tisdag 9 maj 2017

FåfänglighetNär jag tittade ut i trädgården igår satt en av brevduvorna på staketet till källarnergången och en satt framför fönstret till garaget.


Jag hade mina aningar att den andre också skulle flyga upp och sätta sig där. 


De gillar att sitta och spegla sig i fönstret.


Tydligen blev det något gnissel dem emellan för efter en stund flög den ena ner och satte sig på staketet igen. Där satt den och väntade på sin tur.


 Duvan som blev kvar framför "spegeln" vände och vred på sig och satt där och kråmade sig. Den vände nacken till flera gånger när den speglade sig.


Jag vet inte om den planerar en ny frisyr i stil med den här duvans. Men då fodras det rejält med hårgelé och andra hårstylingprodukter för att få till den ankstjärten. Den här duvan har naturligt "hårsvall" eftersom det är en utställningsduva.

20 kommentarer:

 1. "Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast är..." Var det inte så hon frågade spegeln, hon Snövits elaka styvmor?
  Häftig frisyr på utställningsduvan - är det er också?
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det var en duva som bara kom hitflygande, men Göran lyckades spåra ägaren så den kom tillrätta. Göran har bara brevduvor i sitt slag.

   Radera
 2. Häftig frissa på utställningsduvan.
  S..Man kan ju ut och gå eller springa.Jag har crosstrainer som botemedel!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite annorlunda stuk på den frisyren.

   Radera
 3. Det kan inte vara lätt att hålla reda på duvorna, tur att ni hittade ägaren till utställningsduvan. Har ni många duvor? Är de som vanliga djur, att man har namn på dom, och dom lyssnar till sitt namn?
  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran har ca 55 duvor nu. Rasmus har döpt en duva till Zlatan annars har de inga namn. Varje duva har en ring runt benet med nr så det blir mer det som de kallas för. Det går inte att vissla eller kalla in dem på kommando. Det är lite egensinniga djur.

   Radera
 4. Hej Gunnel, nu har jag läst ifatt dina inlägg som jag inte hunnit läsa förra veckan. Du skriver så bra och vill inte missa de intressanta i läggen.
  Det om 'Annorlunda firande hade 'de' kunnat få många bra tipps från mitt håll närmare bestämt Anderstorps Bågskytteförening. Min väninna och hennes man samt många av deras barn med familj är proffs i detta ämne. De har många medaljer från tävlingar i säkert 20 års tid. 'Torpa Stenhus' är en bra plats för dessa spel. Det ligger närmare Borås. Hoppas de orkar ta kontakt med kunnigt folk till deras spel där finns mycket att hämta.
  Jag förstår dig precis Gunnel.
  Tack för alla de andra kul o bra inlägg.
  Så kul att få beskåda duvans kråmande på nära håll, de är som vi människor.
  Jaså finns det också utställning för duvor, hi hi så kul.
  I natt hade vi minus 6 gr, inte bra för växtlighet fast vi täckt det vi kunde men allt annat hur blir det ....
  Vi hämtar Ludde på torsdag i Torsås.
  Ha en fin vecka kram/Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Jag blev jätteglad för din kommentar. Jag hoppas de planerar lite mer inför nästa års Valborgsfirande. Det finns så otroligt mycket att göra, men de har nog börjat planerandet för sent.

   Radera
 5. Vilken häftig duva, den där sista menar jag. Inget ont sagt om era brevduvor, men de ser ju lite vanligare ut.
  Duvor är inte uppskattade av alla. Jag hade en arbetskamrat som tyckte att e var sällsynt otäcka. Men jag gillar dem, speciellt när man får dem serverade som duvgryta. ;)
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brevduvor är ganska slätstrukna i jämförelse med utställningsduvor. En del ser mer ut som om de har stor yvig päls. Jag är ingen älskare av duvkött och det beror inte på att vi har duvor här hemma. Jag gillar bara inte smaken.

   Radera
 6. Jag gillar duvor! Även om de kan vara lite väl framfusiga ibland! Men vilken fin utställningsduva ni har. Är det en speciell sort?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utställningsduvan var en vilseflygande duva som bara mellanlandade hos oss.

   Radera
 7. Haha, den understa pippin ser ju fantastiskt rolig ut på den där bilden! Inte bara frisyren, utan blicken också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utställningsduvor är riktig tjusiga och helt annorlunda från vanliga duvor.

   Radera
 8. Vilken vacker utställningsduva. En sådan har jag aldrig sätt tidigare. När vi går vår morgonrunda brukar vi möta ett duvpar som sitter på marken men Miss E:s närvaro gör att de flyger upp i närmaste träd.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min Milou var så van vid våra brevduvor och de vid honom, så de gick sida vid sida på gräsmattan. Det såg lite komiskt ut.

   Radera
 9. Innan jag glasade in min balkong så gillade duvorna att sitta där. De skitade ner alldeles kolossalt. Efter det så har jag väldigt svårt för att uppskatta duvor överhuvudtaget. F´låt. ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi märker inte av det så mycket eftersom de har ett eget hus att bo i. Kan tänka mig att det var som när koltrasten byggde bo på vår altan. Det fodras sanering efter det.

   Radera
 10. Meh, är den på riktigt, den sista duvan??? Livslevande??? Har aldrig sett något liknande!!! Bara inte duvorna bajsar på mig så är de rätt trevliga, för att vara fåglar vill säga. Jag har ju lite fågelfobi. Inte för småfåglar men för tamfåglar modell större, höns är konstigt nog inga problem men papegojor o liknande gillar jag inte. Men vem gillar inte att spegla sig...Jo JAG!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utställningsduvor kan ha väldigt annorlunda utseende. Jag gillar inte heller sånt som flaxar utom småfåglar och duvor. De är jag inte rädd för.

   Radera