fredag 11 november 2011

Soptipp?


Jag är nyss hemkommen från min skogsrunda. Det är så mycket nerfallna löv där nu, så det är ibland omöjligt att se var vägen går. Det är tur att det är markerat med olika färger på träden. Skåneleden går ju här genom skogen och den är orangemarkerad. Om jag tränar hela vintern och våren, så kan jag förhoppningsvis gå en längre etapp av den nästa sommar. Det finns vindskydd med så man kan övernatta, men så långt sträcker sig inte min äventyrslusta.


Jag gick förbi bron där Rasmus och jag fikade i somras när vi vadade i bäcken.


Stora klippblock syns lite överallt här på åsen. Det är så vackert var man än tittar, även om de flesta träd är helt kala.  När jag hade gått ungefär hälften av motionsslingan, möttes jag av den här  synen......


Vad ska man säga? Jo, att jag mer än gärna skulle vilja banka in lite vett i skallen på den eller de som gjort sig skyldiga till detta. Det kan inte ha varit helt lätt att ha forslat dit skiten, för det var mitt inne i skogen. För att ta sig hit måste man upp för två rejäla backar. Det går inte att köra bil här, så jag antar att de haft nån slags kärra och forslat grejerna i. Har man så pass mycket överskottsenergi, tycker jag man kan använda den till nåt vettigare. Det hade varit mycket enklare att forsla ner allt till Återvinningscentralen i samhället. Vägen dit är garanterat fri från backar, och det är helt gratis att slänga skräpet där.


10 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att se.Om de nu har tagit sig besväret att bära det dit så kunde de väl ha besvärat sig att köra till tippen?? Ja sqaredansarna hade bra musik och bra dans,det var roligt att prova på! Kram!

  SvaraRadera
 2. Fy så folk bär sig åt!!

  Vi hittade en sån där hög i vår skog också för något år sedan. Massor av glasflaskor och annat bråte. Åke fick den hel traktorskopa full som han fick åka till återvinningen med.

  Usch!!

  SvaraRadera
 3. Man blir så besviken när man ser sånt. Det är så onödigt.

  SvaraRadera
 4. Vilka läckra bilder på promenadskogen. Snacka om att jag skulle gå vilde i alla fall nu när jag är så yr. En gång upptäckte en liknande plats med skräp i olika valörer där som får mig att reagera är stolen det var det i den hög jag hittade också. När jag till våren skulle ha ut plaststolarna upptäckte jag att det saknades en. Vid en promenad efter en skogsväg en bit ifrån vårt hu hittade jag en hög med diverse. Där låg min stol. Efter många förhör visade det sig att sonen med kompis hade byggt vad dom kallade ett hus där. Stolen behövdes i hemmet. Kan det vara samma ide rikedom hos något barn som lett till nedskräpningen
  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Jag är tacksam för markeringarna på träden, för det är väldigt lätt att gå vilse här annars. Jag har promenerat i den här skogen snart 40 år, så en del slingor kan man utantill. Men som nu när stigarna är dolda under löven så kan det vara lite marigt.

  SvaraRadera
 6. Så fina höstbilder och fin natur där du går.
  Tråkigt med soptippen i skogen. Förstår inte såna människor som gör så här. Vi har också ett ställe där de dumpat en massa skräp, men dit når de med bil. Men nu har bonden som äger marken satt upp en vägspärr där så han slipper städa varje gång de skräpat ner.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker man går ut i skogen för att njuta av naturen och inte för att förstöra den.

  SvaraRadera
 8. Nä men FY !
  Kan du inte ringa någon "instans" som kan forsla bort skiten ?
  Men annars var det vackra bilder från skogen, finns väl inget så mysigt som att promenera i en skog !
  Kram

  SvaraRadera
 9. Nej va trist! Men det är inte ofta man ser sånt här faktiskt, åtminstone inte här. De flesta använder återvinningsanläggningar som finns.

  SvaraRadera
 10. Tyvärr är det inte ovanligt att hitta sånt skräp i skogarna här omkring. Men detta var första gången jag såg det i "min" skog.

  SvaraRadera