lördag 19 november 2011

Snålt


Idag läste jag något mycket idiotiskt i tidningen. En kommun hade bestämt sig för att spara pengar och därför skulle det inte ges bidrag så att förskolorna skulle kunna baka pepparkakor eller julpyssla med barnen. Jul och julpyssel hör väl ihop? Det kan man inte skilja på, för då blir det ingen riktig jul. Tyvärr har inte alla barn den möjligheten att baka och pyssla hemma med sina föräldrar, så då är det jättebra att förskolan håller kvar dessa traditioner. Traditioner behövs och det är olika för varje helg. Om inte barnen får vara med om de här traditionerna när de är små glöms de snabbt bort. Jag vet inte hur många miljoner de tänkt att de skulle spara in på att inte låta barnen baka pepparkakor. Vissa kommuner hjälper idrottsföreningar från att gå i konkurs. Då kunde väl den här kommunen be om lite sponsring...kanske från Nordea? Det enklaste vore ju klart om kommunen bestämde att i år hoppar vi över julen helt, så slipper vi ifrån både bak och pyssel. Finanserna blir förhoppningsvis bättre till påsk.

5 kommentarer:

 1. Liknande kör man med i England. Ska det pyntas och ätas så får föräldrarna öppna plånboken. På många ställen har man ingen julbelysning på gatorna just för att spara
  Sorgligt men sant hur djup kan den ekonomiska krisen vara. Och du om du bojas fast får du träna att skriva med tårna
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Ja, jag har nog inget annat val.

  SvaraRadera
 3. Inte kan det vara några större summor de spar in på en fin tradition. Klart barn ska få baka pepparkakor, för det hör ju till julens förberedelser.

  Det finns så mycket annat de kan spara på istället, så jag säger bara fy till de som bestämmer såna här saker.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också att det sparas in på alldeles fel saker.

  SvaraRadera