tisdag 18 september 2018

Större husDetta inlägget handlar inte om mig, för jag behöver då rakt inte något större hus. Det är Zoé som tyckte det var dags att byta ut Lundbydockskåpet mot ett större. När Katarina och Ulrika var små fick de var sitt dockskåp som de lekte mycket med. Husen packades undan efter en del år och det är endast Katarinas dockhus som har återanvänts. Hon tapetserade om och la in nya mattor och Zoé har haft mycket skoj med det.


Nu är det däremot större dockor som gäller som Barbie och Disneyprinsessorna. När mina döttrar var i Zoés ålder var Sindydockan väldigt populär. Hon fanns i många utföranden precis som Barbie. Sindy var betydligt sötare och dessutom inte så onormalt mager som Barbie. Zoé har redan lekt en del med mammas gamla dockor, och när hon hörde att det även fanns ett hus till dem blev hon eld och lågor.


Göran byggde ett trevåningshus till Katarinas Sindydockor och jag tapetserade och la in heltäckningsmattor. Vi köpte en del möbler, men det mesta tillverkade vi själva. Katarina har kvar en del möbler från den tiden. Huset har stått i vårt förråd och i somras plockades det fram. Det blev rena julafton för Zoé. Kruxet var nu att frakta ner det till Luxemburg. Det går att plocka isär och frakta bort stora hus, så ett dockhus skulle väl inte vara helt omöjligt?

Göran monterade isär det och markerade precis som på IKEA-möblerna hur det sen skulle sättas ihop igen. Han skruvade fast hjul på bottenplattan. Då kan huset köras fram när det är lekdags och sen sättas åt sidan så det inte blir så trångt. Katarina monterade ihop huset på nolltid efter den enkla beskrivningen. Nu återstod bara omtapetsering och golvläggning. Tyvärr ville inte Sindy vänta med inflyttningen tills allt var klart utan hon och hennes kompisar ockuperade byggnaden. Husockupanter är inte att leka med. Katarina får nog hålla på med renoveringen under sena kvällar när Zoé och Sindygänget sover.

Huset är rejält stort....102cm brett, 35 cm djupt och 109 cm högt. Zoé måste använda en liten pall för att nå upp till takterassen där hon placerat pool och solstolar. Då kom hon på att det måste finnas en hiss så att dockorna lätt kan ta sig dit. Sindy äger även en häst och en bil, och givetvis måste det då finnas stall och garage också. Igår började Zoé i skolan och nu står även ett skolhus på önskelistan. Katarina och Göran får väl diskutera vem som ska göra vad.

16 kommentarer:

 1. Så fint samarbete ni har, den ena förnyar snickerierna, den andra inreder och den tredje leker. Härligt att läsa det här inlägget. Så mycket familjeglädje även om det flyttar in några ockupanter :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul och se att gamla leksaker fortfarande är populära.

   Radera
 2. Så roligt att ni kunde frakta ner huset till Zoé. Jag minns själv hur roligt jag hade både med Barbiehus och dockhus när jag var barn!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vuxen är det kul att få göra lite inredningsdetaljer.

   Radera
 3. Så bra att allt kommer till användning igen..
  S...Jag håller på med att fixa till gästrummet. Nu är nästan alla täcke och kuddar nytvättade.
  Skönt att ha allt rent när man får besök.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så roligt att det kommer till användning igen och jag kan förstå att Zoe tycker mycket om det. Någon får väl anta övriga utmaningar när det gäller nybyggnationen ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur det blir med byggnadstillstånd.

   Radera
 5. Vilket härligt hus!Förstår att det är populärt! Blir spännande att se hur det går med nya byggnader framöver :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är lika spännande.

   Radera
 6. Jag lekte också mycket med mitt dockskåp. Däremot så har tjejerna inte tyckt om det. Det var nog en omodern lek så de växte upp. Få se hur det blir med Astrid.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sindyhuset är faktiskt lättare att leka med för möbler och annat är inte lika pyttesmått som till Lundbyhuset.

   Radera
 7. Vilket fint dockhus! Det måste verkligen vara en dröm för en lite flicka. Men även större flickor kan leka med dockhus. Jag har en kompis på facebook som håller på med det, som om det vore blodigt allvar.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fans många vuxna som håller på med dockhus och möblerna som finns att köpa är jättedyra. Det är väl en hobby som allt annat.

   Radera
 8. Så utmärkt praktiskt att sätta hjul på huset så det kan rullas iväg om man inte leker med det. Ni är lika händiga båda två, du och din man! Det vore roligt att se huset när det är omtapetserat och golvlagt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera