måndag 17 juni 2013

Jag är så populärIdag är första vardagen utav många på sommarlovet. Rasmus är inte på Fritids under loven. Han tycker att han vill vara helt ledig då, och det har jag full förståelse för. Det är bara bra för då träffas vi i stället dagligen. Jag erbjöd mig att komma till Kvidinge så han kunde vara hemma ifall han ville vara med nån kompis, men det tackade han nej till. Han ville hellre vara hemma hos mig idag. Tänk att jag fortfarande är mer populär än kompisarna.....åtminstone ibland. Det gäller att suga på karamellen så länge det varar.

I morse när jag kom och hämtade honom hade han redan packat ett par väskor med nödvändiga saker som han skulle ta med sig. Bl.a. hade han en liten verktygslåda med bara skuvmejslar i alla storlekar och en gammal radiostyrd bil som inte funkade. Han har hållit på att skruva i den i dag, men det är fortfarande inget liv i den. Men så hade han i varje fall sysselsättning den tiden. Jag måste säga att han är väldigt bra på att själv hitta på saker att göra. Det är alltså inget större jobb att vara barnbarnspassare.

Han har även agerat hantlangare åt morfar som gjorde rent altantaket idag. Innan han åkte hem ikväll så gick vi till fotbollsplanen och tränade lite. Vi turades om att stå i mål. Jag är bättre på att fånga bollar än att skjuta. Rasmus erbjöd mig faktiskt att bli andremålvakt i hans lag. Undras vad hans lagkompisar säger om det. I och för sig känner de mig eftersom de alla var på den fritidsavdelningen där jag jobbade.

Vi har lite inplanerat för varje dag, men det är helt fritt att blanda. Skulle något roligare dyka upp så väljer vi klart det. Det är ju sommarlov och då har man lov från alla måsten också.

18 kommentarer:

 1. Vad gjorde man på sommarloven utan barnbarnen. Förr när man var aktiv i skolan var det skönt med lov men nu vill man gärna ha full fart. Verkar som du håller ställningarna ännu
  Ha en fin vecka
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att jag ser fram emot skolloven lika mycket som Rasmus, eftersom han väljer att inte var på Fritids då.

   Radera
 2. Så underbart att ha lediga morföräldrar till barnen!!!!
  Jag våndas förskräckligt av att min yngste fick vara på fritids idag när bröderna farit på läger och både mor och far arbetar. Så gör även både mor- och farföräldrar.
  Jag förstår att du är bäst i hans ögon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer väldigt bra överens och skrattar åt nästan samma saker. Jag har alltid tyckt om att jobba med barn och barnbarn är något alldeles extra.

   Radera
 3. Alltid kul att vara populär när det gäller barnbarn,
  men vilken ära att få bli andre målvakt, då är du nog inte bara populär
  utan duktig också.

  Tjingelingen från Rantamor och ha en finfin midsommarvecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen gillar jag inte fotboll. De enda matcher jag tittar på är de där Rasmus spelar.

   Radera
 4. Vilken ära att han valde dej istället för kompisarna! Fick lite dåligt samvete då Eva undrade om vi kunde ha Klara några dagar, så hon slipper ifrån fritids, men vi hade redan bestämt att åka till Stockholm-Göteborg-Skåne, det hade hon glömt. Vi skall träffa några bloggkompisar i Göteborg, skall bli väldigt roligt och spännande.

  SvaraRadera
 5. Jag avundas dig. Att vara så populär. Att sporta på någon sport, är det inget jag fått beröm för. Men barnbarnet o jag kan sy och virka ihop. Det är också kul.
  Vad skönt att sommaren har kommit nu när sommarlovet har börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ingen sportfantast, men Rasmus kan få mig att prova på det mesta.

   Radera
 6. Jag förstår honom,att ha en mormor som är bra på att stå i mål då är man poppis.Hoppas att du får vara med i deras lag :) ..Jag är bara lite snuvig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Då förstår jag. Undrade just om det var en ny person som kommenterade.

   Radera
 7. Kul att känna sig utvald :-). Men med en sån mormor är det inte så konstigt, som även ställer upp som målvakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att umgås med barn. De är alltid så naturliga och har i regel en väldigt stor fantasi. Det blir aldrig några trista stunder.

   Radera
 8. Härligt så länge man får vara populär hos de yngre generationerna :)

  SvaraRadera
 9. Det låter bra att ha lov från alla måsten. Skönt att läsa om barn som kan leka med sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn har i regel sån härlig fantasi.

   Radera