onsdag 2 november 2011

Shopping


 Min Luxemburgboende dotter var ledig från jobbet igår av den enkla anledningen att i de katolska länderna firar man Alla Helgons Dag då.  Själv firade  jag den här dagen med att åka till Ullared. Det är inget religiöst över att åka dit, även om köerna där påminner lite om pilgrimsvandringar. Eftersom det är sportlov denna veckan och det inte är så många dagar sen lönen kom, så misstänkte vi att det nog skulle bli lite väntan. Döm om vår förvåning när vi kom dit och bara kunde knalla in direkt. Inne i affären var det lite trångt i vissa gångar, men inte värre än att man kunde ta sig fram. Vi har nog inte sån tur att vi kommer till i kassan med en gång, tänkte vi. Men, jo! I en del kassor satt kassörskorna bara och väntade på kunder. Inte riktigt likt det Ullared som visades på TV.

Det är nog drygt 2 år sen jag var där sist och jag tyckte inte att de saker jag var ute efter den här gången var så där extrembilliga. Jag är kanske lite bortskämd med att ha ett stort utbud av affärer med allehanda varor till ganska billiga priser på en radie av ca 2-3 mil. Man läser om många som åker till Ullared med jämna mellanrum, men det är inget jag skulle kunna tänka mig. Allt som allt så har jag nog varit där 4 gånger under min livstid, och varje gång har jag sagt ALDRIG MER. Då har det mest berott på alla köer både in och ut från affären. Den här gången var det mest för att jag tyckte att ska jag först lägga pengar på bensin (det är ju några mil dit) och sen handla varor som kanske bara är några kronor billigare än hemma, då är det inte mycket lönt. Visst fanns det många billiga varor, men de var jag inte intresserad av.

Vi tog det mer som en liten utflykt. Inne i affären såg jag faktiskt Morgan i en av gångarna stå och prata med en kund. Han var rejält poppis och alla ville hälsa på honom. Efter shoppandet var det nödvändigt med påfyllning i magen. Det blev en tonfiskmacka och en kopp cappuccino. Det var ganska skönt att komma hem och sortera de saker jag trots allt fick med mig hem, för även om inte allt var så billigt, så lyckas man alltid hitta något som slinker ner i kundvagnen. Jag känner redan nu att idag kommer jag inte att vara så effektiv. Jag ger mig själv ledigt resten av dagen.

10 kommentarer:

 1. Hej Gunnel !

  Ja ta ledigt Du.Visst är det skönt att vara sin egen chef.Bestämma vad vi vill göra eller inte.
  Snabeldraken har stått framme sedan i Söndags.Drar runt med den lite då jag känner för det.
  Borde torka skåpluckorna innan Jul samt dörrar och dörrfoder, tavelramar.
  Att slita mig från datorn,och gå lös med en fuktig trasa ska väl inte vara så svårt.Men jag bara skjuter upp det till nästa dag.
  Om jag ändå fick främmande, för då är det lättare att få något gjort.

  Hur mycket billigare är det på Ullared ? Om man jämför med Ö&B ?

  Ha en fin dag.
  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Vissa varor är tokbilliga, men sen är det bara några kronors skillnad på en del, så det jämnar nog ut sig i längden.

  SvaraRadera
 3. Klart att du skall vara stolt över titeln, MORMOR.

  Jasså Ullared, dit har jag aldrig varit. Har aldrig haft någon större lust för det och sen så tycker jag som du vi har bra utbud här.

  Eller har man redan allt. För yngre som skall till att sätt bo är det nog lönande.

  Usch vilken grå och tråkig dag det har varit vädermässigt....hoppas att det blev en bra fridag!

  KRam

  SvaraRadera
 4. Det är mycket länge sen jag var i Ullared.Man skulle kanske ha senilsnöre fastbundet i alla saker man blev av med .Men då hade man väl sett ut som en julgran. Kram!

  SvaraRadera
 5. Helen: Här har solen inte visat sig å hela dan. Du milde så grått och trist!

  Yvonne: Senilsnöre var en bra idé.

  SvaraRadera
 6. Alltid lika underhållande att läsa tillbaks i din blogg. Nu blev jag så där grön i ansiktet av avund igen. jag VILL verkligen till Ullared. I våras var jag bokad på en bussresa med tre vänner till det målet. Vad händer: Jag får en magnetröntgen tid. Provade att boka om men sköterska hade ingen känsla för att Ullared var viktigare
  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Det är tufft att gå och handla i såna affärer och det tar på krafterna, så jag har full förståelse att du tar ledigt resten av dagen.
  Jag har varit två gånger till Ullared och med 20 års mellanrum och båda gångerna har jag sagt aldrig mer. Har haft samma tur som du att det inte var kö in, utan det var bara att traska in. Men en del billiga saker hittade jag sist och det var kul.

  SvaraRadera
 8. Bara ordet Ullared ger mig ståpäls och frossa,brrr! Har varit där en gång och sa som du "aldrig mer" och hittills har jag klarat det löftet.Nää tacka vet jag TV-programmet...det gillar jag :-)
  Passar på att önska dig en skön helg,ha det gott,kram!

  SvaraRadera
 9. Väla är tillräckligt stort för mig. Dessutom så är variationen av varor betydligt större än på Ullared.

  SvaraRadera