tisdag 10 januari 2012

Huvud, axlar, knä och tå


Så här vig är jag alltså inte....inte nu längre.  När jag nu ändå är inne på tanttemat så tyckte jag det var lika bra att fortsätta med det idag. Egentligen handlar det hela om något till åren komna kvinnor och män, sen kvittar det ju vad man sätter för namn på det. Det förvånar mig att både unga och gamla är så snabba att dela in folk i fack, ungefär som man sorterar underkläder och strumpor i en byrå. Fy så trist! Jag vill inte bara höra till i en enda låda. Ibland är jag brunett och ibland är jag rödhårig, ibland är jag flitig och ibland är jag lat, ibland är jag tålmodig och ibland är det risk för explosion osv.

Allehanda krämpor visar sig efter hand. Det är nog inte många som slipper ifrån det. Men det gäller att försöka göra det bästa av situationen och använda de hjälpmedel som finns att få. Med åren kom långsyntheten smygande och när inte armarna längre räckte till när jag skulle läsa, så tågade jag iväg till optikern.


Efter att ha jobbat inom barnomsorgen största delen av mitt vuxna liv så har även jag drabbats av den vanligaste arbetsskadan inom den yrkeskategorin, nämligen hörselnedsättning. Än så länge är det ingen fara, men jag märker att jag inte längre har samma superhörsel. Det är konstigt att de flesta skaffar glasögon, om de behöver det eller ej, men när det kommer till hörapparat så är det kalla handen. Kan det vara för att det ibland är modernt att ha "brillor"? Då hoppas jag verkligen att det snart kommer en väldigt tjusig hörapparat, så även de mest fåfänga kan tänka sig att använda den. Jag vet att det finns apparater som man kan sätta på glasögonbågarna, och det tycker jag verkar väldigt praktiskt. När den dagen kommer att jag inte uppfattar vad folk pratar om, ska jag skaffa mig ett hörhjälpmedel med en gång. Värsta skräckscenariot är ju om någon skulle säga: "Vill du ha kladdkaka med vispgrädde?"....och jag inte uppfattade det.

RENA KATASTROFEN!!!!!!!!!

14 kommentarer:

 1. Jag har också tinnitus, men hör skapligt, tycker jag själv i alla fall. Fast syrsorna hör jag inte sedan något år tillbaka, men som Zara Leander sjöng, "det är en överkomlig brist".

  Skulle det bli så illa att jag skulle missa en portion kladdkaka med vispgrädde, då blev det hörapparat direkt!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har tinitus,och hör bra ,Jag är ganska duktig på att avläsa vilket är bra om någon skulle säga kom och ät kladdkaka med vispgrädde.......Jag såg en film som handlade om en kvinna i Australien.Har glömt namnet.Den var bra..Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, kladdkaka vill man inte gå miste om.

  SvaraRadera
 4. jag vill heller inte hamna i något fack, för visst är vi olika
  jag har istället drabbats av ljudöverkänslighet och hör alldeles för bra, det är heller inget vidare
  kramar

  SvaraRadera
 5. Nej, nej i någon byrå vill jag inte ligga. Fy så tråkigt och instängt! Nej dagens "tant" vill ha gott om utrymme...röra sig fritt, mjukt,levande...m.m. Fram för alla tanter 2012, med eller utan hatt & handväska....*fniss*...
  Må väl och var rädd om dig.
  Vink,vink.

  SvaraRadera
 6. Genom åren har jag dragit på mig några förslitningsskador, men de har inte hindrat mig speciellt mycket.

  Men visp, när jag fyllde 50 då började krämporna komma, och det är sådana som inte vill ge med sig.

  Har till viss del tränat upp hjärnan med massa korsord, men ibland är jag spyfärdig på rutorna

  ha en bra kväll

  SvaraRadera
 7. Ansepanse: Kan tänka mig att det också kan vara ett problem.

  Monica: Dagens "tant" kan säkert ta för sig mer än vad hon gjorde förr.

  Zoega: Håller med dig om att korsorden kan vara enerverande ibland.

  SvaraRadera
 8. Oh...hemska tanke...att inte höra kladdkaka och vispgrädde..:-)...och missa det.

  Glasögon har jag haft i många år nu, progressiva. En del opererar ögonen för att slippa glasögon, men jag vill inte det, för jag gillar mina glasögon. Kanske för att jag är översynt och de förstorar mina ögon, tvärtom mot de som är närsynta för de får mindre ögon. Tycker jag är snyggare i glasögon också, för det ger karaktär åt ansiktet.

  Men jag skulle nog snabbt skaffa mig öronapparat om jag inte hörde tillräckligt bra. Nu för tiden finns så många frisyrer som döljer den lite och inte skulle det störa mig så mycket heller om andra såg den. För då skulle de förstå och prata lite tydligare.

  SvaraRadera
 9. Jag har också progressiva glasögon. Det finns så många snygga bågar att välja bland nu.

  SvaraRadera
 10. Intressant detta med tantdebatten som florerar på många håll. En nytänd respekt för visdom som kommer av erfarenheter??

  Men tantig - nej det vill jag inte bli kallad....

  Hörselnedsättning - och arbetat i barnomsorgen - ja det har jag också. Än så länge hanterbart - missar framförallt inte god mat (tyvärr)... Behövs hörapparat så är dom så bra numera - inte stora och otympliga som dom var förr.

  Rabarberknoppar - Nu?? Var hittar man sådana i vårt land denna tid på året??? Ur led är världen...

  SvaraRadera
 11. Jag är ingen tant...endast en bitch och en stolt sådan...kroppens förfall däremot kan man inte göra så mycket åt, det är bara att slänga tuttarna över axlarna och lyfta på hakorna och le åt eländet! Kraam..

  SvaraRadera
 12. Beppan: i Skåne blir det snart rabarberpaj.

  Babbi: Hellre bitch än tant. Det är inte lätt när andra inte fattar att man är jättesnygg.

  SvaraRadera
 13. Ha ha... visst vore det förskräckligt om man inte hörde en sån kallelse. Jag märker också att jag efter många års jobb i bullrig miljö inte hör så bra längre.

  SvaraRadera
 14. Vissa saker vill man inte undgå att höra.

  SvaraRadera