torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen torsdag den 6/6


Det har väl inte undgått någon att det är Sveriges nationaldag idag. Vi firar den här dagen till minne av att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523. När den först började firas kallades den för Svenska Flaggans Dag och inte förrän 1983 blev den vår nationaldag. Det dröjde ända fram till 2005 innan det blev en riktig helgdag på bekostnad av Annandag Pingst.

Det är även den andra i raden av de lite annorlunda torsdagarna i år. Jag skrev tidigare om att det i år är 5 st torsdagar som har samma nummer som månaden de finns i. Det är inget som händer varje år, så jag tänkte att då måste jag göra nåt de här dagarna som jag verkligen minns sen längre fram att det var just den dagen.

Första torsdagen åkte jag hem efter ett besök hos Zoé och den här dagen är väldigt lätt att komma ihåg. Inte för att jag gjort något speciellt utan för att den är just vår nationaldag. Nästa gång det blir aktuellt med en annorlunda torsdag är den 8/8. Då vet jag att både Zoé och Rasmus är här så då kommer det garanterat att hända nåt kul. Vad det blir vet jag ännu inte.

21 kommentarer:

 1. Det blir en överraskning när den dagen kommer.

  Jag har faktiskt inte tänkt så på det utan tycker mest det bara är en massa helger så man nästan blir dagvill.

  Tack för din kommentar. Men nej, det där är en av de få bilder jag inte tagit själv. F-låt jag brukar skriva när det inte är mina egna. Men bilderna har krånglat så jag tog en som fanns i mobilen. Det är Googles bild.
  Det var en fin dräkt du lagt upp här hos dig.
  Hopas dagen varit bra

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det knappast heller en helgdag som jag uppmärksammarf nåt speciellt.

   Radera
 2. Fiffigt tänkande och härligt att ha något att se fram mot. När jag ser den lilla nationaldräkten tänker jag på prinsessan Estelle. Så söt hon var isin när hon firade på Skansen
  Ha ett fint slut på veckan
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverigedräkten är så söt. Den på bilden är till Skrållandockan.

   Radera
 3. Sverige-dräkten är så vacker tycker jag och allra finast på en liten tösa-bit :)
  kramar

  SvaraRadera
 4. Men oj, finns det så fina klänningar till Skrållandockan. Jag trodde säkert att det var till ett litet barn. Tittade du på sidan jag tipsade om? 649:-!! Vad kostar den på bilden?
  Kul att ha något att se fram emot. Skön helg! Du missar väl inte bröllopet imorgon? Det är ju då vi ses, eftersom vi båda är bjudna.

  SvaraRadera
 5. Jag kollade in sidan. Mycket söta kläder....men dyra. Minns inte vad dockklänningen kostar, men jag ska sy en till Zoés docka i stället. Vi syns i morgon. Jag håller på att packa nu.

  SvaraRadera
 6. Tycker som många andra att Sverigedräkten är vacker! Och passar vid alla tillfällen.../M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den är väldigt enkel och snygg utan en massa krusiduller.

   Radera
 7. Jag tog en bild av äggen då fågeln var borta. Bilden blev dålig, men jag kunde se hur de såg ut. Det är en flugsnappare av någon sort. Förmodligen grå eller möjligen mindre (fast den är tydligen ovanlig, så därför satsar jag på grå).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Hoppas äggen får vara ifred det blir ungar.

   Radera
 8. Kul det där med Torsdagar....Jag tror jag ska ta och putsa lite fönster dagen till ära;)))
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Menar du för bröllopets skull? Kan du se ända till Stockholm då?

  SvaraRadera
 10. Kul det där med torsdagarna... 8/8 blir säkert en kanondag :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Och vilket sommarväder det blev till nationaldagens ära! Kram!

  SvaraRadera
 12. Den här tiden på året känns allt mycket lättare.

  SvaraRadera
 13. Fira nationaldag - det kan man i Norge! Vi Svenskar borde ta efter....

  SvaraRadera
 14. Detta med datum blir man inte klok på. Det brukar sägas att dessa datum är turdagar, när de är lika. Jag började arbeta efter långa studier som byggnadsingenjör i Strängnäs 8/8-88, vilket jag tog som tecken för tur. Men det vände och blev verkligen otur, för jag blev sjukare och sjukare för varje år. Till slut kom läkaren på att jag är överkänslig mot Strängnäsluften. Läkemedelsföretagen som var granne med företaget jag arbetade på, släppte ut så mycket i luften så jag fick andningsbesvär och det var i samband med det jag blev kraftigt doftöverkänslig också. Kunde inte jobba kvar där efter några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar inte ha varit något turnummer för dig. Jag tror egentligen inte på sådant "skrock" men det är ganska spännande ändå. Det är ungefär som med lotter. Man köper fastän man vet med säkerhet att man aldrig vinner.

   Radera