söndag 15 januari 2012

Saknar sällskap


Ibland tänker jag att det hade varit ganska kul med en liten hund som sällskap på skogspromenaderna. Det är många år sedan som jag fick lämna min lille Milou. Han var en Australisk Silkyterrier och naturligtvis världens gulligaste hund. Han älskade att springa i skogen och det fanns inte i hans tankevärld att man skulle hoppa över en motionstur bara för att det var dåligt väder. Själv har jag inte riktigt samma åsikt och självdisciplinen är kanske inte den bästa. Det är ännu besvärligare nu eftersom Göran har besvär med sin ena fot och inte kan gå med. Han har inte lämnat nåt läkarintyg till mig, så jag kör samma hårda stil som Försäkringskassan. De betalar inte ut sjukersättning till vem som helst. Här var det inte frågan om att jag skulle betala ut nåt, utan mer om han skulle bli befriad från att böta varje dag han skippade promenaderna. Vårt avtal var ju att den som inte följde med på en daglig skogspromenad fick lägga 10 kr i en sparbössa. 

Jag har travat runt i skogen nu en timmes tid. I morse hade det fruset och det såg ganska kallt ut, så jag plockade på mig rejält med kläder. Efter en stund upptäckte jag att det var ett stort misstag. Solen började komma fram och snart fick jag ta av mössa och vantar. Det hjälpte inte mycket så jag fick knäppa upp jackan och ta av fleecetröjan. Jag hade även plockat fram leggings att ha under jeansen, men de fick jag behålla hela vägen hem. Vad tänkte jag på egentligen när jag klädde på mig? Jag höll ju värmen genom att gå, precis som barn gör när de är ute och leker. Jag kom att tänka på att jag påminde väldigt mycket om min mor. Hon trodde alltid att man frös; sommar som vinter. När hon passade min son en vinter, han var nog 4 år, så klädde hon på honom först långkalsonger, sen joggingbyxor och utanpå det thermobyxor. När hon skulle sätta igång med samma antal plagg på överkroppen, tittade han på henne och sa: " Vad hade du sagt om du skulle ha tre kjolar på dig?"

I morgon ska jag gå i kortärmat. 

13 kommentarer:

 1. Hejsan Gunnel !

  Så kul och trevligt Du skriver.

  Det sista var ju för kul.Jag är lika dan. Bättre ha för mycket och kunna ta av,än för lite.Jag fryser först om fingrar och tår, det är för jag varit rökare.Sedan knäskålarna.Går ju inte lika fort numera.Då det är halt, för jag är så rädd att jag ska ramla.

  Det var en förståndig grabb Du har.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Jag gör ofta samma misstag som du och byltar på mig för mycket kläder. Man håller ju faktiskt värmen när man rör på sig.

  Men du, kortärmat! Det är nog ändå i hurtigaste laget!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har bara varit ute med soporna idag, men luften kändes inte så kall

  Har mest varit förbenad hela helgen pga en viss persons uppförande igår.

  Att skaffa en hund som sällskap är en jättebra ide. Mindre roligt när vädret är dåligt.

  Det är ett stort ansvar och kostar en del att ha ett husdjur, men du får mycket igen

  mvh

  SvaraRadera
 4. Kortärmat är kanske lite väl optimistiskt men visst är tanken att man ska gå sig varm!

  PS Gällande att inte kunna kommentera så har jag haft samma problem på massa bloggar de senaste dagarna och det verkar vara Internet Explorer som är boven i dramat! Jag har bytt webbläsare till Google Chrome och kan nu kommentera hos alla!!

  SvaraRadera
 5. Mi: Jag går med stavar ibland och det är praktiskt om man skulle vingla till.

  Ingrid: Får väl ta en jacka utanpå då...annars får jag gå supersnabbt.

  Zoega: Jag har blivit så bekväm nu efter att ha varit utan hund i så många år, så jag tror inte jag skaffar nån ny. Går ju alltid att låna.

  Maria: Så trist det är med allt detta strul. Jag funderar på att skaffa mig en stegräknare. Hade varit kul att kolla nån gång.

  SvaraRadera
 6. Då var du alltså ute på en stripp/runda!!!Min gubbe tjatar alltid på mej att jag ska ha mössa ,ibland så tar jag på mej för att få tyst på honom.Jag behöver inte gå långt förrän svetten rinner ner längs nacke och hals.Jag tycker att det är en bra vikning ,för man kan ta med sig ett ppar kassar i fickan när man ska handla.Det sparar både miljö och pengar.En kasse kostar 2 spänn.. Kram!

  SvaraRadera
 7. Haha! Ja, det kan man säga. Jag avskyr mössor så jag hade egentligen virat en halsduk runt huvudet. Sådana dumheter blir det inte i morgon.

  SvaraRadera
 8. efter dagliga promenader i många år tillsammans med vovvarna som följt mig genom livet har jag lärt mig lite om hur man klär sig, men jag håller med ibland blir det helt enlkelt för mycket ändå
  din son var en klok man redan vid 4 :)
  kramar

  SvaraRadera
 9. Jag klädde mig mer förnuftigt när jag hade hund och när jag jobbade bland barnen, för då var man alltid ute..ibland hela dagen. Nu blir det mer konstlat när man själv ska ge sig iväg. Får väl skärpa mig.

  SvaraRadera
 10. Hi hi det var var riktigt roligt men det stämmer så bra..Jag brukar sticka ut näsan och tycka men oj vad kallt sen när jag kommer ut så rinner jag bort..Men den här vintern är strulig..Det är varken vår sommar höst eller vinter det är en konstig femte årstid varken det ena eller det andra så jag börjar längta till våren för då vet masn ju på ett ungefär vad man ska ha på sig..Önskar dig en härlig dag med lagom mycket klädsel :-) Kram Night Lady

  SvaraRadera
 11. Du har helt rätt! Vi måste ha fått en femte årstid.

  SvaraRadera
 12. Det finns dagar när jag saknar min Fozzy också. En härlig brun och vit pappilion som hoppade och skuttade hela tiden. När jag tänker vidare inser jag att det är tur för hunden att jag inte skaffat någon ny. Det blir lite dåligt med promenaderna nu så det är bäst att avstå. Såg du var småkrasslig så krya på dig
  Kram

  SvaraRadera
 13. Tack för det. Jag känner med att det är inte riktigt rätt att skaffa hund om man inte är 100% säker på att man orkar med att själv sköta den.

  SvaraRadera