måndag 28 november 2011

Jag skyller på Berit


Göran och jag bestämde ju oss för att de dagar vi inte gick en längre runda i skogen, skulle vi få böta 10 kr. Det känns inte så besvärligt eftersom vi själv ska använda upp pengarna sen nästa sommar. Vi har varit ganska flitiga måste jag säga. Det är alltid bra att ha någon som puffar på när det känns lite motigt. Men igår stack vi inte näsan utanför dörren alls. Det stormade och regnade hela eftermiddagen och till kvällen ökade det på rejält. Att ge sig in i skogen en sån dag är inte särskilt förnuftigt. Visserligen gillar jag spänning, men bara på film och i böcker. Verkligheten får gärna vara lugn och trygg. Det känns inte riktigt rättvist att vi ska behöva betala för att vi skippade promenaden igår. Jag tycker det kan räknas som force majeure. Det finns inte ett försäkringsbolag i hela världen som skulle betala ut en krona vid ett sånt här tillfälle, så det finns ju ingen anledning att vi skulle göra det heller.

9 kommentarer:

 1. Har full förståelse att ni valde att stanna inne igår, för när vädrets makter visar den här sidan är det bäst att hålla sig inne.

  SvaraRadera
 2. Ni gjorde helt rätt som stannade inne.Om något hänt så hade ni inte kunnat fortsätta gå i skogen......Ja det är skönt att bli bortskämd.Jag har inte kollat trädgården än.. Ska ut nu! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja du,skogspromenad var nog det sista man tänkte på igår,tsss! Bra att ni höll er inne och böter kan det inte bli förstås.Idag när solen lyser kan ni ju gå baklänges ;-) Då räknas det som dubbelt upp,hehehe!
  Önskar dig en lugn dag :-)

  SvaraRadera
 4. Haha! Vet inte om det är så säkert att gå baklänges i skogen. Det beror ju på hur många träd som har ramlat.

  SvaraRadera
 5. Att gå i skogen när det är sånt blåsväder inte alls bra, så ni slipper absolut betala några böter för försumlighet!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tur att ni kom till sans och stannade hemma. Jag som bor i norr fick bara lite fladder i kjolen så här fanns inget att skylla på för att inte ta en promenad. Jag gick inte ut men det berodde mer på halkan. Första snön kom. Broddarna fungerar inte på det vägglaget så det fick bli en bra bok istället.

  SvaraRadera
 7. Att välja mellan snö och blåst är nästan som att välja mellan pest och kolera. Jag kan undvara båda.

  SvaraRadera
 8. Ibland måste det väl förvärvade förnuftet råda....

  Kram

  SvaraRadera