torsdag 17 november 2011

Nej tack!


City Gross annonserar idag om att de säljer saffranssemlor. Jag tycker att man äter Fastlagsbullar, som vi kallar dem för i Skåne, när det är Fettisdag, och det är det inte än på länge. Affärerna håller på för fullt att plocka fram julpyntet och jag har inte sett så många Lussekatter än, så varför jag skulle börja käka
semlor nu fattar jag inte. Det blir helt fel. Till sist blir alla helger så utslätade så man vet inte riktigt vad som är specifikt för just den helgen. Tjusningen, tycker jag, är att man plockar fram de saker man tycker hör till och äter den mat som hör samman med just den helgen. Annars blir det bara rena rama pyttipannan.

Kommer City Gross tro att baka Lussesemlor till Fettisdagen? Då får de skippa florsockret på locket och i stället trycka ner några russin.

13 kommentarer:

 1. Fast jag är väldigt traditionsbunden så KAN jag bara inte motstå semlorna nu,suck!Men inte saffranssemlor,där går gränsen och inte en lussekatt före Lucia....så dé så :-)

  SvaraRadera
 2. Men nu går väl skam på torra land!

  Semlor FÖRE jul - så kan de väl inte göra!

  Snart kommer väl jultomten lagom till midsommar.

  SvaraRadera
 3. Ingen fara morsan...jag tackar för omtanken :D.
  Det är synd att våra fina traditioner ska luckras upp, tjusningen med dom blir ganska fadd. Kram /Babbi

  SvaraRadera
 4. Har de börjat med semlor allaredan?? Kortet är i 3D så det är så fint.Jag firar inte! Kramen!

  SvaraRadera
 5. Jag fullkomligt älskar semlor och kan lätt trycka i mig några stycken i rad men inte nu. Stopp och belägg i januari efter trettondagen är det ok för mig utan saffran i.Jag såg idag när jag var ute och gick att flera satt fram adventsstakarna och de ser så mysigt ut. Min sambo säger att adventspolisen kommer om man gör det före 1:a advent. Bara att låta dom ligga kvar i förrådet går ju inte att gömma bakom gardinen
  Kram

  SvaraRadera
 6. Håller med om att jag inte heller förstår varför semlor ska säljas redan nu. Låter inte ett dugg gott med saffranssemlor och jag lockas inte till att smaka dessa alls.

  Jo, vi säljer katterna direkt från djurhemmet, om de inte är i jouhem och säljs därifrån. Vi har ett katthem här i Eskilstuna som drivs av Djurskyddet. Vi säljer runt 150 katter per år och det är både vuxna, äldre och kattungar.

  SvaraRadera
 7. Saffranssemlor är kanske för att blidka de som inte vill äta semlor före Lucia, men det låter inte gott. Jag lugnar mig nog tills julen är över.

  SvaraRadera
 8. Nä fy för det, men nog hade MAxi klätt granen idag, lite tidigt det med. Jag har ingen julkänsla ännu, det är för fint väder!
  Fast inte idag, men så tyst det var!

  HA en go kväll!

  KRam

  SvaraRadera
 9. Fastlagsbullar är gott men det ska vara vid rätt tidpunkt. Några har satt upp juleljus här och det tycker jag också är för tidigt. ja,ja andra får förstås göra som dom vill men jag sätter inte upp ännu. åtminstone tidigast till 1:a Advent. Ha det bra.Kram

  SvaraRadera
 10. Jo, lite trist är det att alla helger blir så utslätade så man inte längre vet vad som är specifikt för just den helgen

  Fast lite gott låter det med Saffranssemlor.....
  Men visst kunde de vänta lite längre med att sälja semlor...

  Kommer ihåg när jag var barn och man längtade efter när det var dags och man fick kalasa på semlor.
  man riktigt längtade....
  kram

  SvaraRadera
 11. Före 1:a advent tycker jag det är svårt att ha nån julkänsla. Granen plockar vi inte in förrän ett par dar innan julafton.

  SvaraRadera
 12. NEJ! Det är alldeles för tidig. Håller med dig. Sambon kom hem med julmust häromveckan - möttes av lågande blickar av mig. Det är väl inte jul än heller?!

  SvaraRadera
 13. Man borde bojkotta all julhandel före ett visst datum. Det finns ju lagar och regler för det mesta. Vi kan väl införa en allratidigastjulfirarregel.

  SvaraRadera