lördag 30 november 2013

En köpfri dagIdag är det "En köpfri dag". Det är inget som jag har gått och tänkt på tidigare och planerat så jag inte skulle behöva handla något idag. Inte förrän jag läste det i tidningen i morse kom jag på att jag hört knystas om det innan i veckan. När dagen dessutom infaller på en lördag och så här pass nära inpå julen och inte många som känner till den så undrar jag om den har någon större effekt. Det är ett mycket bra initiativ, men det borde göras betydligt mer reklam för den här dagen. Vi överöses med reklam dagligen så lite mer gör varken från eller till. Det är meningen att man ska låta bli att handla under 24 timmar. För mig är det ingen större konst, och det tror jag inte det är för någon annan heller.

Jag hade först tänkt ge mig iväg till det stora köpcentrat idag, men när jag vaknade i morse kände jag att det ville jag inte alls. Så bra att min motvilja att handla och "En köpfri dag" inföll samtidigt.

14 kommentarer:

 1. Hoppas att det är många som tänker på denna dagen idag. Är rädd för att den ligger fel i tiden. Nyttigt att tänka efter ibland. Nu kom jag på att vi redan har fuskat eftersom vi var ute så tidigt denna lördag. Hoppas ingen såg det. ;) Önskar dig en fin första advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du håller dig ifrån att handla 24 timmar i sträck så är det nog acceptabelt.

   Radera
 2. jag har många köpfria dagar under ett år :) skämt åtsido, men jag gillar inte att shoppa så för mig är det inga som helst svårigheter
  Sv: han tacklas på golvet och det ser jätteroligt ut, och så låter han lite samtidigt också :) jag kan inte låta bli att bara stå där och le
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag är intresserad av att skaffa något speciellt, tycker jag det kan var ganska kul. Men jag föredrar att åka en vardag så jag slipper trängas med så många andra. Jag vill kunna gå utan att bli knuffad hit och dit.

   Radera
 3. Jag gör som du Köpfri dag!!! Spiller man ut mjöl eller annat så kommer mjölbaggarna som ett skott!!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såna gäster kan man vara förutan.

   Radera
 4. Svar
  1. Det är ingen risk att man blir sysslolös bara för att man stannar hemma.

   Radera
 5. Jag hade ingen aning om att det var en köpfri dag idag. Tur att det bara blev ett batteri då!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man vill att den här dagen ska uppmärksammas måste nog tidningarna börja skriva lite om den.

   Radera
 6. Hej ! Kul att du hälsar på mig ... du undra var jag hitta mönster ... Har en massa gamla virkböcker .. och klipp från tidningar och på alla bloggar , finns en massa som delar med sig av mönster .. googla pysselboa så får du upp mönster på mössen .
  önskar dig en trevlig adventshelg ....

  SvaraRadera
 7. Tack för tröstekram... livet går vidare...
  Köpfri dag... det är de allra flesta av veckans dagar här - med eller utan "påbud" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här tiden på året är det inte särskilt kul att ge sig ut i affärerna. Jag vill kunna strosa runt i lugn och ro.

   Radera