onsdag 5 september 2018

Alarmerande


Idag har jag ett ärende till vampyrbutiken. Jag fick en kallelse för några veckor sen för mitt årliga läkarbesök. Två sorters mediciner, som jag tar varje dag, följs upp med blodprov ifall dosen behöver ändras. Det känns tryggt. Då får jag även tillfälle att fråga läkaren om det är något annat jag undrar över.


Allt som jag får påminnelser om via brev, mail eller sms tycker jag är bra. Det är så lätt att det glöms bort annars. Mitt minne är som för de flesta har jag förstått...bra men kort. Det gäller inte allt, för sådant som jag planerat in som är kul glömmer jag definitivt inte bort. Helt klart platsar ett läkarbesök inte i den kategorin, och det gör inte ett besök hos tandläkaren heller.


Vissa påminnelser är mer välkomna än andra. Att bli påmind om att gå upp tidigt på morgonen slipper jag numera. Jag ställer in mobilen på alarm, men i en hyfsad tid. Dessutom är det en behaglig signal, så det blir inte att jag hoppar en halv meter upp i luften när den sätter igång. Tvättmaskin, torktumlare och äggkokare ger ljud ifrån sig när de är klara, men de har den goda smaken att tystna av sig själv efter ett tag ifall jag nonchalerar dem.


Brandlarm är ett larm som jag utlöser ibland. Mina kulinariska kunskaper är inte så stora och det händer lite då och då att det blir lite rök i köket.


Inbrottslarm har vi varit förskonade ifrån. Vilken hemsk känsla det måste vara att upptäcka att någon varit inne och rotat i ens saker, och kanske tagit med sig sånt som man var mycket förtjust i. Polisen brukar tipsa om hur man ska göra för att skydda sig, men jag misstänker att det är svårt. Kanske borde man vara mindre ordningssam? Jag läste nämligen någonstans att det var inte helt fel att ha ett stökigt hem. Det blev nämligen som en hinderbana för inbrottstjuvarna.

16 kommentarer:

 1. Här har det varit många villainbrott nu på sensommaren. I Visby begicks det artonde inbrottet igår och här i Klintehamn har det varit tre stycken. Ingen misstänkt är gripen för inbrotten i Visby, men polisen tror att man fått tag i den som gått loss i Klintehamn. Det blir nog ett gyllene tillfälle för larmförsäljarna att marknadsföra sina produkter inför nästa sommar.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, så hemskt! Vi hade något liknande här för något år sen. Det var en del grannar i sidogatorna som drabbades.

   Radera
 2. Bra tips om hinderbana för tjuven :-)
  S...Dom hade andra koppar också om man blev kaffesugen :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju hoppas att det hade hjälpt, men det är väl tveksamt.

   Radera
 3. Vi lever i en märklig värld tycker jag. Man måste vara på sin vakt hela tiden, gardera sig för stölder och liknande på ett sätt som man aldrig har gjort tidigare. Känslan att någon har varit inne i ens hem, som inte ska vara det, måste vara hemsk.
  Vampyrbutiken!! Hahaha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi flyttade upp hit till Björnås för ca 45 år sen behövde vi aldrig låsa ytterdörren dagtid. Nu har vi den ständigt låst för går man ut i trädgården eller ner i källaren finns risken att någon skummis promenerar in. Jag saknar den "gamla goda tiden".

   Radera
 4. Hinderbanan kan nog både vara posivt och negativt, för det får ju inte vara ett hinder så tjyvarna skadar sig. Helt knäppt tycker jag, men sådan är lagen.
  Det bästa är att sova tills man vaknar av sig själv. Är inte ofta som jag vaknar av Stefans klocka, oftast så sover jag till 8-9-tiden. Skönt!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi väntade in i det längsta på att skaffa larm men när alla utom vi och annan familj inte hade så kom vi till skott. När vi hade två hundar lät det rejält om vårt hus men Miss E hörs inte så mycket. Tack och lov har det bara varit falsklarm. Brandlarm tycker jag är superviktigt och en stor trygghet.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Jag har ett normalt alarm på mobilen med ljuv musik, som ringer kl 08. Brandalarm är viktigt. Besökstider lägger jag in manuellt i en kalender, som piper ett par timmar innan, helt OK.
  Jag har aldrig varit med om inbrott i bostaden och hoppas innerligt jag slipper.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också varit förskonade från inbrott.

   Radera
 7. Vi har haft inbrott här nere i Spanien och det var inte någon rolig historia :( Trots det har vi inte inbrottslarm, men däremot skaffade vi galler för alla ingångar till lägenheten.
  Hoppas det går bra på vampyrbutiken idag :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ha varit hemskt och upptäcka att någon varit inne i er lägenhet. Det gick bra, för vampyren var inte så blodtörstig idag.

   Radera
 8. Har kaffestugan försvunnit? Det inlägget finns inte trots att det är annonserat i min blogglista. Något krångel med tekniken kanske.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kom in av misstag. Jag har plockat bort det, men det kommer snart tillbaka, förhoppningsvis i morgon.

   Radera