söndag 3 november 2013

Oläskig helg


Jag känner mig lite kluven inför Halloweenfirandet. Dels är jag överlycklig för att jag får plocka fram alla dukar, ljus och ljusstakar jag har i orange och sätta orange blommor i orange vaser. Precis som julen är röd så är Halloween orange....i varje fall för mig. Men sen kommer ju allt det där läskiga till också. Häxor och spöken har jag inget emot, men det är de där äckliga mössen, spindlarna och fladdermössen som jag gärna kunde varit förutan. Eftersom Rasmus tycker att de är absolut nödvändiga, så har jag fått bita ihop och tillverka både möss och spindlar. I år är han i Dallas och firar en amerikansk Halloween. Där har helgen några fler år på nacken och firas lite annorlunda och av en annan anledning än här. I Sverige är det nog mest affärsinnehavarna och barnen som ser fram emot firandet.

Alltså blev det en helg hos mig utan både möss och spindlar. Jag har köpt en pumpa där jag stuckit ner lövrosorna jag gjorde och den satte jag mitt på bordet.  Det kom faktiskt en liten häxa flygande hit på en guldig kvast klädd i svart häxhatt och rosa tröja med texten: JAG ÄLSKAR MORMOR. I stället för kaffekanna och katt reste hon med vällingflaska och en liten vitkrullig hund. Den sortens besök gillar jag.


28 kommentarer:

 1. Godmorgon! Ibland kan det vara svårt att se det positiva ,men om man bara försöker så ser saker och ting bättre ut!!Kul att du fick besök!! Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnsbesök är alltid välkommmet.

   Radera
 2. Jag har amerikanska vänner, kul med maskerad och fest under den mörka hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är under den här tiden som det behövs lite kul sysselsättningar.

   Radera
 3. Oh, jag älskar din presentation Bilden är hur mysig och lite fräck med. Jag har haft Göteborgsfrämmande från det härliga Majorna. De var här för att besöka alla gravar. Det är ju upp
  hur man vill med det. Min gubbe och jag har bestämt att vi vill vara i Minneslunden. Jag vet att ingen
  av våra barn skulle sköta våra gravar.. Men vi skall upp i dag sonen och jag, plus ett barnbarn, vi skall
  tända lie ljus och sådant. Tack för Du var hos mig och hälsade på.
  kram från Hajan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har båda mina föräldrar i Minneslund och där är alltid fint.

   Radera
 4. och den där lilla häxan blev mormor otroligt glad över att få krama om :)
  Sv: mm, du får påminna svärsonen om att det är på tiden att han bjuder dig på rotmos :)
  kramar

  SvaraRadera
 5. Vad fint med dina lövrosor i pumpan.
  Sådan små häxor skulle jag gärna öppna dörren för. Och visst blir man litet påverkad av allt det andra, men när små söta barn klär ut sig till skelett och har blodiga händer ... nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller skelett eller Lieman. Det finns så mycket annat att välja. I USA är det mer som en stor maskerad och då går det bra med vilka figurer som helst. I år var Rasmus Luke Skywalker och Daniel var Stålmannen.

   Radera
 6. Älskar den orange färgen...så jag gör som du. plockar fram så mycket orange jag bara kan...Lyser upp så mysigt i höstmörkret:)

  SvaraRadera
 7. Du fick nog den allra sötaste häxan på besök :-). Jag gör inget inför den här helgen. Inte en pumpa eller minsta lilla orange finns hemma hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är snart den lilla söta häxan hemma i Luxemburg igen.

   Radera
 8. Så vackert stilleben, pumpa och lönnlövsrosor. Hänförande!
  Och den lilla sötnosen som kom på den fina kvasten måste också vara bedårande på alla sätt:)

  SvaraRadera
 9. Barnen älska verkligen Halloween och väntar på den helgen. Jag känner mig för gammal för att bli entusiastisk, har inga Halloweenminnen att bli nostalgisk över, kanske därför. Ser att barnbarnen och moder gjort en fantastisk tårta så helt fel kan det inte vara, fast de i Waldorfsk anda försökt tona ner detta lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte firat Halloween förrän det började firas i skolorna. När jag nu har barnbarn blir det klart nåt annat.

   Radera
 10. Fin pumpa och ett sådant Halloweenbesök slår nog allt annat :)

  SvaraRadera
 11. Kväller,,Plocka fram Kartboken,eller fråga farbror Google,,sen går du in till mig och gissar vars jag är..Haé Kram.

  SvaraRadera
 12. Ja visst är det delat det här med firandet. Stackars föräldrar som ställs inför kraven på dräkter och annat spöklikt. Vi firade med barnbarnen på en lagom nivå och de var supernöjda med det lilla vi gjorde. Vad vackra lövrosorna blev. Jag gjorde några för ett par år sedan men de slokade rätt snabbt
  Ha en fin start på veckan
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dräkter ute i affärerna är hiskeligt dyra. Affärsmännen tjänar verkligen pengar på den här helgen.

   Radera
 13. Måste ha varit en liten bedårande lite häxa som kom på besök till dig :) Och du... den där pumpan med lövrosorna den är ju helt suverän!
  Vi firar inte Halloween alls... här ute i skogen är det lugnt och skönt. Kanske blir det annorlunda när barnbarnen blir mer medvetna om spöken och "bus eller godis" :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är absolut barnens helg. Om man ska vara helt ärlig så är det bara en stor maskeradfest, och inget man egentligen firar. Man kunde haft de här festligheterna när som helst, men de passar bra ihop med höstlovet i skolan.

   Radera
 14. Jag tyckte jag fick litet för mycket oförtjänt beröm. Jag räknade faktiskt krukorna idag - 60 var det. Räkna själv - det är ofta mer än vad man tror.
  Så gulligt med Luke Skywalker och Stålmannen. Du hade väl gärna varit med. Som prinsessan Leia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Javisst prinsessan Leia med kringlor vid öronen.

   Radera