tisdag 18 juni 2013

En gräslig dag


Det är stora halter av gräspollen i luften idag läste jag. Det kan jag verkligen skriva under på. Trots tabletter och ögondroppar så märker jag av det. Tyvärr har Rasmus också blivit pollenallergisk. Läkaren sa, att det var mycket vanligt att det bröt ut i den här åldern, och det är nog riktigt. Min yngsta dotter började med sin allergi när hon var ca 10 år och dras fortfarande med den. Rasmus har också både tabletter och ögondroppar, men han har mycket mer besvär än vad jag har. Ögonen svullnar och kliar och han nyser stup i kvarten. Det ska vara fortsatt höga halter i morgon och på torsdag ska det bli ännu värre. Trist!

Vi har tillbringat mesta tiden av dan inomhus. Både tabletter och allergin i sig gör ju att man blir väldigt trött. För en liten kille med mycket spring i benen är det rena botten. Han har mest legat på soffan och skiftat mellan att titta på TV och läsa. Biblioteket har varje år en kampanj som heter Sommarboken. Man ska läsa ett visst antal böcker under lovet och skriva en recension efter varje läst bok. Priset är en gratis bok när allt är avklarat. Ett mycket vettigt initiativ, tycker jag. Framför allt håller det läsandet vid liv och det är lättare sen när skolan startar igen till hösten. 

Rasmus är inte kräsen när det gäller mat. Han äter det mesta och testar gärna nya rätter. Men han har en favorit som han aldrig får äta hemma, för hans mamma tycker det är onödigt att köpa: Findus färdigmat. Vi åkte för att handla och köpte då en färdig middag...men inte från Findus. Det var något som hette Werners grillbit. Det bestod eller skulle bestå av nötfärsbiff, röstipotatis, bearnaisesås, tomatsås och bönor. Lät ju ganska gott och såg väldigt aptitligt ut på bilden. När vi kom hem satte vi in tallriken i micron. Efter att jag dragit av skyddspappret och den svalnat lite, tittade jag mer noga på den. Det såg så märkligt ut. Jag hittade ingen biff. Jag tog en gaffel och rotade runt, men det var som för de flesta som letar efter guld....jag hittade ingenting. Så irriterande! Efter kontakt med tillverkaren blev vi lovade ersättning, men det mättade ju inte just då, så vi fick åka ner till affären igen. Den här gången köpte vi en Findusrätt: Fisk med mandeltäcke. Det tyckte Rasmus var jättegott. 

Även om det är höga pollenhalter i morgon också hoppas jag att dan inte blir lika gräsligt irriterande som idag.


30 kommentarer:

 1. Trist att allergierna gått i arv! Inget man vill dela med sig av precis...

  Snopet med en biffrätt utan biff. Färdigmat är inget jag brukar köpa heller - utom när jag jobbade och inte hade rester att värma i micron. Då blev det någon fiskrätt från Guldfisken - http://www.guldfisken.com/
  Vällagat och perfekt avvägd tid i micron. Fräscht och lagom kryddat. Kan finnas nere i söder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget märke jag känner igen, men det ska jag kolla upp. Rasmus älskar fisk.

   Radera
 2. Allergier är tröttsamt på många sätt. Att leta biff i en biffrätt låter som en ovanlig sommarlovssyssla. En veggeperson som ville hämnas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Så smart du är! Där har vi lösningen på problemet.

   Radera
 3. Det måste vara jobbigt att vara pollenallergiker. Pågår det hela sommaren eller är det värst den här tiden?
  Färdigmat utan mat...kanske man kunde säga.
  Fisk under mandeltäcke låter väldigt gott

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan om det vill sig illa hålla på hela sommaren. Just nu är det mycket gräspollen, men man är ju oftast allergisk mot mer än gräs. Det kändes onekligen lite skumt att behöva leta efter maten.

   Radera
 4. Jobbigt med pollenallergi. Läste nyligen att många blir bättre om de slutar äta mat med citronsyra, som idag är framställd med hjälp av ett husmögel, som jag inte kommer ihåg namnet på. Själv har jag uteslutit citronsyra ur mitt liv och min näsa rinner mindre. Har haft en kroniskt rinnande näsa i hur många år som helst.

  Dessa färdiga rätter håller sällan vad de lovar och det är förskräckligt att de inte innehåller någon biff alls, när det står på kartongen. Den upptäckten gjorde de i en färdigportion på Island, när de letade efter hästkött. För det borde ha varit kött i portionen, så fanns inte en gnutta köttbit där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om det borde vara nåt jag skulle testa. Det är nog en hel del lurendrejeri med färdigförpackat.

