fredag 12 maj 2017

Min bloggEn tid efter att Katarina flyttat till Luxemburg började hon att skriva en blogg. Det var så kul att läsa om hennes förehavanden. Hon är mycket bra på att skriva intressant och humoristiskt. Jag blev lite sugen på att prova och Katarina visade hur jag skulle komma igång. I morgon är det exakt sju är sedan. Mitt första inlägg skrev jag den 13 maj 2010. Jag räknade med att jag skulle få enormt gott om tid när jag blev pensionär. Nu blev det inte riktigt så, men tid till att blogga finns alltid.

För det mesta tycker jag inte det är några problem att skriva ett inlägg. Hela livet är som Rapport och Aktuellt ihop...alltid händer det något. Det behöver inte vara några världsnyheter, tycker jag, utan det räcker gott och väl med vardagliga saker. I början skrev jag bloggen för att mina barn skulle kunna läsa vad jag höll på med. Men eftersom tiden gick så läste jag själv andras bloggar och blev inspirerad av dem.  Man lär sig oerhört mycket av att läsa bloggar har jag märkt. Det är spännande att få höra talas om och se bilder från andra platser både i Sverige och utomlands. Det blir lite som resor gjorda i fantasin.

Med åren blev jag bekant med en del andra bloggare genom att jag kommenterade hos dem och de hos mig. Det är alltid roligt och höra andras reaktioner på det man skrivit. Man behöver inte hålla med, det är absolut lika intressant att höra en annan åsikt och förklaringen till den. Kommenterandet ska vara kravlöst. Det är inte alltid jag skriver något i kommentarsfältet efter att jag läst. Det betyder definitivt inte att inlägget var trist, utan att jag inte visste vad jag skulle skriva. Nästa gång jag läser har jag kanske något att skriva. Samma gäller på min blogg. Inte katten för jag statistik över vem som kommenterar och hur ofta. Jag tycker bara det är helt fantastiskt och väldigt roligt att någon över huvud taget läser min blogg och sen som grädde på moset även skriver en kommentar.

Även om jag tycker att jag har livlig fantasi och brukar kunna komma på vad jag ska skriva om, så kommer det alltid sådana dagar då inspirationen tryter. Hur man än rådbråkar sin hjärna så dyker inget vettigt upp. Då har jag en nödlösning att ta till: KATARINA. Jag skickar iväg ett sms (inte SOS även om det är en nödsituation) och snart kan jag sitta och välja och vraka mellan olika ämnen som hon gett förslag på. Hon är en oerhört stor hjälp när jag skriver mina adventskalendrar. I god tid får hon veta vilket tema jag valt och sen droppar det in förslag stup i kvarten. Sen är det bara för mig att ge idéerna lite kött på benen.

28 kommentarer:

 1. Mors..Ja jag trivs utmärkt på Cypern och Ayia Napa,denna tid,innan ungdomarna intar hela Byn..
  Vi har nästan lika blogghistoria du o jag,,jag startade 2008,det var min systerdotter som bloggade,jag blev intresserad och hon ledde mig in i bloggvärlden.En kul värld..Ha´e Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om att det är en kul värld.

   Radera
 2. Jag har precis samma syn på bloggande som du har! Grattis till dina sju år och lycka till med ditt fortsatta bloggande :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till bloggfödelsedagen! :)
  Du har hållt på ett bra tag också.
  Bloggvärlden är rätt fantastisk tycker jag eftersom man kan få kontakter med människor man aldrig annars skulle ha stött på.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av fördelarna med att blogga att man lär känna så många nya människor på ett väldigt enkelt sätt.

   Radera
 4. Tänk vad tiden går. Och så många läsare det finns. Kul att ha fått dig som vän.
  Jag startade min blogg 2010, men började inte skriva förrän 2011. Anledningen till min blogg var att själv bearbeta hela min sjukdomsbild. Jag gillar inte att prata sjukdomar, men att skriva av mig är en annan sak, för den som inte vill eller orkar behöver inte läsa, medans andra personer kanske får en annan förståelse.
  Therese och Sofie följer mig, men de skriver aldrig en kommentar, de ringer ibland istället, kan då säga-Men mamma varför har du inget sagt??
  Jaja, vi är alla olika.
  Ha en fin bloggfödelsedag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns bloggar med så olika inriktning och jag gillar den här blandningen.

   Radera
 5. Grattis till kommande bloggfödelsedag/ jubileum! Vi har följt varann ganska många år nu och det känns som vi är "gamla" bekanta, eller kanske snarare vänner :)
  Jag startade den gamla bloggen i juli 2011 i stället för för min gamla hemsida som jag då haft i 4-5 år.
  Så bra att du kan få lite idéer från Katarina - önskar jag också hade en idéspruta ibland när jag inte vet vad man ska skriva om. Det händer inte så mycket när man bara går här i samma upptrampade spår...
  Visst är det trevligt med kommentarer och tänk så många trevliga människor man lärt känna under åren :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har verkligen "känt" varandra länge. Det blir något speciellt då och jag är alltid nyfiken på dina inlägg. Det är bra att ha en " Katarina" i bakfickan.

