måndag 15 april 2013

Det ny teater


Så var det då dags igen för ett besök på Det ny teater i Köpenhamn. Ulrika och jag har gjort det till en årlig tradition att åka dit och lyssna på musical. Det har blivit ett antal besök vid detta laget. För en del år sen såg vi Fantomen på Operan och i år spelas Love never dies, som är en fortsättning på den musicalen. Jag tänker inte berätta vad den handlade om ifall någon planerar att åka och titta på föreställningen. Jag kan verkligen rekommendera den. Musiken är underbar, skådespelarna fantastiska och kostymerna så tjusiga att man bara sitter och gapar. Det är precis som alla andra gånger vi varit där. Man blir aldrig missnöjd.

Vi brukar göra det till en heldagsutflykt. Det är mysigt att få umgås med sin vuxna dotter på tu man hand en hel dag. Ulrika och jag har väldigt många gemensamma intressen, och eftersom vi båda gått på Tillskärarakademin i Köpenhamn, så betyder den staden nåt speciellt för oss. Göran skjutsade oss till färjan på morgonen, och en och en halv timme senare var vi framme i Köpenhamn. Det första vi brukar göra är att leta upp ett mysigt ställe där vi kan äta. På Ströget är det gott om matställen så det är bara att välja och vraka. När vi ätit klart hade vi några timmar på oss att ströva runt. Det finns en liten klädbutik som vi alltid tar en sväng inom. De har så annorlunda och kul kläder till mycket hyfsade priser. Men vi brukar båda mest titta hur kläderna är sydda och vilket material som använts. Nu kommer min mirakelpenna väl till pass. Den får jobba för högtryck. Det känns som fusk att fotografera av kläderna, och jag tror inte att alla affärsinnehavare gillar det heller.

I god tid inför föreställningen drar vi oss ner mot teaterområdet. Då har vi sån tur att det finns en hel del intressanta affärer där med. Tyvärr är det mest kläder med en prislapp som inte är av denna världen. Biträdena är lite mer högnästa här, så det känns inte särskilt bekvämt att skissa av plaggen. Då är det bra att vi är två, för då har förhoppningsvis någon av oss nåt minne av plaggen. En billighetsaffär hade öppnat i närheten och där slank vi också in. Där fanns allt mellan himmel och jord. Jag köpte två bagageband och två adresslappar till våra resväskor. Jag upptäckte nämligen sist vi flög, att det är otroligt många som har precis likadana väskor som vi. Vid bagagebandet åkte väskorna förbi och man blev helt konfys. Det dröjde ett bra tag innan vi kom på vilka som var våra. Det ska bli slut på det eländet nu. Den blå väskan ska få ett neongrönt band och den vinröda får ett lila band med matchande adresslappar. Nu ska vi garanterat få syn på dem så fort de kommer upp på rullbandet.


15 kommentarer:

 1. Så fint att ha tid för varandra på tumanhand, mor och dotter. Någon gång nu och då är behövligt. Vi brukar njuta vi också min Nann och jag, men dessvärre blir det alltför sällan. Vi får lov att bättra oss.
  I Köpenhamn har vi också varit tillsammans, min dotter och jag, bara låtit oss förföras och ha det bra.
  Tack för tipset vad gäller musicalen!

  SvaraRadera
 2. Att åka iväg på nåt kul blir som en liten minisemester. Man har en otrolig energi när man kommer hem igen.

  SvaraRadera
 3. Oh, vad roligt det låter. Att åka till Köpenhamn med dottern.
  Hade dessutom ingen aning om att det finns fortsättning på Phantom... Det ska absolut bli ett besök.
  Du skrev mirakelpennan - är det en penna i klacken eller missuppfattar jag dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag viste inte heller att det fanns en fortsättning, men jag får nyhetsbrev från Det ny teater inför varje ny föreställning. "Mirakelpennan" är en penna som har ett smalt utdragbart måttband i toppen. Det är alltså en lös penna som jag har i väskan.

   Radera
 4. Nu fick jag lära mig något nytt. Hade ingen aning om att det fanns en fortsättning på min favorit musikal. Jag har sett den i London. Nu måste jag kolla upp vart denna spelas. Tänk att det alltid är samma sak på dyra gatan. Inte mycket mänsklighet där bland dem som arbetar i affärerna. Jag undrar vad de har att vara malliga för. De är ju butiksbiträden som alla andra. Jag älskar att göra dagar med min dotter. Tur man har en sådan för sönerna är inte alls lika sociala.
  Ha en fin start på veckan
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också undrat varför vissa biträden är så snorkiga. De är väl där för kundernas skull, antar jag.

   Radera
 5. En sådan härlig tradition för mor och dotter! Och Köpenhamn är ju aldrig fel i synnerhet inte i gott sällskap och i trevliga butiker.
  Baganebanden och taggarna var riktigt tjusiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar alltid till den här speciella dagen.

   Radera
 6. vad härligt att få åka iväg så där tillsammans mor och dotter
  nog kommer era väskor att lysa lång väg :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska jag inte kunna missa väskorna.

   Radera
 7. Vad mysigt att ni har samma intresse och att ni båda har pluggat i Köpenhamn. En underbar storstad. Jag hoppas att vår äldsta dotter kommer in på skola där om tre år.
  Det är verligen hopplöst att ha samma typ av väska som alla andra. Nu har ni snart löst det problemet på ett klurigt och bra sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika bodde i Köpenhamn när hon gick på Tillskärarakademin, så hon hittar ju till lite olika platser, där man inte alltid behöver trängas med en massa folk. Perfekt med en sådan guide.

   Radera
 8. Vad roligt!!! Jag blir glad bara jag tänker på det! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här dagen är en av årets höjdpunkter.

   Radera