torsdag 20 september 2018

Lagomväder


Snart är även september borta med vinden. Den räknas inte riktigt in bland sommarmånaderna, men i år har den varit ett undantag. Den här veckan har vi haft sol och varmt i stort sett varje dag. När vi kommer in i oktober får vi nog börja räkna med att det blir mindre av den varan. Det märks redan att det blir mörkt tidigare på kvällarna, och när jag hämtar tidningen i postlådan på morgonen är det lite småkallt vissa dagar.

Det är mycket inomhusjobb som jag har ställt åt sidan i sommar. Solsken måste utnyttjas, och det har jag verkligen kunnat göra i år. Syftet med att ha en trädgård är att kunna vara ute i den så mycket som möjligt. Allt vi planerat och göra i den är fortfarande inte klart så det gäller att lägga på ett extra kol nu. Uppehållsväder har vi haft så det räcker och blir över. Det kan vi då inte klaga över, men det trista är att solen inte bara är positiv. Energin sjunker i takt med att solen steker. Vissa dagar har jag bara suttit och flämtat som en hund.

Det påminde mig om den gången vi åkte för att hälsa på sonen och hans familj i Dallas. Vi brukar åka antingen tidigt på året eller senare på hösten, men av någon anledning som jag glömt så åkte vi dit under sommaren. När vi kom ut från flygterminalen kippade jag efter andan. Det var som att gå in i en vägg av bastuluft. Hemskt! Jag har aldrig gillat att bada bastu, för det känns som om jag ska kvävas. Det är möjligt att man vänjer sig vid det vädret också, men jag föredrar normal svensk sommar med lagom sol, lagom regn.....ja, i stort sett lagom.

19 kommentarer:

 1. Lagom är precis lagom för min del också men som min mamma ofta sade: lagom är sällan hemma, så har det varit i år. Vädret har inte riktigt vetat vad det vill. Här är september fin men blåsig och till all lycka också så har vi fått lite regn. Det är fortfarande väldigt torrt här. Nu just blåser det rejält, mörka moln tornar upp sig norröver. Det känns inte som ett lyckat uteväder men vid havsbandet växlar det snabbt, så mitt i allt så.
  Jag tycker om att bada bastu men att leva i ett bastuväder...nej. Helst inte.
  Ha en lagom fin dag Gunnel! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det lovas ganska blåsigt i morgon, men jag tror inte att vindarna sveper förbi Åstorp.

   Radera
 2. Just nu är det ett härligt lagomväder. Jag la mig i solstolen igår för att njuta lite av sensommarvärmen och jag behövde inte ens klä av mig. Jeans och en tunn långärmad tröja var precis lagom. Härligt!!
  Jag gillar annars värmen, men i sommar tröttnade jag på den ett tag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om varma somrar men att bada bastu det kan jag bara inte. Jag får precis samma känsla som du får.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvävningskänslan inne i en bastu är inte trevlig. Jag får panik.

   Radera
 4. Jag förstår hur du menar med bastu...så är det här när vi kommer ut från någon affär som har AC. Då är det precis som att komma in i en bastu.
  Jag tror att man kan vänja sig till viss del vid värmen, men det är svårt att hinna göra det när man bara kommer ner någon vecka. Just nu sitter vi och svalkar oss under fläkten :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen tur att det finns AC inne i butiker och lägenheter, men jag vill gärna kunna vara ute också nån gång och andas in frisk luft.

   Radera
 5. Härligt lagomväder just nu! Hoppas inte den annalkande stormen blir för besvärlig och förstör en massa.
  Att bada bastu är nog bland det värsta jag vet ... precis som du så upplever jag det som att jag inte kan andas.
  Önskar dig en fin fredag med lagom skönt väder!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Konstigt väder här idag...det är mulet och blåser rejält, men är ändå 17 grader.

   Radera
 6. Det har inte varit många "innedagar" i sommar, men nu är det dags att åter börja städa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket kul att göra inomhus....men dit räknar jag inte städning...det är ett nödvändigt ont.

   Radera
  2. Jag har inte städat ordentligt någonstans på hela sommaren, men i går städade jag övervåningen ordentligt. Och det var riktigt kul, och så otroligt skönt då jag var färdig. Det blev skinande rent! Fast fönstren är kvar.

   Radera
 7. Oktober är en månad som jag ofta uppskattar väldigt mycket. När solen skiner på rödgula löv, hög klar luft. Nog kan vi ha vart i oktober också. Båda mina söner döptes i oktober, 10 resp 20, och det var riktigt varma och soliga dagar. Åkte iväg med den lille i endast dopklänning båda gångerna. Men den 20;e okt är det nog ovanligt det är så varmt! Jag hoppas på att vi får en vacker och färgrik oktober även i år!

  Inomhusarbete, visst är det mycket kul man kan göra inomhus. Men just det uttrycket, ja då tänker jag på städning, och annat "tvunget"... Det är ju inte speciellt kul, däremot är det kul när det väl är gjort! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där håller jag helt med dig att städning är kul när det är gjort.

   Radera
 8. Nu är det lagomväder!!
  S...Man ser väldigt bra ut i rena fönster :-)

  SvaraRadera
 9. Exakt, nu är september snart borta med vinden. Vinden har gjort allt vad den kan senaste dygnet men datumet står pall för alla stormar och orkaner. Det gäller att hålla emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stormen blev inte så allvarlig här hos oss.

   Radera