fredag 12 april 2013

Spegel, spegel på väggen där.

Någon har sagt att barnbarn är livets efterrätt, och det stämmer. Det kvittar hur stora eller små de är, det finns inga andra människor i hela världen som är lika fantastiska. Som mormor/farmor är man naturligtvis väldigt objektiv i sin bedömning. 

Jag har förmånen att få träffa Rasmus nästan hur ofta jag vill. Han går i tredje klass nu och det är mycket läxor, fotbollsträning, matcher och kompisar som tar tid, men han brukar kunna klämma in mormor lite då och då. Han är mitt första barnbarn och eftersom vi inte har så långt till varandra, så har vi alltid hittat på en massa kul saker. Det är lite besvärligare att träffa Zoé och Daniel. Där får jag förlita mig på flygbolagen, och visst går det bra, men det kan aldrig bli några spontanbesök. Zoé brukar ringa på Skype ibland för att säga godnatt eller vinka godnatt, och det är så mysigt. Daniel får vi vänta att se på Skype till helgerna, eftersom tidsskillnaden sätter käppar i hjulet där. 

När barnbarnsabstinensen blir för stor, så sätter jag mig framför datorn och tittar på foton och filmer på de små underverken. Idag hittade jag foton på alla tre i dubbel upplaga. Perfekt! Det är som att ta dubbel dos Se-på-fan-medicin. Nu klarar jag mig ett tag igen.


Rasmus beundrar sin spegelbild. Han är finklädd och ska snart ge sig iväg på bröllop. Kortet är taget för några år sedan.


Zoé sitter framför samma spegel och tycker att dockan också ska spegla sig.


 Daniel upptäckte en glad gosse i spegeln på dagis.25 kommentarer:

 1. Visst är dom härliga dina barnbarn.Lite spegelglada alla tre! Näää det är inget vackert ben. Men jag hoppas kunna gå bra på det!!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att kamera och dator finns numera, så man alltid kan bli uppdaterad med vad som händer kring småttingarna.

   Radera
 2. Men vad har hänt med Daniel? Han kom ju alldeles nyss och borde bara ligga stilla i vagnen;) Söta och fina är de alla tre....

  SvaraRadera
 3. Hejsan Gunnel !

  Tror jag ser mina mer sällan nu sedan jag blev nykter och rökfri,konstigt nog.
  Kanske för att de är större och inte behöver passning längre. Båda går i skolan och efter den fritids. Mormor överflödig. Tur vi sågs lite granna nu till Påsk. När det blir här näst vet jag inte.

  Gulliga barnbarn har Du i varje fall.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn har så många intressen när de växer upp. Det blir nog en sån period för alla far-och morföräldrar att kompisarna är viktigare. Men jag är övertygad om att det vänder igen.

   Radera
 4. Vilka fina barnbarn du har. Det har jag också! Fyra st. på 17, 15, 13 och 5 år och dom bor nära. Och visst är det livets efterrätt. Man längtar efter den goda efterrätten, men kan bli rätt mätt efter ett tag. Men det sjunker snabbt undan och man längtar igen. Precis som det är med goda efterrätter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enklare med barnbarn än egna barn.

   Radera
 5. Trevlig helg också så klart!

  SvaraRadera
 6. vilka härliga bilder på dina söta barnbarn
  förstår att du längtar efter dem
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja barnbarn sätter verkligen piff på tillvaron.

   Radera
 7. Härliga bilder på dina fina barnbarn :)
  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 8. Jättegulliga bilder på barnbarnen i dubbel bemärkelse. Jag fattade inte heller först, att sista bilden var Daniel. De växer fort och när skola, kompisar o fritidssysselsättningar tar vid, så blir det mindre träffar. Men så är livet. Fortsatt skön helg - hoppas vädret kan bli litet varmare också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag ser Daniel på Skype så ofta. Han har förändrats mycket sen jag såg honom på dopet.

   Radera
 9. Häftigt med spegelbilder. Tur du har ett barnbarn på hemmaplan. Fysisk kontakt kan inget annat slå även om utvecklingen har gått framåt.

  SvaraRadera
 10. Så fint för barnen att ha dig också! Stor kram!

  SvaraRadera
 11. Javisst är det livets efterätt och jag är glad att jag orkar med mina tre barnbarnsbarn. Inte alla gör ju det eftersom de då kan vara lite äldre. Kommer ju två till senare i år. I morgon kommer de två barnbarnsbarnen. Den ene ringde i dag med Morfars hjälp och ville ha pannkakor i morgon. Då fick det bli så. Morfar ( min son) ville hellre ha korv och bröd och klart han kan få det då. Vad bra att du har någon av dom nära dig. Ha en bra kväll och Söndag. Kram/Anita

  SvaraRadera
 12. Kan tänka mig att det är inte många i din ålder som har så många barnbarnsbarn. Det måste kännas nåt speciellt.

  SvaraRadera
 13. Hejsan,,Ja det stämmer till 110% det med barnbarnen,,jag var till Vreta i helgen och Snoozade med mina,,jag ska snart åka till Cypern så det dröjer en dryg månad till nästa Snooz tillfälle..
  Ja visst kan släktforskning bjuda på kuliga överraskningar,,även Anita Gradin och Jens Byggmark är släkt på min fars sida..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får Skypa med dem när du är på semester.

   Radera
 14. Barnbarnen är fantastiska! Du är lyckligt lottad som har flera! Långa avstånd går ju numera att överbrygga med Skype o sms o mail o sånt. Fast det är klart de där fantastiska kramarna och snoozningarna går ju inte att få.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men det är bättre än ingenting.

   Radera