   Radera
 6. Grattis till din bloggfödelsedag! Tiden rullar på. Jag firade 11 år i mars. Och bloggvännerna har blivit fler och mer bekanta liksom.
  Bloggen ger mycket, som du beskriver.
  Lycka till i fortsättningen, bloggkram 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Oj, du är ju nästan veteran i sammanhanget. Att blogga är jättekul.

   Radera
 7. Alla borde ha en Katarina för ibland så tryter inspirationen!
  S...Jag har funnit min "groda" en gång .Nu är jag för gammal för att ut och pussa grodor.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns lyxigt att bara skicka iväg en beställning och leveransen nästan sker omedelbart.

   Radera
 8. Grattis till bloggens födelsedag i morgon!
  Och visst är det roligt när man märker att andra också gillar det man skriver.....jag trodde aldrig någon skulle intressera sig för det jag skrev!
  Och tänkt så många fina bloggvänner vi har gått genom våra bloggar :)
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fördelarna med att blogga är verkligen många. Det bästa är helt klart alla nya bekantskaper man gör,

   Radera
 9. Tänk som många fina bloggvänner vi har FÅTT, ska det såklart stå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det upptäckte jag inte förrän jag läste din sista kommentar. Då var jag tvungen att kolla.

   Radera
 10. En stor varm grattiskram till din fina blogg som har födelsedag i morgon!
  Så bra det är med döttrar. Min dotter bloggar inte men ger gärna tips om bloggämnen att skriva om när fantasin tryter, för det gör den ju ibland.
  Ha en fin morsdag och helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är en stor tillgång att ha någon som bara kan tipsa med ide'er så fort ens egen hjärna tar semester.

   Radera
 11. Hej goda bloggvän! Jag har bloggat över tio år nu, efter mycket påtryckningar av min dotter som fixade en domän åt mig och hjälpte mig med allt det tekniska. Numera tycker jag bland det roligaste är att blicka tillbaka vad jag gjorde och vad som hände för två år, fyra år, åtta år sen...
  Tyvärr blir vi bloggare färre och färre, folk har inte tid för ord, bara för snabba bilder, på instagram och andra sidor. Jag är inte intresserad av det för det ger ingen riktig kontakt med någon läsare. Numera är det många här på orten som smygläser min blogg har jag förstått, jag kan få menande leenden på närbutiken eller biblioteket, men det är bara trevligt. Men man får passa sig lite så man inte blir för personlig eller sårar någon oavsiktligt.
  Ha en riktigt skön helg, här hoppas jag snart kunna gå utan vantar och mössa...

  SvaraRadera
 12. Jag har också märkt att många trevliga bloggare har slutat. Trist!

  SvaraRadera
 13. Grattis på bloggfödelsedagen Gunnel!
  I morse tänkte jag att idag ska jag besöka dig, det är länge sedan nu :-) Du är en bloggvän för mig, så har det blivit den tiden vi följts åt och när jag läser dina inlägg så blir jag glad och lär mig nytt, får tankar som spinner vidare. Ditt sätt att skriva gillar jag.Tänker i samma banor som du vad kommentarer och skriv - det ska vara fritt.
  Fortfarande pausar jag en tid till, skriver bara gems ord i stort sätt.
  Kram med en bukett tussilago som jag såg för första gången här i uppe i veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är kul när det man skriver uppskattas.

   Radera
 14. Grattis till både den trevliga bloggerskan och dito bloggen! Åren går fort när man har roligt och att blogga ÄR roligt. Och även om idéerna och fantasin ibland tar ledigt så är det bara att vänta tills de infinner sig igen. Vi skulle nog alla behöva en Katarina emellanåt. Men det är ju ingen katastrof om det då och då blir ett uppehåll. Trogna läsare väntar gärna.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lite ide'hjälp skadar aldrig.

   Radera
 15. Grattis till dina sju år i bloggeriets värld och även grattis till att ha en väninna som Katarina. Hon är guld värd kan jag tänka mig.
  Jag tycker alltid att det är så spännande att komma in här hos dig och kolla vad som har nedskrivits. Nu är det ju också så roligt igen då jag kan kommentera hos dig.
  På grund av att jag ibland mår som jag mår så blir det tyvärr inte mycket bloggande för min del, men jag hoppas att det ska bli bättre och lättare igen.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag var nog lite otydlig, men Katarina är min dotter. Jag är glad att du kan kommentera här igen.

   Radera