onsdag 17 april 2013

Det gick bra


Igår var jag på Bilbesiktningen. Det är årets nervösaste dag. Även om jag är nästan 100% säker på att inget är fel, så har det ibland hänt att någon nitisk person slagit ner på nåt som jag tycker är så banalt.  Den här gången drog jag till handbromsen rejält efter att jag parkerat. När jag gick till receptionen vände jag mig om flera gånger för att kontrollera så bilen stod kvar. Det verkade som min skyddsängel återgått i tjänst för det var grönt ljus hela vägen.  Nu kan jag känna mig lugn ett helt år, och hoppas att det inte blir några små "sjukdomsfall" under tiden.

Görans bil är 25 år, så om fem år kan han uppgradera den till Veteranbil och då slipper han bilskatten. Hans bil går trots åldern som en klocka, och det är ytterst sällan den behöver lämnas in för reparation. På besiktningen i förra veckan var det i stort sett bara för honom att köra rakt genom besiktningshallen. Rasmus benämning på den: "Skruttbilen" passar in väldigt dåligt. Men han tänker klart mest på utseendet. En gammal Volvo är väl knappast drömbilen för en liten kille.

Vilken frihet det är att ha en egen bil. Fastän vi båda två är lediga hela dagarna så skulle jag nog ha svårt att vänja mig vid att samsas om en bil. Jag vill kunna ge mig iväg precis när jag får en idé om något kul jag kan åka och titta på. Jag vill inte planera allt in i detalj flera dagar i förväg. Det är ju det som är tjusningen med att vara Passionista....att man kan göra saker spontant. Det är bara till att lägga undan det man håller på med när en kul idé dyker upp i skallen.

Jag hoppas att våra bilar ska klara besiktningen många år till, så vi slipper tänka på att skaffa någon ny. Den enda bilmodell som jag egentligen tycker är lite speciell är Lamborghinin med sina måsvingar. Men jag inser att jag är alldeles för gammal och ovig för den sortens bil. I den sitter man nästan i vägbanehöjd. Det blir problem att komma så långt ner...i varje fall på ett graciöst sätt. Jag vågar inte ens tänka på hur det blir när man ska stiga ur bilen. Jag får nog hålla mig till Renault i fortsättningen också.


26 kommentarer:

 1. Alltid skönt när man har klarat besiktningen...ungefär som om hundratals tegelstenar skramlar av axlarna och man känner sig lätt som en fjäril.
  Naturligtvis ska du satsa på en Lamborghini nästa gång Gunnel...
  Vilken uppdatering det skulle vara. Tänk dig själv sväva över bron ner mot lilla Zoe med familj....:) men jag håller med om att en Renault inte är fy skam den heller.
  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Det blir nog en Lamborghini nästa gång efter din härliga beskrivning av Zoéresan. Jag får väl börja träna så jag blir lite vig.

  SvaraRadera
 3. Är det en Renault? Snygg. Är inte den svår att komma in i? Skönt att den gick igenom. Ser ut att vara i perfekt skicka, men sådant vet man ju inte.
  Jag gillar alla danska TV-program. Camilla Plum (Leila Lindholms motsats) har Jordgubbshallon hos sig.
  Hundra procent bonde gillar jag också. Han plockar Hjärtnötter hos sig. Så det är inte så konstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du bilden här ovan. Det är en camouflerad Renault. Jag gillar danska Camille och bonden, men jag har missat hjärtenötterna.

   Radera
 4. Grattis till att bilen klarade besiktningen.Näää så låga bilar kan inte jag heller ha,med tanke på att jag nu har haft krångligt att komma in med opererat knä.Hade du sett på vilker sätt jag har krånglat mej in så hade du klappat i händerna och visslat när jag väl hade kommit in i bilen..Jag lägger in bilder när allt är färdigt i sovrummet..Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du kanske tips till mig inför mitt Lamborghiniköp.

   Radera
 5. Härligt när bilen får OK i rumpan som i Kalle Anka på julafton. Jag har fn ingen bil och kommer nog aldrig att få någon ny heller. Min bil stals och kvaddades hösten 2012 och den andra bilen har jag inte tillgång till längre....väldigt, väldigt jobbigt att inte ha bil och vara hänvisad till kollektivtrafiken....klart frihetsbegränsande! Stormarknader, stora inköp,naturupplevelser för oss i storstad osv kräver oftast bil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att din bil blev stulen. Håller med om att man är väldigt begränsad när man inte har bil.

