måndag 24 september 2018

Blåst på blåstenI veckan som gick varnades för en storm som skulle dra in över landet och här i Skåne skulle det blåsa upp rejält....enligt SMHI. Även om jag inte riktigt litade på de uppgifterna så tog vi det säkra före det osäkra och band fast möblerna på altanen. Det känns lite trist att sätta undan dem redan nu, för det kanske blir tillfälle för några utefikadagar i oktober med. Trädgårdstunnan tömdes i fredags och då är den ganska lätt. Jag la den på sidan och stoppade in lite tegelstenar i den. Jag ville ju helst slippa hämta den inne hos grannen.

Det blåste ganska rejält när vi började förankra alla sakerna, men så fort vi var klara blev det kav lugnt. Vad menades med detta? Hade vi gjort allt i onödan? Det började regna så vi gick in och tänkte att blåsten kommer nog så småningom. Det gjorde den inte. I varje fall inte i Åstorp. Jag läste i tidningen dagen efter att det blåst rejält längs kusterna, men dit har vi ca 3 mil. Jag är inte det minsta besviken för att vi inte fick uppleva någon större storm.

Vädret kan vi inte göra mycket åt. Det är bara att finna sig i vare sig det är varmt eller kallt, lugnt eller blåsigt. Helgen har inte varit helt oäven. I lördags eftermiddag sken solen och söndagen var helt acceptabel. Nu hoppas jag på en skaplig vecka så jag kan få lite mer klart i trädgården.


23 kommentarer:

 1. Vi kom också lindrigt undan här nere. Vist har det regnat rejält och blåst men varken storm- eller orkanvindar. Men jag klagar inte!

  Kram och god måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer nog inte ifrån någon storm i höst. I morse var det bara 6 grader. Vilken temperaturskillnad på kort tid!

   Radera
 2. Vi fick känningar av Knud som dock drog förbi rätt snabbt efter ett dygn si så där. Solen skiner igen, blåser gör det nästan alltid här i havet. I natt har många haft frost här hos oss, dock inte vi som ligger lite på höjden. Min fromma önskan är precis som din att veckan bjuder på ett bra uteväder; jag vill gärna ha mera gjort i trädgården jag också innan det är dags att dra sig inomhus och vänta på vintern. Ha det gott du som blev blåst på blåsten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar faktiskt efter att få sitta inne om kvällarna och pyssla med lite olika saker. Det har inte varit mycket tid eller ork för det i sommar.

   Radera
 3. Jag plockade också undan i trädgården. Men vi var förskonade med blåsten.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns skönt att ha sluppit den. Den kan ställa till med mycket strul.

   Radera
 4. Så skönt att ni slapp lindrigt undan. Stormen Knud var inte av den värsta sorten här heller.
  Önskar dig en skön ny vecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nästa gång har vi kanske inte lika stor tur.

   Radera
 5. I Jönköping hade vi det vi kalla för "storm" i 15 minuter, då även med regn som gick kors och tvärs. Sedan kav lugnt, blåst kom tillbaka senare men inte alls i den styrka som under eftermiddagen. 15 minuters storm går att leva med utan större problem, om inget blåst sönder. :-)

  SvaraRadera
 6. Så skönt att det inte blev värre. Men jag hade också gjort som du och förankrat sakerna i fall om!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Här har det blåst!!!
  Svar,,Jag håller helt med dig att så länge man får ha en frisk hjärna så får man vara glad!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vi klarade oss också lindrigt undan - ett par halvdåliga trär utmed skogsvägen jag brukar gå hade blåst ner och ett par stora grangrenar - det var nog det enda synliga effekterna vi såg här.
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske bara en försmak av kommande höststormar.

   Radera
 9. Vi plockade undan diverse löst på balkongen och satte undan blommorna och visst blåste det här också, men jag tror att det var mindre än väntat och det är bra så. Troligtvis kommer det några höststormar senare. Men hoppas på bli brittsommar väder först.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite varierat här. Vissa dagar är det riktigt skönt att vistas ute.

   Radera
 10. Det är faktiskt skönt när det inte blir så ila som man tror, men det är aldrig fel att förankra sina grejor! Visst kan det komma sköna dager i oktober också!

  SvaraRadera
 11. Alla i dina trakter borde tacka dig för att du fixade så det värsta blåste någon annanstans. För hade inte alla förberedelser gjort så ... jag tror det var tegelstenarna som var avgörande. Men här hjälpte det inte. Fast vi tog in allt.
  Fikastunder utomhus i oktober håller jag alltid extra i. De är guld värda.
  Hoppas du fått mycket gjort dessa dagar.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag tror också det var all min flit som skrämde bort Knud.

   Radera