lördag 21 januari 2012

Man borde inte hänga upp sig på bagateller....


... men ibland är det ganska svårt. Sen kan det ju diskuteras vad som är bagateller. Jag körde iväg på en liten shoppingrunda idag, och det började småsnöa redan när jag gav mig iväg. Det bara fortsatte och nu har vi ett litet snötäcke på marken för omväxlings skull. Det kan jag väl stå ut med, men att det måste bli halt också är inget jag gillar alls. Jag kände av när jag bromsade att hjulen bara fortsatte snurra. Ingen mysig känsla precis. Nu är jag precis som alla andra kvinnor, så jag kör varken för fort eller vårdslöst, utan helt PERFEKT. Hade det bara varit kvinnliga bilförare i trafiken hade det var mycket enklare, men nu måste vi dras med alla dessa karlar som tror att de är Guds gåva till mänskligheten.

När jag körde in i en rondell för att svänga vänster, så väntade jag precis som man ska så jag inte hindrade någon annan trafikant. Då är väl det minsta man kan begära att andra ska visa mig samma hänsyn? Men icke!!!! När jag var inne i rondellen kom det en karl...naturligtvis....och bara körde in rakt framför näsan på mig. Jag blev så fly in i hoppsan förbaskad. I och med att det snöade rejält och var lite småhalt, så hade jag lätt kunnat kört rakt in i sidan på honom. Det hade ju varit katastrof...för min bil.

Det finns dekaler att klistra på bilar där det står att "GUBBAR I KEPS BORDE INTE KÖRA BIL". Jag tycker det borde finnas en dekal där det står "KARLAR I VRÄKIGA BILAR BÖR INTE KÖRA PÅ ALLMÄN VÄG". Deras självförtroende växer visst med bilens storlek.


19 kommentarer:

 1. Jag har svårt för dessa män som tror att de är guds gåva till mänskligheten. Skrapar man lite på deras yta brukar det visa sig att de har minst ett personligt problem.

  Fortfarande barmark i Stockholm. Men varannan dag har vi minusgrader, varannan dag plus. Och nu går jag inte ut mer än nödvändigt. Har ingen lust att halka igen på det snorhala

  Ha en fortsatt bra lördag

  SvaraRadera
 2. Usch och tvi för såna Gubbs!
  Hoppas du hunnit lugna dej lite nu...

  Har en väldig respekt för rondeller nu sedan vi blev påkörda strax innan jul...just i en rondell. Hatar att säga detta, men det var faktiskt en kvinna.
  Som tog "fel" pedal...

  Så med sin stadsjeep brände hon rätt i ändan på oss med gasen nertryckt istället för bromsen. Jisses, vilken smäll det blev.
  14 dagar på verkstan för volvon och jag sitter här med huvudvärk varenda dag sedan dess.
  Det ironiska var att vi då kom precis från en ryggklinik...och jag hade fått en tid för min ryggoperation. Usch...folk måste lära sej att det inte GÅR att göra en massa saker samtidigt som man kör bil. Hon skulle "bara" ge sin pojke ett kex...

  Jaja...så kan det gå!
  Skönt att du slapp smällen i alla fall med Gubbskrutten!! Hoppas att han också fick sej en tankeställare bara. MÄN!!

  Kram på dej!
  Moj

  SvaraRadera
 3. Zoega: Känns lite onödigt med snö nu. Den ligger ändå inte kvar många timmar.

  Moj: Ja, det finns helt klart bildårar av båda könen.

  SvaraRadera
 4. Morrar instämmande,det visas ingen hänsyn alls....någonstans :-( Iaf.glad att inget hände dig,kram!

  SvaraRadera
 5. mm, jag tror att just karlar i vräkiga bilar tror att de äger vägen och beter sig därefter
  pust att ingenting farligt hände
  kramar

  SvaraRadera
 6. Marianne och Ansepanse. Jag gissar att jag blev mest förbaskad för att jag blev så rädd.

  SvaraRadera
 7. Vissa män borde inte köra bil,de ställer bara till oreda!Bra med motion! Så forsätt du springa mellan databord och spis.. Natti!

  SvaraRadera
 8. Men jag borde nog sluta ta en smakbit varje gång jag kommer till spisen.

  SvaraRadera
 9. Lämnar lite tassavtryck i natten när jag ändå kikar in på den fina bloggen din :)

  -----------------
  ..::Fotobloggen om vikt och träning utan dieter eller gym::..

  SvaraRadera
 10. Håller med om att ibland blir man bara så förbenad!!! Vabbat-vilket fint ord, jag skall vabba i morgon, mina båda sessor:)

  SvaraRadera
 11. Håller verkligen med dig om att vissa karlar i trafiken är ett stort irritationsmoment. Det som också irriterar mig och har gjort länge, är att de kör fram så långt innan de stannar vid en vägkorsning. De glömmer att de har en låååååång motorhyv som sticker ut en bit i gatan och som jag då måste svängar runt.

  SvaraRadera
 12. Syssi: Sådana dagar är guld värt.

  Raija: Det har jag inte funderat på tidigare, men det stämmer faktiskt.

  SvaraRadera
 13. Ja, vi klagar på karlarnas sätt att köra och männen har sin syn på oss.
  Såg en skylt på en bil där det stod -
  KVINNOR KÖR BÄTTRE ÄN HÖNS,
  här i Thailand varnas västerlänningar för att hyra bil.Vi har åkt in till stan Pattaia med bil och chaufför som
  anläggningen tillhanda håller och jag blundar, det verkar som det inte finns några trafikregler och det är vänster trafik
  Vi har varit här en vecka i morgon och den har gått fort. Min rygg tillåter inte så mycket tid vid datorn här är inget bekvämt att sitta- men i morgon blir det ett inlägg. Jag ska väl tala om att vi hr 24 gradwe och klockan är 18.22
  Ha det bra
  Kram Viola

  SvaraRadera
 14. Alla har ju åsikter om allt, och jag tycker nog inte man ska ta det för allvarligt. Vi har ju alla fel och brister, men ibland är det bara så kul att retas.

  SvaraRadera
 15. Hmmm jo, jag tror att man kan till och med forskningsvägen visa att män ställer till med mer i trafiken. Kanske en benägenhet att ta mer chanser och så har vi ju den där berömda skillnaden i simultankapacitet. ;-)

  SvaraRadera
 16. Jo, det stämmer säkert att kvinnor är mer försiktiga (och förståndiga)...och simultankapaciteten går inte att räkna bort.

  SvaraRadera
 17. Håller med! Knivskarpt och vasst. Ju större bil desto värre och egoistiskare förare.

  SvaraRadera
 18. Synd att inte stor bil också automatiskt betyder stor hjärna.

  SvaraRadera