söndag 22 januari 2012

Musikaliskt uppvaknande


I morse vaknade jag av en liten truddelutt. Först fattade jag inte riktigt vad det var frågan om, men sen kom jag på att jag måste ha fått ett sms på mobilen. Det tog sin lilla tid innan jag fått upp korpgluggarna, pallrat mig ur sängen och satt brillorna på plats. Sms:et var från Rasmus. Det stod: "Hej, mormor. Jag ska träna idag". Sån viktig information måste helt klart förmedlas vidare. Han tränar fotboll inomhus varje söndag förmiddag. Nu har det varit juluppehåll och han har varit sjuk, så det var efterlängtat.

Jag har lite svårt för att förstå de som klagar så mycket på mobiler och datorer (i regel har de här personerna båda mobil och dator, men enligt dem själva så använder de dem bara i absoluta nödfall). I så fall är det absoluta nödfall här stup i kvarten. Vad ska man med de här sakerna till om de inte används? Tänk bara så enkelt det är att hitta all slags information på datorn, i stället som förr slå i lexikon. Det var inte alltid man hittade vad man sökte där ändå. Visst klarade man sig utan mobil förr. Men man klarade sig utan TV, bil, spis, dammsugare, tvättmaskin mm också. Hur många av bakåtsträvarna vill undvara de här sakerna? Med hjälp av datorn kan man prata med och se personer över hela världen. Jag, som har mina barn utspridda över världen, tycker det är en stor fördel.

Det är ingen risk att jag ska missa när min mobil ringer. "Mormor, det är telefon", hörs det då. Jag tror jag ska ändra sms-signalen till: "Mormor, det är sms". Får be Rasmus att han pratar in det meddelandet till mig.

16 kommentarer:

 1. Märkligt, men förr i världen klarade sig folk utan diverse tekniska prylar.

  Men visst är det bekvämt att de finns, i alla fall så länge som man använder dom med måtta.

  TV har jag ingen, de få program jag vill se hittar jag på webb-TV.
  Mobil och dator har jag.

  Jag kan störas av de som pratar högt och ljudligt i sina nallar - för vem har med att göra vad andra t.ex. ska äta till middag?

  Ha en fortsatt bra dag

  SvaraRadera
 2. Hur gulligt är inte det så säg.

  Min Dotter hade talat in på min allra första jag fått av henne.Då on bytt upp sig.

  (Svara då för faan, hör Du inte att det ringer Mamma)Tror det var ett Kuckelikuu före, hela pendeltåget hörde ju.Saken är den att jag hör dåligt. Nu efteråt är det väldigt kul.

  Tycker Rasmus verkar vara en klok gosse

  SvaraRadera
 3. Vad gulligt av rasmus.Klart att vi ska använda de tekniska sakerna om det sker på ett bra sätt.Det blir ljusare när snön får ligga kvar.Kram!

  SvaraRadera
 4. Zoega: Jag kan också reta mig på folk som pratar högt. Det verkar ibland som de vill att andra ska höra vad de säger. Så intressant tycker inte jag att det är.

  Vitsippan: Jag tycker det är kul med lite annorlunda ringsignaler.

  Yvonne: Jag gillar nya saker, men man får så klart inte bli slav under dem.

  SvaraRadera
 5. Jo, visst klarade man sig förr utan spis, dammsugare, tvättmaskin osv.....
  men oj vliket slit det var för kvinnorna då
  det underlättade verkligen livet när dessa saker kom

  och visst klarar man sig utan TV, dator, mobilteleon också....
  men visst är de bra och underlättar kommunikationen människor emellan, och att få veta vad som händer här och ute i världen, och även föt att hitta information m.m.
  Så visst har man både nytta och glädje över dessa saker

  ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 6. Alla saker är kanske inte lika nödvändiga för alla människor, men man väljer ju själv vad man vill ha.

  SvaraRadera
 7. nej, inte skulle jag heller vilja vara utan de där sakerna, tänk nu förtiden har jag alltid mobilen med mig, har den alltid i jeansfickan :)
  kramar

  SvaraRadera
 8. Vilket gulligt barnbarn du har!

  SvaraRadera
 9. Tack! Som mormor så håller jag givetvis med dig.

  SvaraRadera
 10. Visst är det så men det som inte finns det saknar man inte. Ibland kan jag bli riktigt arg på telefoner. När man reser med buss eller tåg händer det att någon sitter en hel resa och pratar vitt o brett om sitt i mobilen. Finns det bara en viss hänsyn i telefonanvändandet så älskar jag den.
  Jag använder Skype när jag kommunicerar med dottern som bor i England, utan dator skulle det bli svindyrt.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag använder med Skype när jag pratar med min son och dotter. Visst är det nonchalant av dem som sitter och pratar högt i telefon på bussar och tåg. Det är väl kanske inte det mest nödvändiga man kan använda mobilen till. Men i och för sig finns det folk som sitter och pratar högt oavbrutet utan telefon också...

  SvaraRadera
 12. Mobiler och bra, likaså datorer. Men på min nya mobil fungerar inte väckarklockan om den är avstängd, det gillar jag inte.

  SvaraRadera
 13. Det problemet har inte jag mer. Jag sover tills jag vaknar av mig själv. Vilken lyx!

  SvaraRadera
 14. Ja visst har du helt rätt..jag har kontakt med folk numera som jag inte hade förr..Så dastorer och mobiler är toppen..

  det jag opponerat mig mot är att alla hänger över mobilerna dygnet runt var dom än är eller gör..

  Men som sagt apparaterna i sig är helt underbara skulle inte klara mig utan dom..Och ja då hade jag inte ens vetat att det fans en Gunnel..:-D Kram på dig Night Lady

  SvaraRadera
 15. Håller med om att man träffar många trevliga människor via datorn. Men man måste kunna leva utan mobiler också...det gjorde man ju tidigare.

  SvaraRadera