lördag 23 november 2013

Stressigt


Jag har full förståelse för de som säger att det är jobbigt att vara egenföretagare. Nu har jag själv fått känna på det. Sedan jag öppnade upp mitt café för säsongen så har det inte blivit mycket ledighet. Gästerna har nog aldrig sett mat förr, verkar det som, för de glufsar i sig nåt enormt. En del bakverk, som jordnötskottar och kokosfettskakor står jag själv för, men annars får jag maten levererad färdiglagad och klar att servera.

Jag vet inte varför, men jag har blivit så ambitiös så jag har öppnat upp en liten filial. En morgon när jag stod vid diskbänken för att fylla kannan med vatten och hälla på kaffekokaren, så tittade jag ut på den stora busken precis framför fönstret. Först tyckte jag det såg ut som löv, men efter en stark kopp kaffe såg jag att det var fullt med småfåglar som satt på grenarna. Antagligen är det en samlingsplats där de diskuterar vilket café de ska besöka...mitt eller grannens på andra sidan häcken. I vårt villaområde är det för fåglarna nästan som för oss människor på det stora shoppincentrat här i närheten. Där finns ett stort torg med väldigt många olika restauranger och småfik. Det är bara att välja och vraka.


Jag tänkte att det kunde kanske vara en bra idé att ha en liten servering i den stora busken med. Framför allt så skulle det bli lite bättre plats för hackspetten, för det är ärligt talat ganska trångt om saligheten på mitt vegetariska café. Det tyckte nog Hacke med, för han dök upp så fort jag öppnat.

När jag var och handlade såg jag att de hade en förpackning med 4 jättestora talgbollar. Varje boll vägde 500 gram...ungefär lika mycket som 6 mindre bollar. Rasmus var med i affären och tittade förvånat på talgbollarna som jag lagt i kundkorgen. "Tror du det ska komma örnar och käka hos dig?" undrade han. De här bollarna är kanske i största laget.

30 kommentarer:

 1. hahaha - ja, du kanske får besök av örnar :)
  Sv: jag väntar till nästa helg med adventsstakarna
  kramar

  SvaraRadera
 2. Härlig underbar kommentar av Rasmus!! ja en skåning är lugn och trygg,en som man kan lita på .Kram!

  SvaraRadera
 3. Det vore väl verkligen något det, med örnar!
  Det är så roligt med småfåglar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att se hur många olika sorters fåglar som kommer på besök.

   Radera
 4. Vem vet vad du får för storfrämmande, ryktet går ;)

  SvaraRadera
 5. Spännande att läsa om ditt café. Nog vore det kul att kunna mata fåglarna men omöjligt så länge jag bor i källaren. Om jag vill kunna se dem alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill ju gärna se vem som kommer och käkar maten.

   Radera
 6. Hej du,,Ja nu när kylan kryper på,så behöver våra små flygande vänner all hjälp dom kan få,för att klara kylan..Jo jag har ett par mössor som jag ska ha själv..Sen har jag nu en utlottning i min blogg,,kolla där..Haé Kram.

  SvaraRadera
 7. Jag hör att du har fått massor att göra med ditt kafe. Och jag antar att det blir mycket mer nu när det börjar närma sig Advent. Tur jag inte har så mycket fåglar för då hade jag nog stått och "Glott" där hela dagen.Synd bara men dricksen uteblir säkert. Ha dte bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Nån dricks blir det inte.

   Radera
 8. Härligt att caféet är så populärt att du måste öppna filial. Ryktet går förstås och traktens alla fåglar har en bra samlingspunkt hos dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att slippa behöva annonsera. Det sköts tydligen från näbb till näbb.

   Radera
 9. Synd att man bor så till så det inte är helt lämpligt att öppna café till småfåglarna. Är så rogivande tycker jag att se på fåglarna. Hoppas du slipper få någon högre krogmoms nu bara som är på förslag :-)
  Och några örnar skulle väl inte vara så dumt att få som matgäster...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Gällde det för fågelcafé också? Örnar hade varit en sensation här.

   Radera
 10. Tack för ditt besök hos mig .....
  Ja, det är lycka att få ha ett sån poppis café..
  man bjuder på lite fika och får många ljuvliga stunder tillbaka . Dt är rogivande att titta på fåglarna ..
  Ha det bäst ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt kul är det när man får besök av lite annorlunda fåglar. Det är varje år mest pilfinkar som syns till här.

   Radera
 11. Det är verkligen ett nöja ett läsa dina texter! Jag skrattar så gott!

  SvaraRadera
 12. Det är klart att du måste erbjuda bra varor och inte vara knusslig, när det är så att fåglarna har många matställen att välja mellan. Kommer det örnar kan du väl berätta. Det vore roligt att skicka in som tittarfilm till Ett med naturen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag står beredd med kameran dagligen.

   Radera
 13. Fint matställe fåglarna har hos dej.
  När jag bodde i hus satt jag talgbollarna i uppocned vända blomkrukor, Då slapp fåglarna massa snö på talgbollen.
  Tack, henne jag skicka ner vantarna till blev så glad.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att skydda talgbollarna så. Ser nästan ut som små klockor då.

   Radera
 14. Talgbollar kan ALDRIG bli för stora!
  Hoppas att det kommer korsnäbbar till din servering! AVIS; AVIS!!!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 15. Hej, jag som drivit både värdshus och grillkiosk i mina dagar har slutat att krusa! Jag serverar samma mat som förmodligen alla mina grannar, både de som bor här i hyreshusen o de som bor i villorna erbjuder, inte är det billigare hos mig heller. Så det får antingen passa eller så får dom välja andra serveringar, basta! Däremot kan jag erbjuda något som kan räknas som en ytterligare dimension, de kan nämligen sitta och titta in och göra fula grimaser till mina tre katter som sitter på fönsterbrädan och snattrar! Såå gärna skulle de önska att fönsterrutan inte låg emellan...
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka retstickor till fåglar som besöker dig.

   Radera