söndag 30 juni 2013

Kan man teckna mormordrulleförsäkring?


Jag undrar detta eftersom Rasmus och jag har tränat fotboll ett par gånger denna veckan. Han har stått i mål och jag har försökt överlista honom med riktiga kanonskott. Bollen beter sig väldigt underligt ibland. Jag ser precis var det är öppet mål, men när jag väl fått iväg bollen, så hamnar den i stort sett överallt utom där jag planerat. Ett par gånger har jag träffat målvakten riktigt illa. Då ringer han till sin mamma och meddelar: "Nu är jag skadad igen." Trots min råa framfart så vill han ändå träna med mig. Jag blev lite betänksam när han sa, att han skulle begära skadestånd, men efter att ha kollat mina försäkringspapper känns det ganska lugnt. Det som man förr kallade för Drulleförsäkring ingår i Hemförsäkringen. Ifall jag skadar någon annan person så gäller Ansvarsförsäkringen. Puh! I annat fall hade det kunnat bli ett dyrt sommarlov för mig.

31 kommentarer:

 1. Det var väl tur att drulleförsäkringen i hemförsäkringen gäller om du skulle gå allt för hårt åt den stackars Rasmus, som säkert är glad över att han har en mormor som ställer upp på fotbollsträning. ;)
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Bra att få veta det. De yngsta barnbarnen propsar dock inte på fotbollsträning som väl är. De vet att mormor är gammal och har svårt att springa...
  Det är andra aktiviteter som gäller när de är hemma här - vi har målat hela förmiddagen, mitt äldsta yngsta barnbarn som fyller 6 på tisdag och hans kompis Ida. Men det genererar inga större skador förhoppningsvis.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte heller springa så bra, så jag står på ett ställe och skjuter iväg bollen. Sen får Rasmus springa och hämta den. En av oss får åtminstone motion. Som tur är gillar Rasmus fortfarande att pyssla, så det blir lugnare aktiviteter emellanåt.

   Radera
 3. Du kanske skulle stå målvakt istället??Definitivt ingen grilldag här iheller .Det regnar som om himmeln har öppnat sig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat det ibland, men Rasmus skjuter så hårt så jag vågar inte stoppa bollarna. Risken finns att jag får blogga med gipsade fingrar då.

   Radera
 4. Ja där hade du en riktig tur. Jag har en likadan, kan vara bra att ha. De har koll på vad de kan ställa oss mormödrar till skuld för :)
  Tack för ditt svar. Då är jag itne ensam om att inte veta vad växterna heter. Känns tryggt.

  Hopaps du haft en fin helg

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarn är smarta. Jag har haft ösregn hela helgen, så det har blivit inomhuspyssel, men det är skoj det med.

   Radera
 5. Det som inte dödar härdar, heter det väl?
  Kör på bara så blir han en superbra målvakt som tål de hårda tagen;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis får jag kanske ta del av äran sen.

   Radera
 6. Den där Rasmus är nog stolt för att han har något som inte alla andra kompisar har. En fotbollspelande mormor. Sedan är det skönt att man kan variera med lugnare aktiviteter. Kul inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnen gör verkligen att man håller igång. Både kropp och hjärna får sig en rejäl genomkörare. Bättre än alla gympass och hälsokostpiller.

   Radera
  2. Där har du många poänger. Jag är övertygad om att du har rätt i det du skrev.

   Radera
 7. :) fast ni har nog väldigt roligt tillsammans med fotbollsträningen :)
  hur reagerar Rasmus mamma då? jag menar när Rasmus ringer henne och meddelar att han är skadad igen
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat gilla fotboll tack vare Rasmus. Ulrika minns hur det var när hon var hos sin mormor, så hon tar det inte så allvarligt. Hon känner ju Rasmus och vet att han gärna skojar.

   Radera
 8. Jag är imponerad. Vilken tur att du är försäkrad. Jag skulle också kunnat orsaka skador med en boll. Målet hade jag aldrig träffat, men det finns ju fönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jaså du är ute och prickar fönster?

   Radera
 9. Ha ha vilken rackare. Vilken skruv du måste ha bollen. Det är inte det lättaste men du7 borde träna att skruva den rätt
  Kram på dig

  SvaraRadera
 10. Hejsan Gunnel.

  Det finns säkert, det finns ju försäkring för om man tappar plånis,nycklar m.m.
  ID-skydd på nätet, dessa båda har jag. Hemförskring+katt.Kanske den ingår i hemförsäkrin gen.Du menar om Du skulle få en fotboll i huvudet och tuppa av.

  Jo jag tror nog Prinsen blev glad när jag kom hem, han hade blivit skrämd av något och gömt sig, en grabb som ofta rört sig runt balkongen kom i Lördags o.irriterade oss. Jag blev så himla arg, skrek åt honom att gå härifrån. Idag stötte jag ihop med honom och en vuxen fick höra hur han betett sig. Han skulle anmäla mig till polisen så jag fick flytta sa han lille skitungen.11-13 år. Hans Pappa är fotbollstränare för ungdomslaget. Men sin egen son tar han inte in.Han får gå vind för våg, för Mamman bryr sig inte heller kl.var 22.tiden det är för sent för småungar.Fast det är sommarlov. Prinsen gillar tidiga mornar och sena kvällar sitta och lyssna spana. Jag brukar göra honom sällskap ibland.Syrian tror jag. eN AV HANS BRÖDER HAR JAG SOM VÄN PÅ fb.han bor I FLORENS där han spelar fotboll.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid bra med försäkringar ifall nåt oförutsett händer.

   Radera
 11. Du ger honom bra träning i alla fall och jag tycker att du är ihärdig! Det räknas väl på plussidan när han blir skadad kan jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt han tycker det är ganska ok att "bli skadad" för det är ju aldrig så allvarligt.

   Radera
 12. Mors,,ja du må tro att orden värmer,,men det är ömsesidigt...Det räcker säkert med den försäkring som du har,tror jag..Haé Kram.

  SvaraRadera
 13. Har läst tillbaka lite, och vill kommentera din midsommarklänning! Så söt den blev och en fin reklam för Sverige!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sverigemodellen är verkligen vacker och passar alla åldrar.

   Radera
 14. Haha... ja du... det där med fotboll... det är rena rama allvaret. Bra att vara ordentligt försäkrad :)
  Damerna där i Borgvik var gjorda i glas - stod nere i ett djupt dike och ingen förklaring...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försäkring och vadderade kläder är nog inte fel när man spelar fotboll.

   Radera
 15. Ha ha ha ...ja det är tur man har drulleförsäkring när man är med barnbarnen!!!! Ha en trevlig helg!! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En absolut nödvändighet med drulleförsäkring. Det är inte klokt vad det kan hända mycket när man leker med barnbarnen.

   Radera