torsdag 20 juni 2013

SM i cykling


SM i cykling avgörs i Åstorp den här helgen. Det kommer att bli massor av avspärrade gator i kommunen. Bl.a. så kommer den gatan där jag bor att vara delvis avspärrad. En kontrollant kommer att stå på vakt och se till att tävlingscyklisterna får företräde. Det är ett stort och spännande arrangemang. Ingvar Oldsberg kommer att agera kommentator vid start och målgång. Rasmus planerar att stå vid avspärrningen och kolla in när cyklisterna kommer farande på lördag förmiddag. Sträckan de kör går över Söderåsen och det är en rejäl stigning för att komma upp hit. Först åker man uppför Skogslundsbacken som är väldigt brant, men acceptabelt lång. Där det planar av lite går gatan in till mitt hus. Då blir det en liten andhämtning. Sen bär det utför Odenbacken, som är lång men inte så brant. Det går att få upp en riktigt hög fart på nervägen. De tävlande fortsätter ut på en planare väg, tills nästa backe upp över Söderåsen nås. Då hade jag gett upp, men jag har ju inte den energin som de här människorna har.

Idag när jag hämtade Rasmus bestämde vi att vi skulle bara var hos mig, för jag behövde städa. Jag parkerade bilen som vanligt på inkörseln och vi gick in. Efter lunch ville Rasmus visa mig att han var bra på att "kicka" boll, så vi stegade ut i trädgården. Allt var som vanligt. Men när vi skulle gå in igen, tyckte jag det var så tomt på infarten. Bara Görans bil stod där....och mitt ute i gatan stod min bil. Var det någon som försökt stjäla den mitt på ljusa dan, eller vad hade hänt? Jag rusade in efter bilnycklarna och ut till bilen. Den var fortfarande låst och ingen bov syntes i närheten. Kvickt som bara den hoppade jag in i bilen och körde in den på tomten igen. Det är möjligt att jag glömt att dra till handbromsen, och det är ett litet nerlut precis där den stod. Men visst är det mystiskt att den började rulla så där av sig själv.

Rasmus tyckte det var himla kul och sa: "Jag har ett Lego-körkort. Är det ett sånt du också har?" Ja, man kan kanske undra. Fast egentligen är den enkla förklaringen den, att jag ville testa om det verkligen gick att spärra av en gata nu inför cykeltävlingen. Det gick alldeles utmärkt.

10 kommentarer:

 1. Jag blir kallsvettig när jag hör om din rullande bil.
  Du ska inte deltaga i SM på cykel? Du kan ju varenda backe. Vad var det Lisa Norden kom tvåa på? Jag är inte så hemma på sådant, men så har jag ju inte det i min omedelbara närhet, som vissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara en motionscykel och den kommer jag inte långt med. Jag känner inte till någon som deltar. Är inte speciellt intresserad av cykling.

   Radera
 2. Fy vilken känsla det måste ha varit att se bilen ute på gatan. Och Rasmus fick tydligen riktigt roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag blev lite skakis.

   Radera
 3. Tänkte väl att det var något lurt.

  Tittar in och önskar dig en Fin Midsommar (gäller Rasmus också)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj... vilken tur att det inte kom någon på gatan...
  Vi har ett rejält "lut" på vår garageinfart, så här gäller både ilagd växel och p-broms...
  Spännande med cykeltävling... blir alldeles matt bara man ser dem...
  Önskar dig och de dina en trevlig midsommar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Jag har aldrig förstått hur någon kan orka cykla på evighet.

   Radera
 5. Förstår att du blev förvånad. Tur att det inte hände under cykeltävlingen. Då hade Ingvar O fått något att prata/skämta om. Titta på en tävling är ingen höjdare. Swisch så var de förbi. Glad midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst är helt klart om det kommer en hel klunga samtidigt, så man ser vad det handlar om, för som du säger så bara svischar de förbi annars. Glad Midsommar till dig med.

   Radera