   Radera
 5. Jag tror att Findus tar det säkra före det osäkra....Inget kött= Inget hästkött;)

  Hoppas det kommer en ordentlig regnskur så att pollenhalten lägger sig. Stackars Rasmus som inte kan vara ute på lovet:(

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur läser jag då???? Det var ju inte Findus!!!Suck;)

   Radera
  2. Det fifflas nog med mycket färdigmat oberoende av märke.

   Radera
 6. Allerier är så tröttsamt.Det tar musten ur en..Jag tog all den energin jag hade igår ,så idag blir inget gjort! Så jag har inget att ge bort..Kram!

  SvaraRadera
 7. Trist med pollenallergier (allergier överhuvudtaget). I vår familj finns det också, fast jag själv inte är drabbad.
  Picknickdagen var det igår och då förstår jag, att det firade ni inte.
  Inget kött - inte hästkött. Den var bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi fick ha picknick inomhus. Det kanske var så de tänkte...inget kött....då kan ingen klaga. Men man tror ju att det som står på paketet finns inuti med.

   Radera
 8. usch vad besvärligt med sådan allergi, jag är lite allergisk jag också och har inte kommit underfund med vad det kan vara, för det kommer bara ibland, jag tror det är något slags ogräs eftersom det är när jag rensar bland buskarna som jag börjar nysa och både näsa och ögon rinner
  färdigmat köper jag heller inte, precis som din dotter
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt at veta vad man är allergisk emot. Det blir färdigmat här någon gång under loven för Rasmus del. Mormor är nog lättare att övertala.

   Radera
 9. Ok Vi tar en vilodag! Här är det 27+ och stor fuktighet i luften Känns nästan som Thailand. Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad spännande att du använder Stevia. Till vad? Jag fattar inte att pulvret kan bli vitt. När man torkar bladen, så blir det ju grönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det att baka med, men får ta mycket mindre av det än socker. Sen har jag testat på bär och det var gott bara man inte tar för mycket. Flytande Syevia har jag haft i te. Det är jättegott.

   Radera
 11. Nötfärsbiff utan nötfärsbiff. Det verkar vara ett bra initiativ att minska på köttätandet tycket jag - kanske liiite drastiskt.

  Usch vad jobbigt med pollenallergi. Man vill ju vara ute när det är fint väder. Ynk på er båda.

  Kollade just, men nej, ingen sill i munnen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ville kanske ge oss en vink om att äta mindre kött. Hoppas du får äta sill till Midsommar. Då kan du ju ändå dölja håret med en krans ifall du fortfarande inte är nöjd.

   Radera
 12. Trist det där med allergi. Tycker dock att jag har fått lite mindre besvär de senaste åren. Hoppas att det blir så för Rasmus också.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att det ska försvinna eller i varje fall bli lindrigare med tiden.

   Radera
 13. Fy så jobbigt med pollenallergi! Lasse var allergisk mot björkpollen, men blev bättre efter någon typ av "vaccination" på 80-talet... han har fortfarande problem lite längre fram - tror det kan vara gråbo, men klarar det bra med tabletter.
  Köper heller aldrig färdigmat... men om man köper det, då ska det ju vara det man förväntar sig...
  Önskar dig en underbar midsommarhelg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pollenallergi är verkligen inget roligt. Det är ju den här fina årstiden man vill kunna vara ute så mycket som möjligt.

   Radera
 14. Hej Gunnel..
  Ja du det här med allergier är jobbigt..Min syster och son har det så jobbigt nu massor av mediciner hela tiden..jag har klarat mig från sådant men har 2 andra allergier istället för pollen parfym allergi är en avskyr att åka buss eller gå i affärer men har lärt mig att gå åt andra hållet när en människa i affären stinker har också lärt mig att jag klarar högst tre andetag tar jag mer än tre så får jag en fruktansvärd huvudvärk resten av den dagen då hjälper inga värktabletter..i en buss är det omöjligt att klara sig därför åker jag sällan komunalt..
  Min andra allergi är penicillin blir fruktanvärt sjuk av det armar och fingrar sväller upp och riskerar allergichock så jag får annat när jag är sjuk gäller en del andra mediciner också så jag är rädd för nya mediciner..
  Önskar att det fanns en sorts universal medicin som tog bort allt sånt..
  Men hoppas nu att du får en härlig midsommar och helg Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte varit dumt med en sån universalmedicin. Det få vi hoppas kommer snart.

   Radera
 15. Hejsan Gunnel !

  Har Du också råkat ut för liknande som jag.
  Skriv till dom och berätta, via nätet det gjorde jag
  fick ersättning med 50 kr att köpa Findus-varor för.

  De blir glad för både ris och ros.

  Det är värt besväret,

  Förr hade jag pollenallergi, men efter jag slutade röka
  fick jag astma istället och har normal känning av pollen.

  Tur att det finns bot för det.

  Kram och skön Midsommar och tack för hälsningen.

  SvaraRadera