tisdag 23 april 2013

Kunglig post


Efter att ha varit hes och hostat konstant, dag som natt, i över två veckor tyckte jag det var dags att ringa till doktorn igår. Det var ingen luftrörskatarr som jag befarat utan ett virus som kroppen själv ska kunna  ta hand om. Det mesta idag verkar vara något slags virus, för det är säkert tio år sen jag senast fick utskrivet penicillin. Antagligen grasserade det lika mycket virus förr i tiden, men då fick man penicillin för i stort sett allting. Det är för väl att läkarna är mer restriktiva nu och bara skriver ut det i absoluta nödfall. Självklart så litar man på sin läkare och stoppar i sig det man blir tillsagd. Det enda jag fick utskrivet var hostmedicin, för doktorn menade att skulle min kropp orka med att bota hostan, så behövde jag var lite utvilad, annars kunde det dröja hur länge som helst. Det har ärligt talat inte blivit mycket sömn de senaste veckorna.

När jag kom hem från läkarbesöket tittade jag i postlådan, och såg att den kungliga postbilen hade varit här och lämnat ett paket till mig.


Det var Pia med bloggen Queen of Kammebornia som skickat det. Hon hade för ett tag sen en tävling där hon ville ha tips på olika texter hon kunde brodera på grytlapparna hon virkade. Jag hade en sådan tur att min text blev en av de vinnande. Idag kom grytlappen fint packeterad med kungarikestämpel och allt. Jag tycker den är alldeles för fin att använda, så jag satte den inom glas och ram i stället. En del saker måste man ha bara för att man mår bra av att titta på dem. De behöver inte ha någon annan funktion. Det är viktigt att omge sig med människor och saker man gillar. Då blir det som att bo i en hälsokostbutik. Där finns medikamenter mot allt...trötthet, värk, orolig mage osv. Om jag ser mig omkring, har jag nog botemedlen mot det mesta här hemma. Det känns tryggt.22 kommentarer:

 1. Att ha bra minnen omkring sig är en läkedom... Jag har hört att ricinolja ska vara bra mot hosta :-D......Jag är nog lite hialös! Mia kommer och hämtar mej så att jag kan ut och handla. Ola hjälpte mej i söndags att bädda rent.Men annars gör jag så mycket jag kan själv.Vill försöka att klara mej själv och gubben.Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Tror nog jag hoppar över ricinoljan. Känns inte direkt lockande.

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig överraskning. Det kunde du behöva.
  Hundvalpen har jag tagit efter den sidan som du tipsade om, när jag frågade efter den blinkande hunden som du hade.
  Framkallar en så pytteliten groda obehag, då skulle du se när det kryllar tusentals av dem. Då känner jag också obehag - för de stackarna som man råkar trampa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte komma in på den sidan längre av nån skum anledning. Har de ändrat adress?

   Radera
 4. Vilken lämplig bild du hittade till inslaget.
  Angående bilder, så är det ju lätt att låna en bild. Jag lånade faktiskt din kamoflagemålade Renault häromdagen. Vet inte vad jag ska ha den till men man ser ju att rätt vad det är passar en bild. Så flytta du över den lilla bichon-valpen (jag har ju tagit den från nätet själv).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag med en gång. Den är så gullig.

   Radera
 5. Det är alltid roligt att få paket och speciellt när det är något fint i. Det var en rolig och fin grytlapp.

  SvaraRadera
 6. Grattis till den. Det var en toppenbra text.
  Du har så rätt man måste inte använda allt, hvuudsaken man mår bra av att se vissa saker.

  Tack för tipset om penna till datorn. Jag är ju lite dum i huvet jag vet du så jag tänker inte ens på att det är en pekdator. Men jag ska testa det. Ett jättbra tips fast du inte visste det då. För nu använder jag en gammal hederlig mus istället.
  Hoppas din dag blir fin och att du snart blir av med ditt envisa virus. Sådant kan ju göra vem som helst sjuk ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter att få lite mer energi nu. Det är så mycket man vill göra när det blir ljusare och varmare.

   Radera
 7. Vad roligt att du tyckte om den! Och vilken hedersplats :) Du har rätt Gunnel, det är viktigt att omge sig med saker och människor som ger energi! Hoppas din hosta ger med sig snart! Stor kram!

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Du skriver att du flyttar över bilden, så det har du kanske redan gjort. Jag minns inte vad den sidan hette. Men det fungerar ju så här också.
  Ang. headern ska jag ta bort den. Det blev ju så stort o konstigt, även om det är en fin bild (Gardasjön).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades på nåt sätt komma in på sidan igen, men jag tycker inte den är sig lik från tidigare.

   Radera
 9. Krya på dig Gunnel! Grattis till postpaketet, sådant värmer extra.
  Sitter här och huttrar jag också nu, har småont i halsen....den våren, den våren
  Ha en fin kväll!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halsont och hosta hör tydligen också våren till.

   Radera
 10. grattis till det fina priset :) en nästan likadan kaffekvarn har jag också men istället för det som är svart på din är min blank och så finns ett litet trädhandtag längst ut
  krya på dig
  Sv: mm, det verkar vara väldigt besvärligt att få ihop växthuset, vi vilar i ett par dagar nu
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att blanda gammalt och nytt.

   Radera
 11. Sv: jag har sett larver, skalbaggar, spindlar och daggmaskar :)
  kramar

  SvaraRadera
 12. Tänk att du får sådan kunglig post! Grattis till det fina priset och så fint det blev inom glas och ram! Jag har en gammal kaffekvarn, som används som kryddkvarn... den bästa jag haft :)
  Krya på dig nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig använt min kaffekvarn.

   Radera
 13. Grattis till den! Jättefin!

  SvaraRadera