söndag 21 april 2013

Tankekaos


Den här sega förkylningen och enerverande hostan har sugit musten ur mig totalt. Den har "sabbat" alla bra projekt jag hade på gång. Jag får klart ta tag i det igen när jag blir piggare, men jag gillar inte sådana onödiga förseningar. Det känns lite ovant att inte kunna hålla igång som vanligt. Jag har fått gå och vila med jämna mellanrum, eftersom jag haft svårt för att andas. Det var inte mycket jag kunde sysselsätta mig med då mer än att ligga och fundera.

Det är ganska fantastiskt egentligen att helt plötsligt har man en idé i skallen. Jag vet inte var den kommer ifrån, den bara finns där. Det är nog enda gången man inte behöver anstränga sig nåt nämnvärt. Alla tankar och idéer är klart inte lika användbara, men det kan vara rätt kul underhållning ibland. Igår kom jag helt plötsligt att tänka på mat. Ja, inte för att jag var hungrig, utan jag tänkte mer på förpackningarna med mat, och då kött i synnerhet. I närheten av där jag bor finns ett stort köpcenter med en matbutik. Allt kött är färdigpacketerat, som det väl ofta är idag.

Jag undrar över en speciell förpackning som de kallar för Ungdomslåda. Den innehåller i regel tre olika sorters kött som kotlett, skinksnitzel och nåt oxkött. Det är ganska stora förpackningar och kilopriset är då nåt mittemellan det billigaste och det dyraste köttet. Egentligen tror jag inte man tjänar så mycket på det, men det är klart bekvämt att bara ta ett paket i stället för att leta upp tre. Jag undrar så......eftersom det står Ungdomslåda på paketet...är det då förbjudet för pensionärer att köpa det? Jag har faktiskt valt det här alternativet ett par gånger. Kan man säga att jag är lite småkriminell då?

Det förvånar mig att alla förpackningar är så stora. Tänk på de som är ensamma. Har man bara kylskåp med ett litet frysfack är det inte så enkelt att storhandla. Varför inte sälja Pensionärslådor med lite mindre innehåll? Jag tror det hade blivit en stor succé......inte bara bland pensionärerna.


28 kommentarer:

 1. I våra affärer har jag aldrig sett någon ungdomslåda. Grillåda har jag sett och då brukar det vara lite olika kött att grilla. Och här i affärerna har vi små förpackningar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I de mindre affärerna finns små förpackningar, men det alternativet borde finnas överallt, tycker jag.

   Radera
 2. Krya på dig!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 3. jo, det är nog så att allt ska vara så stort, mamma brukar säga att det inte är så lätt att handla mat när det bara finns i storförpackningar, hon är ju ensam i sitt hushåll
  Sv: modig, nej, istället så rädd att jag verkligen inte skulle vågat gå ner och kolla mitt i mörka natten
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fastän vi är två personer i hushållet och jag har en rejäl frysbox, hade jag ändå gärna sett att förpackningarna var lite mindre.

   Radera
 4. Hoppas att jag aldrig behöver köpa dessa förpackningar...
  jag vill göra min mat själv.
  Men man vet ju aldrig vad som händer...
  idag är jag så glad över att jag kan göra den mat som vi bara vill äta.

  Tjingelingen kära du...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med kött är rena djungeln. Efter alla skriverier vet man snart inte vad man vågar stoppa i sig. Jag har en butik ganska nära dock, som säljer mycket bra kött och där man själv kan bestämma storleken på det man vill ha.

   Radera
 5. Jag gillar dina filosofiska funderingar över tingens varande!
  Ja, jag tror du har lite kriminella tendenser. Och jag kan nog få sälla mig till densamma skaran av densamma anledningen.
  Här är dock inte storleken på förpackningen något problem för tillfället och i några år framöver. Men jag känner helt igen mig ifrån min ungdom, när jag huserade på egen hand i en etta med ett pytte litet kylskåp och ett ytte, pytte litet tillhörande frysfack. Där hade inga ungdomslådor gått att förvara på ett hälsovänligt vis kan jag lova.
  Så inte heller den sats lussekatter jag bakade två veckor efter inflyttning, vilket jag allt för sent upptäckte. Istället blev det så att jag knackade på hos mina nya grannar presenterade mig och överräckte några nybakade lussekatter till var och en.
  Ha en underbar vecka och krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att jag inte är ensam! Jag tyckte inte heller det var nåt problem så länge jag hade tre barn hemma, men det märks verkligen skillnad nu. Känner igen mig i din beskrivning av hur det var när man bodde ensam. En gång tryckte jag in så mycket i mitt frysfack att jag kunde inte få ut det utan fick dra ur kontakten så det töade och blev mjukare. Minns inte om jag lagade till nåt eller bara slängde det i rena ilskan.

