torsdag 11 april 2013

Torsdagar


Torsdagen är väl knappast en dag som man sätter i samband med något speciellt. Fredagen däremot har nog i alla tider räknats som en städdag. Allt skulle vara fint till lördagen och söndagen, när man var ledig och kunde göra lite vad man tyckte. Måndagen anses säkert av en del som den tyngsta och tråkigaste dagen i hela veckan. Helgen är slut och nu börjar vardagen igen. Tisdagen tycker jag är en liten mellandag utan någon större betydelse. Onsdagen kallas ibland för "lill-lördag" eller "piglördag". 

I år däremot är en del torsdagar lite speciella. Åtminstone en torsdag varannan månad. Vi hoppar över februari, för det är en sån där opålitlig månad som inte kan bestämma sig för om den ska vara 28 eller 29 dagar lång. I stället går vi direkt på april och tittar på första torsdagen i den månad. Det är den 4/4. Efter ett hopp på två månader hamnar vi i juni. Där har vi en torsdag med datumet 6/6. Nästa skutt tar oss till augusti (min månad) och 8/8....en torsdag. Höstmånaden oktober innehåller torsdagen den 10/10 och till sist är vi framme vid julmånaden. Dagen före Luciadagen är en torsdag......12/12. 

Den 4/4 kom jag hem från min resa till Luxemburg. Vad jag kommer att göra den 6/6, 8/8, 10/10 och den 12/12 återstår att se. Det blir antagligen nåt torsdagskul.26 kommentarer:

 1. Hejsan Gunnel !
  Du har funderingar, Du. Kul.
  TaCK FÖR TIPSET, NU KAN JAG SKRIVA EN FUNDERING JAG HAFT LÄNGE MEN GLÖMT BORT. uRSÄKTA DE STORA VERSALERNA ORKAR INTE SKRIVa om det, det förra försvann i ett blått töcken.Tror mycket därför jag drar mig för att skriva, har hänt nu för många gånger,att innan jag hinner stoppa så har det försvunnit allt jag skrivit.

  Tack för rara rader hos mig.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland lever datorn ett eget liv. Det händer ofta här med.

   Radera
 2. Svar
  1. Kanske kan sorteras under onödigt vetande...men det är ganska kul.

   Radera
 3. Hejsan!Det var kuliga funderingar du har... Fy vad detta är jobbigt.Hade jag bara fått sova ordentligt. Men så fort jag somnar till så krampar det i benet och värker..Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars dig! Hoppas det blir lättare för var dag som går.

   Radera
 4. Men vad coolt!!! Hur i hela fridens namn kom du på det?;)Jag älskar Torsdagar för då har vi vårt Torsdagsmys!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag forskar om lite av varje.....nej, jag läste det på nätet. Då får ni mysa lite extra de här speciella torsdagarna.

   Radera
 5. Men så det kan bli! Det har jag inte sett eller tänkt på. Torsdagarna är annars en ganska onödig veckodag, en mellandag då det just inte händer någonting.
  Hoppas att du har en fin dag i alla fall!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att torsdagen är en ganska intetsägande dag. Det gäller att hitta på nåt kul då.

   Radera
 6. Kul inlägg! Själv gillar jag måndagar och har alltid gjort....man kan liksom börja om. En helt ny vecka ligger framför en med oanade möjligheter om man enbart tänker på det positiva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett bra sätt att se på veckodagarna.

   Radera
 7. Hm... kul - hade jag ingen aaaning om... tänk så mycket man lär sig :)
  Själv är jag som Maj här ovanför... älskar måndagar! Har alltid gillat måndagar - för mig känns det som när man som barn fick ett nytt ritblock - rena, vita sidor färdiga att fylla med något...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är helgerna nåt speciellt, trots att jag slutat jobba för snart 3 år sen.

   Radera
 8. Vad häftigt. Det hade jag ingen aning om. Jag som gillar sådana sifferlekar. Det är klart att du ska satsa på att göra något speciellt vid varje sådant datum som du sedan kommer att minnas extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte faktiskt försöka göra det. Hade varit en kul grej. Jag har ju redan klarat av den första speciella torsdagen.

   Radera
 9. tänk att det kan bli så :) du får hitta på något roligt för alla de där torsdagarna
  Sv: jag tror nog att Nemo är lite avundsjuk, jag försöker förklara för honom att han ska vara glad att han har en sådan päls som man inte behöver klippa
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar så på vad jag ska hitta på de där torsdagarna.

   Radera
 10. Hej du,,Ja det är en alldeles speciell känsla ,,jag satt ca 2 timmar i dag på Fm och kollade på Tranor,Grågäss,Starar och några Tofsvipor,dessa vårens budbärare,talar ju om att den är på G..Haé Kram.

  SvaraRadera
 11. Vilken häftig sifferlek. Kul att omvandla dem till minnesvärda dagar, då blir de lättare att komma ihåg, också. ;-)
  Tack för besöket inne på min blogg! / Grevinnan Blåst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka att komma på nåt kul att göra just dessa dagarna.

   Radera
 12. Så kul iakttagelse!
  Nu kommer jag att tänka lite speciellt på de här torsdagarna som du har nämnt.

  Ha en fin fredag Gunnel!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite underligt när det blir så, men riktigt kul, för då försöker man säkert göra de här torsdagana till nåt speciellt.

   Radera
 13. Vad lustigt! Jag tänkte också - hur kom du på det? Men jag läste sedan att du själv läst det.
  Säkert kommer du på torsdagskul grejer. Nu är det ju helg strax och det tycker vi ju om. Snöglopp, men fredag är det iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig regnar det och är himla kallt, men det finns alltid kul saker att göra inomhus.

   Radera