onsdag 23 oktober 2013

Hos doktorn


Jag klarade mig ifrån läkarbesök, men det var värre för min bil. Den har väsnats nåt makalöst så fort jag har svängt på ratten. Det skrapade så konstigt undertill på den så det var lite obehagligt att köra. Jag minns inte vad den fick för diagnos, men det var nåt dyrt i varje fall. Det är precis lika dyrt att lämna in sin bil för undersökning och vård som att lämna sitt sällskapsdjur hos veterinären. Talar vi sen om en operation, som det tydligen blev på mitt lilla gröna husdjur, så kan det rusa upp till avsevärda summor. Djur kan man ju teckna sjukförsäkringar för, och jag har en försäkring på min bil, men det visade sig att den täcker inte sådana här sjukdomsfall.

Nu mår i varje fall både jag och bilen betydligt bättre. Bilen är åtskilligt yngre än vad jag är, men jag är rädd för att jag ändå får börja räkna med lite ålderskrämpor på den. En fördel är att jag har hittat en bra "bildoktor" i närheten, som inte reparerar bara för reparerandets skull, utan först undersöker vad som är vettigt och nödvändigt att göra.

20 kommentarer:

 1. Det är inte roliga pengar att lägga ut det där. Skönt att du hittat en som undersöker ordentligt först. Det blir ju tryggare på så vis. Ganska märkligt om man drar parallellen till en doktor eller veterinär, att de skulle operera lite på måfå utan noggrann undersökning.
  Framförallt är det skönt att du mår bättre!!!!
  Sv: jag är nog inte så särskilt duktig, även att du är gullig som säger så. Matlagning, och då gärna lite annorlunda och lite gammaldags är min hobby. Jag är väldigt oduktig på andra husliga saker. Mina bonniga anor har satt djupa spår. :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara träffat på seriösa veterinärer, och jag hoppas verkligen inte det finns några som inte bara tänker på djurens bästa.

   Radera
 2. Skönt att ni är på bättringsvägen... både du och din gröna bil :) Ja inte är det billigt inte - varken bilverkstad eller veterinär... bra då att du hittat en bra verkstad i alla fall :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget är gratis. En del "operationer" är klart dyrare än andra.

   Radera
 3. Godmorgon! Det är viktigt att hitta en bra och billig bildoktor.. Är det din lille "bildoktor " som står framför bilen?................... Vad gör du uppe mitt i natten ????jag är inte heller någon snöälskare,men det är bara att finna sig i läget!! Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Det är min alldeles egna bildoktor, som ser till att min bil alltid är ren och fin. Jag är inne i en sån där kan-inte-sova-period igen, och då är datorn bra att ta till.

   Radera
 4. Skönt att du mår bättre. Bildoktorn, är det han som ser ut att ge körförbud på bilen? Har du lyssnat på Bosse Bildoktor på radio. Han är verkligen rolig och efter vad jag förstår kan han mycket också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min "bildoktor" är mer en slags stylist, som ser till att bilens utseende är acceptabelt. Jag visste inte att Bosse bildoktor hade ett radioprogram.

   Radera
 5. Så bra att både du och bilen mår bättre.. Ja det är dyrt när min hund blir sjuk men jag har förstås han försäkrad.Så det blir förstås BARA självrisken på 2500. Men ännu har jag klarat mig från så dyra. En gång blev det 2400. Det blev att betala själv. Men det är OK. Men bilräkningarna är inte OK. Det blir ju ibland en jättesumma. Men man får ta det också. Hoppas din bil fungerar ett bra tag nu. Ha det bra. Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man betalar gärna hos veterinären så ens älsklingsdjur blir friskt. Jag betalar väl inte lika glatt hos bilreparatören. Det är mer ett nödvändigt ont....som hos tandläkaren.

   Radera
 6. mm, det är "durt" med bil och bilreparationer, skönt i allafall att både du och din bil mår bättre nu
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska väl inte klaga, för det har bara varit förslitningsskador på min bil och det kommer man aldrig ifrån.

   Radera
 7. Design och design - är väl för mycket sagt, men det var väl då jag började sy litet mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnkläder är roligare att sy än vuxenkläder.

   Radera
 8. Det är svårt det där när bilen börjar bli till åren. Hur mycket ska man kosta på i reparationer. Min lille Golf har klarat sig rätt bra. Det är bara lamdasonderna som vi fått byta ett par gånger och det beror på att den är "gubbkörd" påstår de på verkstaden. Nu är den kärringkörd och det verkar fungera bättre. ;)
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bil är 13 år gammal och det är bara jag som kör den. Nu förstår jag varför den så sällan behöver repareras.

   Radera
 9. Kväller,,Ja dom doktorerna brukar ta bra betalt,,Tanddoktorn,Djurdoktorn,Bildoktorn,,finns säkert fler doktorer som vill ha bra betalt,,borde finnas en försäkring som täcker in alla doktorer..Haé Kram.

  SvaraRadera
 10. Det är alltid oroväckande när det händer något med bilen, för det kan vekligen bli kostsamt. Vilken tur att du har en bra mekaniker i närheten som du litar på. Vi har ingen bra för tillfället och oftast är det vår granne som hjälper oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man inte själv kan fixa bilen känns det bra att ha hittat en mekaniker man kan lita på.

   Radera