onsdag 18 januari 2012

Vi hade behövt Santos här


Idag har jag vabbat= vård av barnbarn. Rasmus har varit hemma från skolan för han är förkyld och har en väldigt seg och envis hosta. Det har hållit på ett bra tag, men enligt läkaren är det ett virus som grasserar, så det är bara att ta hostmedicin och se tiden an. Han är verkligen inte sitt gamla vanliga jag längre. Han ser så trött ut och ligger gärna och vilar med jämna mellanrum. Detta stämmer inte alls in på gamla vanliga Rasmus. Vi har spelat lite spel som Vem där? och Cluedo, och sen har han tittat lite på en inspelad fotbollsmatch. Han var ju tvungen att visa mig ett mål av vem det nu var som gjorde "stolpe in" i en match mellan Milan och Inter. Mesta tiden tillbringade han halvliggande i soffan. Då hade det varit bra att ha Santos här. Han är en perfekt sjukvårdare. Han viker inte från den krassliges sida och kan mer än gärna tillbringa en hel dag i sängen. Har man fått ett uppdrag så ska det skötas exemplariskt naturligtvis. 

När Katarina flyttade till Luxemburg för snart 7 år sedan, så var det meningen att Santos också skulle följa med. Han fick ett antal sprutor på Djursjukhuset före resan. Det visade sig att en spruta inte hade gett det önskade resultatet, så den skulle tas om. Då fick Santos bo hos mig i stället. Det skulle gå en viss tid mellan sprutorna och sen skulle det kollas efter ytterligare tid, så det dröjde ett antal månader. Detta sammanföll med när min mor var sjuk. Hon bodde då växelvis hos mig och min syster. Santos såg det som sin uppgift att följa henne överallt. Det är precis som om djur känner på sig när någon är sjuk eller behöver tröst. Så fort hon gick för att vila, var Santos där som ett skott och hoppade upp i sängen bredvid henne. Där låg han upptryckt bakom ryggen på henne och de sov så gott. Mor var väldigt petig och tyckte att hundar skulle man aldrig ha i sängen. De smutsade ner. Men det gällde inte Santos tydligen, för hon ropade själv på honom ibland när hon skulle vila. Det är ett mycket gott betyg åt Santos. 

Efter att mor gått bort var det en stor tröst att ha Santos här. Det var kanske en mening med att sprutorna inte var OK från början. 

17 kommentarer:

 1. Visst är det bra att vi också kan vabba för våra barnbarn.
  Men jag förstog inte riktigt? Var finns Santos idag?
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 2. Inte kul att vara sjuk, speciellt inte som barn.
  Hoppas Rasmus mår bättre nu, han har säkert fått en utmärkt omsorg av dig

  mvh

  SvaraRadera
 3. Hunden är kanske människans bäste vän som det heter...
  du det där ordspråket jag skrivit var nog bara ett påhitt utav mig....
  du vet jag är ju lite galen och ibland ramlar det konstigheter i huvudet på mig...
  så även ikväll ***skratt***

  Hoppas att barnbarnet kryar på sig inte kul när dom blir hängiga och olik sig....
  man blir så orolig...
  Kram.

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 4. Då har du haft fullt upp att göra idag.Visst känner hundar när man behöver tröst.. Natti!

  SvaraRadera
 5. Vabba barnbarn är rätt trevligt. När dom är så där lagom sjuka så att spel och böcker är skoj. Är dom för friska så duger inte farmor/mormor hur länge som helst - då är det kompisar som gäller :-)

  Hundar är verkligen kloka djur. De förstår nog bra mycket mer än vad vi människor tror dem om...

  Läcker bild(er) på vovven!!

  SvaraRadera
 6. Monica: Santos har flyttat ner till min dotter i Luxemburg.

  Zoega: Rasmus längtar redan till skolan.

  Rantamor: Jag misstänkte att det var du som var författaren. Du borde skriva en bok. Fantasi har du ju så man ligger dubbel av skratt ibland.

  Yvonne: Ja hundar är kloka.

  Beppan: Rasmus och jag har haft det mysigt idag, men han vill inte vara hemma från skolan för många dagar. Skönt så länge det är så.

  SvaraRadera
 7. Det brukar finnas en mening med det som sker och i ert fall verkar det verkligen vara så. Skönt att din mor fick lite tröst på slutet.

  Det går i vågor detta med kattförsäljningen på djurhemmen. Vissa perioder blir vi riktigt oroliga för en del katter blir kvar i månader och det säljs ytterst få katter. Men så kommer en sån här period, då katterna går åt som smör i solsken och solskenshistorier blir det. Idag blev en katt tingad och hämtas på söndag. En annan var inne och skulle hem och fundera lite mer innan han bestämde sig. Men istället har vi fullt i de 8 platserna i karantänen (där de får stanna i ca: 3 veckor för att kollas upp så de inte är sjuka och få avmaskning, vaccination och sterilisation), för den sista platsen fylldes på ikväll.

  SvaraRadera
 8. Jag tror som du att det finns en mening med allt.

  SvaraRadera
 9. Santos spenderar numera sin tid med att passa på sin höggravida matte... viker inte en tum från min sida! :-)

  SvaraRadera
 10. Då har han ju redan ett heltidsjobb. Otur för oss.

  SvaraRadera
 11. Hundar är fantastiska,synd att inte Rasmus har Santos nu när han skulle behövas som bäst men jag hoppas han kryar på sig fort,fort!Som barn hade jag en "kompis" som var en boxer,han följde mig som en...hund,tsss!Älskade den hunden,mmm!
  Kramar om och önskar er både en fin dag!

  SvaraRadera
 12. hejsan Gunnel !

  Du får en kram från mig också.

  Ha en riktigt fin dag i solskenet.
  Om Du nu har det förståss.Annars får det väl bli lampskenet.
  Mi

  SvaraRadera
 13. Marianne: Rasmus tycker ju att Santos är "hans" hund. Synd det är så många mil mellan dem.

  Mi: Här är det bara mörkt och har just haglat, så det får bli lampsken.

  SvaraRadera
 14. hundar är förunderliga, de vet direkt om man är ledsen eller om man är sjuk, de vill ju så gärna trösta och vara nära då
  stackars Rasmus, hoppas att han kryar på sig nu
  Sv: det blev rätt deo :)
  kramar

  SvaraRadera
 15. Det är inte för inte man talar om djur som människans bästa vän. Kan det vara han som är gullegrisen här ovan som blinkar så sött. Så kul att du utnyttjar vad dagar. Det är inte så många mor/far föräldrar som gör det. kan tänka mig att din kompis Rasmus var glad också även om han inte låg på topp
  Hoppas han kryar på sig
  Kram

  SvaraRadera
 16. Ansepanse: Hundar är kloka, och riktiga "människokännare".

  Lisbeth: Rasmus ska till doktorn i morgon igen eftersom det inte blivit något bättre.

  SvaraRadera
 17. De är så kloka ibland, de fyrbenta. Och så totalt nollade vid andra tillfällen, hehe. Tänker på de vårdhem där de har börjat med husdjur och sett en klar förbättring bland de boende.

  Djur är bra!

  SvaraRadera