tisdag 30 maj 2017

Packa pappas kappsäck

När vi är i Dallas blir det alltid en del inköp gjorda. Där finns butiker som vi inte hittar här hemma med lite annorlunda varor. Göran brukar alltid köpa verktyg med sig hem. Det kan han visserligen få tag på här också, men det är betydligt billigare i USA. Anne jobbar för Hilti, ett stort företag med filialer lite överallt i världen. Inte för att jag begriper mig på verktyg, men enligt Göran...och även Anne...är Hilti nr 1. Som vanligt skulle vi helst få plats till en massa verktyg när vi åkte hem igen. De väger en hel del, och även om vi får plocka med oss 23 kg vardera, så kan det bli problem ibland. Dessutom fick Göran överta ett mindre ritbord av Peter och det gick inte ner i någon av våra väskor.


Jag köpte en ny resväska för ett tag sen, men den andra är nog en tio år gammal och börjar bli lite sliten. Nu såg jag min chans att kunna byta till en annan. Göran ville gärna ha ritbordet med sig hem, så det var bara för honom att inhandla en jättestor resväska. På Macy´s hittade jag en jättetjusig sak. Den var perfekt i storlek, hade teleskophjul, vägde nästan ingenting.....och var orange. Vi hade en enorm tur för just då var det väskrea, så min favorit var nersatt med 50%. När vi kom till kassan och skulle betala, så drogs det av ytterligare 15%. Jag brydde mig inte om att ta reda på anledningen. Jag behöver inte veta allt.

Det fins två butiker som jag aldrig missar när jag är i Dallas; nämligen Hobby Lobby och Jo-Anne´s. Här ligger Panduro i lä. Båda butikern har i stort sett allt man kan tänka sig vilken hobby det än rör sig om. Tygförrådet går inte heller av för hackor, så jag är verkligen i mitt esse när jag kommer innanför dörrarna. Peter brukar lämna mig vid affären och sen kommer han och hämtar mig efter ca 3 timmar. Det har hänt att jag skickat iväg ett sms lite tidigare och ansökt om dispens att stanna längre. Det gäller att ha skrivit en lista på det som ska köpas, för det känns lite surt att komma hem till Sverige och upptäcka att man glömt något viktigt.

Jag går alltid systematiskt till väga i sådana här butiker. Inte en mm undviker min falkblick. Rad efter rad gås igenom och vagnen fylls på. Mot slutet går det ganska långsamt och jag är inte lika skärpt längre. Men det hinns alltid med att återkomma en annan dag för att komplettera, och lustigt nog verkar det alltid ha dykt upp en del nya saker som inte fanns där tidigare.

Det gäller verkligen att ha lite sinne för logistik när väskorna ska packas. Jag packade och vägde, packade om och vägde....och vägde en extra gång för att vara helt säker på att det inte var någon övervikt. När vi checkade in väskorna skrattade damen som hjälpte oss och undrade ifall jag kontrollvägt dem hemma. Det fick jag erkänna att jag gjort. Det visade sig att de vägde så nära 23 kg det gick att komma. Puh! Vilken tur att jag stoppat en hel del i våra handbagage. De var också ganska tunga, men jag har aldrig varit med om att det vägs. Här är det nog mer storleken man är observant på.

Det känns som rena julafton när man kommer hem och packar upp allt man handlat. Synd bara att jag är så trött så jag orkar inte sätta igång med några större projekt på ett tag.....men snart.

16 kommentarer:

 1. Vad kul att läsa om dina/era shoppingrundor, inköp och packningsbestyr. Hilti känner jag till, bra grejer! Toppen att du hittade en orange resväska – och till nedsatt pris. Det var meningen att du skulle ha den.
  Det låter väldigt spännande med dina besök på Hobby Lobby och Jo-Anne´s. Jag skulle gärna gjort dig sällskap på de shoppingturerna. ;) Men tre timmar låter inte så mycket, väldans tur att det gick att utöka tiden. Man vill ju verkligen inte missa en endaste liten pryl på sådana intressanta ställen. Hoppas på mer info om inköpen! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt effektiv när jag går ensam och shoppar och hinner med massor. Ärligt talat är jag ganska nöjd efter 3 timmar, men jag får väl erkänna att det blir mer än ett besök under tiden vi är i Dallas.

   Radera
 2. Ser att du varit på besök i USA. Hade ingen aning innan jag såg dina inlägg att du varit i Texas så nyligen.
  Det där med reor är amrisarna fenomenala på. De rear ofta och som du skriver kan det även bli extra avdrag i kassan. Inget vi har särskilt ofta pga bristen på affärer men via internet kan man fynda.
  Trevligt med affärer man kan hitta bra saker i och jag ser att ni maxat med packning och väskor. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev väldigt förvånad för de drog av rabattlappar, och extra mängdrabatter och jag vet inte allt. Varför görs det inte så i Sverige? Det tycker jag vi skulle infört här i stället för alla amerikanska uttryck som ingen svensk ändå begriper och använder i rätt sammanhang.

   Radera
 3. Vilken toppen-resa ni gjorde. Träffa sonen, svärdottern och den underbara barnbarnen. Inte nog med det, ni kunde shoppa loss lite också-
  Stefan har också lite verktyg ifrån Hilti. Någon gång så har han köpt billiga verktyg, men de håller inte, så han faller tillbaka till Hilti.
  Therese och Christian köpte kofötter på biltema, men de höll inte alls till deras rivningsarbete, de raknade ganska så snabbt.
  Må väl, och vila upp dig nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste jag berätta för min sonhustru. Hon kommer att bli väldigt nöjd.

   Radera
 4. Kul att läsa om diverse inköp och bestyr med att få med allt hem - bra jobbat!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag bara vara ifred och själv bestämma hur det ska packas så brukar det gå bra.

   Radera
 5. Vad kul att kunna shoppa så mycket och dessutom få det med er hem. Verktyg låter tungt men ni lyckades ändå hålla er inom gränsen så bra jobbat. Men visst gäller det att packa logiskt och jag brukar också lägga en del i handbagaget. När vi flög från Edinburgh så vägdes och mättes allt handbagage och en tredjedel av passagerarna fick checka in sina väskor i stället. Men det var första gången jag varit med om en så noggrann kontroll.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Då kan man inte vara så säker på att fylla handbagaget till bredden kanske.

   Radera
 6. Wow! Du är en fena på att få i allt i era väskor :)
  Förstår att du är sugen på att börja använda allt roligt du har köpt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärnan går på högvarv om allt jag vill göra, men resten av kroppen är inte alls med på noterna.

   Radera
 7. Jag är utav den typen som inte direkt köper någonting. Men här förstår jag att ni känner till och kan fynda.
  Kul. Alltid skoj att tjäna på saker och ting.
  Kram 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt när man känner att man har råd att köpa just det man helst av allt vill ha.

   Radera
 8. Hej, jag beställer ju mina paint-by-number-tavlor från USA. De finns även i Asien men jag har inte vågat beställa där, ännu. Har hört att leveranstiden kan vara månader, medan Herrschner levererar på nån vecka. Men det blir minst sagt svindyrt. Frakten kostar lika mycket som varorna o sen tillkommer moms i Sverige... Annars är jag ingen shoppaholic men mina målningar är ju min terapi! Hur lång (kort) är mammaledigheten i USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frakten till USA är megahög. Det märks när vi skickar över julklappar. Anne var ledig i 12 veckor, men jag tror nästan att det kan variera beroende på vilket företag man jobbar för.

   Radera