torsdag 13 september 2018

Aftonbladet eller Expressen


Sketchen med Tage Danielsson och Gösta Ekman kan jag se om och om igen och jag tycker den är lika rolig varje gång. Egentligen är det ett stort dilemma det där att kunna bestämma sig för en sak. Det är lätt att bli osäker och stå och vela fram och tillbaka. Jag brukar faktiskt inte ha svårt för att bestämma mig, men det betyder också många gånger att jag är lite för snabb och då blir det pannkaka av allting. Det kan det i och för sig bli ibland även om jag tänkt efter riktigt länge.

Igår var det vädret som velade. Jag hade planerat att ta bort ogräs i infarten, eftersom det lovats uppehållsväder. När jag fått på mig mina trädgårdskläder och öppnade ytterdörren möttes jag av regnstänk. Typiskt! Då började jag vela lite ifall jag skulle strunta i att gå ut och ta det en annan dag i stället. Men det verkade inte bli så många stänk ändå så jag stegade ut. När jag plockat fram alla redskapen började det regna mer och jag satte in dem igen. Så fort jag fått räfsor och annat på plats slutade det att regna. Då bestämde jag mig för att stanna kvar ute. Nu fick det vara slutvelat.

Spireahäcken i inkörseln växer för var dag som går, och jag längtar tills den blir så bred som den var innan den klipptes ner. Då la sig grenarna ända ut mot kantstenen och det fanns inte ett ogräs som överlevde i det mörkret. Än så länge är inte de nya buskarna så breda så det betyder att det blir ogräsrensning med jämna mellanrum. Där är det inte frågan om något velande. Allt ogräs åker upp och slängs i tunnan...stort som smått. Det lutar åt att jag lägger barkmull i rabatten tills spireahäcken växt lite mer. Då slipper jag reta mig på att ogräset växer som......ogräs.

10 kommentarer:

 1. Ibland är det svårt att veta vad man ska göra. Ska man hänga ut tvätten eller inte? Jag känner så väl igen mig i dina tankar. Man väljer rätt och man väljer fel...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det där känns igen ... ja, med vädret menar jag. Typiskt när man har tvättat och inte vet om man ska hänga ute eller inne - ogräsrensning tar vi inte så hårt på här i skogen - det finns ju ändå inga grannar som ser :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tack och lov bara infarten att bekymra mig om som andra kan se lite av. Resten av trädgården är insynsskyddad.......och inte alls lika ogräsfri.

   Radera
 3. Ibland måste man bestämma sig bara. Igår velade jag fram och tillbaka om jag skulle gå ut och gå och till slut gav jag mig iväg. Jag hann inte mer än någon km så började det regna. Skulle jag gå hemåt, eller inte? Det var ju närmare till Kupan, så dit gick jag och kom fram alldeles blöt. Efter lite uppsnyggning satte jag mig och fikade, men jag skulle ju hem också. En av tjejerna erbjöd sig att skjutsa mig hem, men regnet hade avtagit och våt var jag ju redan, så jag gick. Det småregnade fortfarande, men när jag kom hem sken solen. Så trots ett felaktigt beslut blev det en rätt trevlig eftermiddag.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn kan vara ganska skönt, och du gjorde det bästa av situationen.

   Radera
 4. Ja, visst är det typiskt att det ska börja regna precis när man bestämt sig för en utomhusaktivitet....
  Kram

  SvaraRadera
 5. bra med mörker, snart syns inte allt sånt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det äe ändå några ljusa timmar per dygn.

   Radera