   Radera
 6. Håller som bäst på att lära mig handla nu när jag är singel. Har bara en kyl och ett mindre frysfack...Antingen får man äta samma mat flera dgr i rad, alternativt frysa in. Men det är ju ekonomin som styr i affären ...ofta eller nästa alltid är ju små förpackningar nästan lika dyra som större för "fasta kostnaderna" är ju så stora och fördelas nog lika över hela sortimentet. Om inte skulle ju alla köpa en massa småförpackningar och då skulle priset på alla varorna nog höjas.....att jag är ekonom eller var i yrkeslivet märks väl här kanske.....men det bär emot att ev slänga mat som man inte hinner äta upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är kruxet att man måste handla mycket för att få det till ett billigt pris. Alla har inte den möjligheten att förvara hur mycket som helst. Känns lite orättvist att de ska behöva betala extra för det.

   Radera
 7. Inte är du kriminell inte. Vi måste välfå köpa det vi också. Idéerna kommer från våra skattepengar. tror jag.. Eller?
  Men Pensionärlåda är ju ännu bättre. Vi gör ett upprop om det. Du får starta!!!!
  Tråkigt att du ännu inte är bra. Kanske en bacillusk du behöver något för av farbror doktorn.
  Tack för din kommentar. Ja jag jag gillar min stora räknare också. Hade den idag, inte dum alls.
  Hoppas det här kommer upp nu nyss blev det stopp på Internet.

  Hoppas din helg varit fin bortsett från din förkylning då.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag har haft en bra helg och idag ska jag göra slag i saken och ringa till doktorn.

   Radera
 8. Ungdomslåda har jag faktiskt alldrig hört, men det är väl klart som 17 att även pensionärer måste få köpa det. Eller tycker man om olika gammal som ung eller?
  Ja det borde finnas lite mundre förpackningar till ensamma.
  Kramen från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid undrat vem som hittat på namnet Ungdomslåda, och hur de tänkte då.

   Radera
 9. Här har jag inte heller sett ungdomslådor - inte pensionärslådor heller. Egentligen ofta samma behov kan jag tänka, med mindre förvaringsmöjligheter.
  Jag tror inte du kände dig speciellt kriminell när du köpte ungdomslåda.
  Då är det dags att ringa doktorn då! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det gjorde jag inte, för jag anser att som kund får jag handla vad jag vill så länge jag betalar för det.

   Radera
 10. Envis den där förkylningen du har - bra beslut att ringa doktorn!
  Ja, du är nog lite småkriminell - köpa "ungdomslådor"... jisses :)
  Krya på dig nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade kanske en släng av åldersnoja just den dan.

   Radera
 11. Vilka bra tankar du får när du ligger och funderar! "Pensionärslåda" vore väl helt rätt!!

  Hoppas din envisa förkylning ger med sig snart.
  Jag stänger min blogg för en längre tid nu imorgon för att vara farmor på heltid. Det blir roligt!!

  Ha det så fint i vår och njut av solens läkande strålar! Kram! /Skrivmoster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ljuvligt! Jag önskar dig en härlig tid med ditt barnbarn.

   Radera
 12. Goförmiddag!Lugn!!!! Det blir säkert grillväder för er också .Kramen!

  SvaraRadera
 13. Du är alltså lite småkriminell. Jag lovar att inte tjalla. Jag gillar din idé om en mindre låda till äldre och inte lika matsugna personer.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde i varje fall vara större valmöjligheter med mindre förpackningar till hyfsade priser.

   Radera
 14. Kan det vara så att det innehåller ungdjur? Inga sega oxar där inte
  Krya på dig
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Så kanske det är. Det har jag aldrig tänkt på.

   Radera