   Radera
 6. Grattis till att ha klarat av årets besiktning!
  Visst är det härligt att ha en bil, som man kan sticka iväg med precis när man vill. Jag använder inte min bil så mycket, men jag skulle absolut inte vilja vara utan den.

  Ha en skön dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste inte använda bilen varje dag, men det är skönt att den finns på plats ifall den skulle behövas.

   Radera
 7. Det är alltid en speciell känsla om man klarat det. Ungefär som tandläkarbesöket. Alternativet är oftast så dyrt. Igår fick vi post om att beställa tid. Smidigt när man kan göra det på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag kan man fixa nästan allt via nätet. Praktiskt och bra.

   Radera
 8. Besiktningen är jag aldrig orolig för, allt grejar min tekniske gubbe redan innan. Men jag håller med dig att det helt klart är underbart med två bilar i familjen. Om man inte har vuxna hemmaboende barn förstås, då behöver man säkert fler..... *fniss*
  Jag är en väldigt planerande människa, älskar att palnera i alla sammanhang, men jag är samtidigt väldigt impulsiv (låter kanske konstigt, men det fungerar bra) och skulle bli galen om gubben hade bestämt något med bilen precis när jag "måste" iväg (för att köpa blommor eller titta på en trädgård t.ex.)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte heller om när mina planer blir kullkastade. Då är två bilar ett bra alternativ.

   Radera
 9. Att fixa ovaler o cirklar har Anki tipsat om. Photoscape heter det. Det är roligt, även om det inte går helt geschwinnt för mig. Photscape installerar man (eller som jag gjorde - bad någon göra det åt mig).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag be min dotter om hjälp att installera.

   Radera
 10. Jag kan tänka mig en gul Ferrari men om jag inte får en så gråter jag inte. Vi delar på en bil som är allt annat än ny. I stället hyr vi bil när vi åker längre. Ett billigt och bra alternativ för oss. Busskorten för seniorer och sjukpensionärer kostar 100:- i månaden och då åker jag inom hela kommunen så mycket jag vill
  Bra va
  Ha ett fint slut på veckan
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det lite dåligt med bussförbindelserna här. Ska vi handla mat är det antingen egen bil eller taxi som gäller då.

   Radera
 11. Så skönt att det gick bra! Det är alltid lite spännande att besiktiga dessa fordon.
  Svärfar har en Jaguar, den kan man både stiga i och ur på ett ytterst värdigt sätt. Skön tt köra är den också. Bara ett litet tips om Renaulten skulle svika. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra. Jag får kanske smygtitta på en Jaguar då.

   Radera
 12. Det är en flott bil du har. Nej komma ner i bilar och att komma ur också det klarar jag inte längre. Förstår inte varför ;).

  Tack för din kommentar. Du har så rätt,kvällstidningar eller morgontidningar som det blivit av dem är ju rena skvallerblaskor de också numera. (I morgon ska jag köpa Se&Hör).

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet du allt som har hänt i kändisvärlden sen.

   Radera
 13. Grattis... alltid lika skönt när det är avklarat :)
  Tiden för bilar av Lamborghini-typ har nog passerat... kommer jag i en sån så kommer jag nog aldrig ur igen utan hjälp. En Renault är mycket bättre :)
  Huset jag visar har en lägenhet till salu just nu - en fyra - pris ca miljonen - detta plus en månadskostnad på sjutusen gör att det övergår vad vår budget klarar... men fint är det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite orättvist att det är pengarna som styr allt.

   Radera
 14. Det kan bli dyrt när de slår ner på något på bilbesiktningen. Så grattis till din fina bil som klarade sig så fint.

  Vi har också valt att ha två bilar och den kostnaden det innebär. Men Tobbe åker varje dag till jobbet med sin och jag skulle annars sitta här ute på landet och inte komma någonstans. Visst går det bussar, men jag har svårt att åka buss eftersom jag är kraftigt doftöverkänslig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ca 3km till bussen. Dit går väl an till hållplatsen för då är det är nerförsbackeehela vägen...ganska stor lutning dessutom, men jag ska ju hem också, och det känns inte särskilt lockande när man ser backen.

   Radera