onsdag 13 november 2013

Sista utestädningen


Vi har en bra arbetsfördelning här hemma, tycker jag. Det är inget som vi diskuterat fram, utan det har blivit så helt naturligt. Göran sköter det mesta utomhus och jag har ansvar för inomhusjobbet. Givetvis gör vi småjobb inne på den andres domäner ibland. Inom  EU är det fritt att jobba över gränserna.


Denna veckan töms trädgårdstunnan sista gången för i år. Det gäller då att få med så mycket avfall som möjligt. Göran har tyvärr fått besvär med sin fot, och kan inte gå, så han får "hoppa över" höststädningen i år. Det blev jag som fick den äran att ta fram lövräfsorna och börja räfsa bort alla nerfallna löv på gräsmattan. Jag behövde inte känna mig ensam, för en koltrast följde mig i hälarna hela tiden. Så är det alltid när jag jobbar i trädgården. Det har ingen betydelse vilket jobb det är. Ganska mysigt. Det skulle vara roligt och veta ifall det är samma koltrast varje gång.


Nu ser trädgården faktiskt lite trist ut när alla perenner är nerklippta och de flesta lövbärande buskar står där med sina kala grenar. Det är inte direkt färgglatt. Men, jo ...... nejlikroten har slagit ut sina knoppar och lyser orange i rabatten precis utanför fönstret till mitt datarum. Om ett par veckor är vi inne i julmånaden och då har man inte många tankar på trädgårdsarbete. Då blir det ett annat slags arbete som prioriteras.

30 kommentarer:

 1. Hej Gunnel..
  Tack för titten hos mig..
  Ser fint ut hos dig och det är väl ett kärt besvär att sköta om sin trädgård..
  Själv så har jag bara en balkong så den går fort att förbereda för vintern bara att plocka in allt man har där.. Önskar dig nu en fin vecka.. Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den roligaste tiden i trädgården är våren, när man får ge sig ut och påta efter en lång vinter.

   Radera
 2. Så lysande fin blomman ser ut!
  Ja nu är det snart trädgårdsvila och vi får ladda upp inför våren.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul så länge det finns nån färgklick i trädgården.

   Radera
 3. Jag ser ju att du inte har bara en koltrast som medhjälpare i trädgården. Kul när en fin liten blomma lyser upp. När man är inomhus tänker man inte på de enstaka blommorna som kommer så här års.
  Håller med om att det är på våren det är roligast. Jag har tagit fasta på att perennerna kan lika bra klippas på våren och att maskarna ska inte bli sysslolösa, så därför krattar jag bara där det är riktigt tjockt med löv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tyvärr en gammal bild. I år fick jag själv hoppa ner i tunnan och trampa till löven.

   Radera
 4. Låter som en bra arbetsfördelning ni har...Skulle dock inte funka här. Hade G haft ansvar för trädgården så hade den varit asfalterad för länge sedan:)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Då hade den i varje fall varit lättskött.

   Radera
 5. vi ligger lite efter med trädgårdsarbetet men så har det ju regnat alldeles för mycket också
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig regnar det ungefär varannan dag så det gäller att passa på.

   Radera
 6. Så vacker nejlikroten är. Den lyser verkligen upp. Bra att tänka på när det ska bli planteringar av här så småningom. Också här har det allra sista börjat plockats undan. Ett par stunder till så...får vintern komma.
  Idag har vi ett strålande vackert väder, nordanvinden håller temperaturen nere men det känns ändå litet som om det vore vår.
  Så bra att du har en så rar liten hjälpande hand nära dig!

  SvaraRadera
 7. Men kära nån!!! inte tänker du väl kasta pågen i soporna?????????Bra förslag på potatisrosor,det tackar jag för!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nejdå! Han bara trampar till löven så det blir plats till mer.

   Radera
 8. Tack för att du tittat in till mig. Välkommen åter, trots att inläggen blir lite sporadiska.
  Bra arbetsfördelning ni har, så är det även här hos oss. Visst är man lite fundersam om de små barnen ska känna igen en när det är ett bra tag sedan man sågs sist. Men det blir ju bättre ju äldre de blir. Nu kommer de och slår armarna om oss när vi träffas. Finns det något finare än ett par barnarmar omkring sig och så, jag älskar dig farmor/mormor, man smälter.
  Trevligt med sällskap ute i trädgården.
  Ha det gott. kram Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks att Zoé känner igen mig nu och det är nog till stor del Skypes förtjänst. Dessutpm försöker vi träffas så ofta det bara går.

   Radera
 9. Vilket fantastiskt väder ni verkar ha! De där sena blommorna känns så mycket mer värdefulla. De lyser verkligen upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man sätter verkligen värde på alla färgklickar vid den här tiden.

   Radera
 10. Gårds arbetet får nog ge vika för vinterbelysning och småningom tomtarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att förbereda inför julen nu.

   Radera
 11. Hejsan Gunnel !

  Rotade i en låda och fick se mitt födelsedagskort från
  Pantertanten.

  Du hittade mig lått som en plätt.
  Googlade på mig själv häromdagen,
  det stod rätt mycket där.att läsa om mig.

  Mycket visste jag ju redan.

  Så gjorde vi med när vi hade tomt.
  han krattade ute och jag inne, fast det fanns ju jobb för mig utomhus också
  gräsklippningen och snöskottningen. Hade ryggskott titt som tätt sa han.

  Må så gott.
  Bra att låta Rasmus trampa ner så får det plats mer.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul att plantera och ändra om i trädgården. Gräsklippningen kan jag gärna vara utan.

   Radera
 12. Du är pysslig, som hinner med trädgården. Fint med en lysande blomma fast det är november. Jag har några höstastrar kvar som blommar, men det är allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sista chansen att få med alla löven, så vi slapp att själv forsla bort dem....annars hade jag nog inte gjort det.

   Radera
 13. Vad vackert den lyser. Alltid trevligt med sällskap när man jobbar. Stod den för underhållningen? Sången. Jag minns när vi hade den där tunnan och verkligen ville ha med så mycket som möjligt när det var dags för sista hösttömningen. Hoppas foten blir bättre snart. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var ganska tyst. Ville väl inte störa mig. Jag hoppas med på snart tillfrisknande. Jag har massor av ideér som jag behöver hjälp med att utföra.

   Radera
 14. Mycket trevligt sällskap du hade där i trädgården! Men jag är faktiskt väldigt nöjd med att ha blivit av med min. Imorse pysslade jag istället om krukväxterna riktigt ordentligt. Plockade vissna blad, vattnade, duschade dem och småpratade lite med dem:-) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan jag väl också tycka att den är lite för stor, men när allt är klart och man bara kan sitta där och njuta...då är jag nöjd.

   Radera
 15. Nu blev jag påmind om att ta mig ut till kolonistugan innan snön lägger sig. Det verkar inte som om jag hinner få ner några blomlökar i jorden den här hösten. Kan man göra sånt när det nästan är minusgrader? När trädgården inte är där man bor, känns det inte lika kul att göra fint inför vintern, bara kallt och gruvsamt att åka dit. En kall stuga är inte speciell mysig och bara tanken på att den snart ska vara rätt översnöad gör att jag ryser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut att föredra att bara kunna gå direkt ut i trädgården när man ska jobba i den. Men det låter väldigt mysigt med en stuga. Jag har planterat lökar sent ibland. Huvudsaken är nog att man får ner spaden i jorden.

   Radera