicka Maria Nyckelpiga till Huskvarna. Jag ska ta väl hand om henne.
  Djurparken har jag inte valt själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drömmar är underliga ibland. Det finns kanske en busslinje från Åstorp till Huskvarna så jag kan skicka henne den vägen.

   Radera
 3. Ja visst kan drömmar verka konstiga. Men jag har upptäckt att då jag någon gång kommer ihåg en dröm och det varit någon person med i drömmen.. så har det alltid inträffat något gällande den personen inom en snar framtid. Nu lät det som dödsfall då jag skriver men inte något sådant utan ett telefonsamtal, eller en bild i en tidning eller så.... Ha de Gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter spännande. Vi får väl se vad det blir.

   Radera
 4. Jadå, jag drömmer också de mest märkliga ting ibland. Ofta minns jag när jag vaknar och min sambo får höra en massa egendomliga historier som min hjärna fantiserat ihop *S*

  Kul att du hittat min pysselblogg!
  Jag har en vardagsdito också, om du är nyfiken på vem jag är... du hittar den här: raggsockababbel.blogspot.se .

  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska gå in och läsa din andra blogg med.

   Radera
 5. Ha ha ha...hoppas hon har bättre minne än du. Drömmar kan verkligen vara hur konstiga som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ingen förklaring på den alls.

   Radera
 6. Hej du,,Jag drömmer nog,men kommer aldrig ihåg något när jag vaknar...Jag tycker själv om alla typer av klurigheter,korsord och suduku osv..Det håller hjärncellerna vid liv..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vanligaste är väl att man glömt allt när man vaknar.

   Radera
 7. :) ja, drömmar kan man undra över efteråt :) tyckte också att det var lite underligt att ni skulle gå och titta på en film det första ni gör :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade ju varit trevligare att sitta och prata. Vet inte hur vi tänkte där.

   Radera
 8. Jag kommer nästan aldrig ihåg vad jag drömt om när jag har sovit! Men dagdrömmar brukar jag kunna komma ihåg :-)................................Svar: Gråmulet och 10,1 Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att dagdrömma är kul. Då får fantasin fritt spelrum.

   Radera
 9. Haha...har Du hört än om Ingrid kom hem...haha!
  Visst är det förunderligt med drömmar. Jag drömmer samma dröm med ett antal år emellan, exakt samma dröm, underligt!
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande med drömmar, tycker jag, för ibland kan de faktiskt hända det som man drömt om.

   Radera
 10. Attans att jag redan har glömt vilken film vi såg, men jag kom hem som jag skulle i alla fall!
  Ja du Gunnel, hur man kan drömma, vad kommer sånt ifrån. Vi kanske kommer att träffas inom en inte allt för lång tid. Kommer du till Gotland så finns jag här och jag lovar att vi inte ska gå på bio!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit kul om vi nån gång träffats, och jag tycker också att vi struntar i nåt biobesök då.

   Radera
 11. Men vad kul:) Det måste betyda att du ska fixa en liten bloggträff eller vad tror du?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt lockande faktiskt. Man blir ju lite nyfiken på alla man blir bekant med på nätet.

   Radera