måndag 3 september 2018

Katastrof


Riktigt så allvarligt är det inte. Jag är bara lite påverkad av alla journalister och nyhetsuppläsare. Allt är enligt dem katastrof. Det räcker egentligen med att det blåser så man måste hålla lite i hatten. Då är det genast orkan på gång. Ifall det bildas två vattenpölar ute på gatan efter en regnskur är det nästan snudd på översvämning. Varför måste allt överdrivas? Det är nästan en tävlan om vem som kan rapportera om det mest spektakulära. Nog är det väl trevligare att komma med positiva nyheter.

Det senaste i katastrofväg nu är att O´boy-pulvret ute i butikerna är slut. Ve och fasa! Hur ska mänskligheten överleva? När jag var barn lagade mor varm mjölkchoklad genom att värma mjölk och kakaopulver på spisen. Det hände även att man blev bjuden på den drycken på kalas och då festades det till lite extra med en klick vispgrädde på toppen. Det sämsta med den här blandningen var att när den svalnade så bildades det ett skinn på ytan som jag tyckte var lite äckligt. Givetvis gick det att ta bort det med skeden och sen smakade det precis lika gott.

När mina barn var yngre köpte jag ibland O´boy och de drack det både kallt och varmt. Tyvärr innehåller blandningen väldigt mycket socker så den jämställdes nästan med godis. Idag köper jag ibland portionsförpackningar med det här pulvret som jag häller kokande vatten över. Det är gott som variation till kvällskaffet. Att kalla den här avsaknaden av O´boy på affärshyllorna för katastrof tycker jag är att ta i.

Då anser jag det betydligt allvarligare när medicin inte går att få tag på. I somras var det brist på en viss sorts cortison. Det skrivs bl.a. ut till många med allergi, astma eller olika cancersjukdomar. Det är inte särskilt kul och veta att medicinen man behöver för sin överlevnad inte finns att få tag på. Givetvis fanns det likvärdig medicin att tillgå, men jag tycker ändå det var lite av en katastrof.

Jag drabbades också av något liknande. Mina ögon är väldigt torra och jag måste droppa dem flera gånger om dagen för att kunna se klart. De ögondroppar jag använt har varit perfekta för mig. Sen en tid tillbaka är de slut överallt och ingen vet när de kan börja säljas igen. Jag blev tvungen att testa andra ögondroppar, men inga ger samma goda resultat som mina gamla. Förhoppningsvis ska de snart vara på marknaden igen. Till dess får jag se tiden an....om än lite suddigt.

16 kommentarer:

 1. Håller med! Snöar det lite så är det en snökanon. Regnar det så blir det klass 1 varning. Vi har liksom ett väder! Däremot är det bekymmersamt när läkemedel är restnoterade. Det hände Husse senast och det var naturligtvis inte bra alls...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skillnad på vad det är för slags katastrof.

   Radera
 2. Vi gjorde också chokladmjölk på cacao och socker. Jag gjorde likadant till tjejerna, ville då inte köpa oboj, pga att det är en sockerbomb.
  Men nu har vi alltid oboj hemma, har tom en 1 kg oöppnad påse i skafferiet.
  Visst är det katastrof då medicinen är slut. I våras var det två utav mina mediciner slut hos tillverkarna. Vilken tur att jag har ett förråd här hemma. Den ena var slut i ca i månad, den andra sorten var slut i 2 ½ månad. Jag löser alltid ut ny medicin så fort jag får, på så vis får jag ett förråd. Jag vill inte bli utan.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dig. Att det inte går att få tag i O´boy är knappast någon katastrof. Att mediciner tar slut är däremot riktigt allvarligt.
  Hoppas att du får en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du med har det bra. Läste att det varit strömavbrott på hela Gotland.

   Radera
 4. Ja, vilket I-landsproblem att O´boyen är slut!!
  Jag läste också det och fattar inte varför man gör så stor affär av det!
  Kram

  SvaraRadera
 5. I och för sig så kanske det bara är bra att det är lite Oboy-torka nu o då. Det finns flera andra o bättre alternativ för den som själv inte vill göra egen blandningn Det överdrivs väldigt mycket i massmedia. konkurrensen tidningar emellan är stor så rubriksättningen blir vad den blir; långt ifrån sanningsenlig,men folk ser och vill veta mera om "katastroferna". Tyvärr så tappar man tilltron till det som skrivs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lite som Peter och vargen.

   Radera
 6. OBoy, chokladmjölk o.dyl har jag aldrig varit någon stor favorit.

  Katastrofer, tja, jag tycker vi sällan har katastrofer i vårt land. Tack och lov för det. Det är säkert också anledningen till att katastrof-ordet missbrukas i smågrejer. Den dag vi råkar ut för en riktig katastrof, en jordbävning med många döda, hus raserade osv... ja, vad kallar vi det då? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Då har vi inget passande ord kvar att använda.

   Radera
 7. Det är så bedrövligt dåligt att en sådan s..tsak överhuvudtaget ska ge feta rubriker i tidningarna. Det visar liksom nivån på nyheterna och nivån på oss som läser.
  Jag trodde faktiskt att det var ett slags skämt, men tydligen var det blodigt allvar för många.
  Jag tycekr att världen är större än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Struntsaker får ofta stora rubriker.

   Radera
 8. Ja, jisses ... vilken katastrof. Ny maskin lär vara på plats och produktionen är igång igen ... vilken lättnad för mänskligheten!
  Kram

  SvaraRadera