måndag 7 november 2011

Koja, slott eller Nordealägenhet


Boendet kan verkligen se olika ut. Men det är väl ändå att ta i när en chef får en lägenhet på 250 kvadrat för 22 milj som företaget betalar. Jag inbillar mig att han själv har råd att köpa en ganska dyr lägenhet för egna pengar. Den styrelseordförande som kläckte ur sig att "människor behöver faktiskt bo" har helt rätt, men det betyder ju inte att man måste gå tillöverdrift för det. En sådan nedlåtande ton han hade mot reportern hör hemma på den tiden när arbetarna stod med mössan i handen hos patron. Måste det vara sådana reliker på chefsposter? Vet de nåt om tiden vi lever i nu? Knappast. De lever i en väldigt skyddad värld.

Jag tycker nog att 250 kvadrat är lite mer än att "bara bo". Han ska väl jobba? Eller han har kontoret hemma med en massa anställda som tar plats? För jag gissar att han bor inte tillsammans med hela tjocka släkten. Det karlskrälle jag läste om häromdagen som hade en massa fruar mellan 20-70 år och barn och barnbarn i massor hade bättre behövt den här lägenheten. Hans familj bestod av 160 personer. Hur många personer finns det i Nordeachefens hushåll kan man ju undra.

Ibland undrar man vad som rör sig i huvudet på en del människor. Eller det kanske är helt tomt och tyst?

11 kommentarer:

 1. Ja man kan ju undra...
  och jag blir ganska förbannad medans jag undrar...

  Din undran om 365 bloggen...
  gå in på http://365foton2011.wordpress.com/
  det är hon som håller iden och det går säkert att hoppa in 2012 och teman bestämmer hon...
  och man får ta dem i den tur man vill...
  och har också 50 egena teman som man kan välja om det blir för svårt...
  hoppas verkligen att hon fortsätter i nästa år igen...
  rätt kul utmaning för en själv tycker jag....

  Tjingeling...

  SvaraRadera
 2. Så du tar vaccinationer, det har vi skippat och då inte för att jag är spruträdd, det har bara inte blivit av.

  Nä det är för jävligt och sådana summor!Det är mkt som är så snett.

  Tack du, tror du att du känner igen mig om du ser mig på Maxi....

  KRamar

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag läste om det här också och förfasade mig. Och så kom jag osökt att tänka på Jesper Parnevik.

  Jesper Parnevik tycker väl att de där 250 kvm är rena armodet. Han har hela 1200 kvm att röra sig på, men han har i alla fall gjort en prestation för att få det så bra. I hans fall är det inga bankkunder eller aktieägare som står för fiolerna.

  Ha en fin fortsättning på måndagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Rantamor: Jag var inne och kollade på sidan. Kanske jag nappar på utmaningen nån gång i framtiden. Verkligen en kul grej.

  Helen: Jag vaccinerar mig pga att jag fick influensa för nåt år sen och var rejält sjuk....annars hade jag helst sluppit. Jag har faktiskt sett ett foto av dig i helfigur på din blogg, så kanske jag kan känna igen dig. Är det någon som liknar dig, tänker jag i varje fall fråga om det är Käringen mot strömmen.

  Ingrid: Det är ju onödigt stora utrymmen, men som du sa, han har ju inte parasiterat på några bankkunder eller aktieägare.

  SvaraRadera
 5. Undrar om det medföljer karta och kompass till lägenheten??Svar:Ja bäst är om man kan hålla sig lugn ja.... kolugn! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja det kan säkert behövas.

  SvaraRadera
 7. Det är nog väldigt tomt och tyst i huvudet på vissa personer. Och inte heller har de ett samvete som gör sig påmint som hos oss flesta andra.
  Det är förskräckligt när man läser sånt här och får mig starkt att fundera på att byta bank. Jag vill inte vara med och stötta och bidra med mina pengar till såna här personer. Så fort jag är klar med renoveringen tar jag tag i bytet av bank.

  SvaraRadera
 8. Läste en del i tidningen men blev bara arg så jag struntade i slutet. Jag tycker inte att chefer ska få överhuvudtaget. Fram för bostadskö som alla andra
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det var inget dåligt pris för en lägenhet.Jag tror det är ganska tomt i huvudet på en sådan person, annars är det väl vi som är dumma som inte kan ta för oss. Eller rättare sagt,vi är nog för ärliga.
  Jag fick två sprutor häromdagen men inte en sådan som du. Nej det fick räcka med de två i höften. det var cortisonsprutor och gjorde in i hel***e ont.

  SvaraRadera
 10. Bankerna och deras agerande i än det ena och än det andra är hemskt. Omoraliskt och oetisk. Fy!

  Just det, såg Parneviks "hus", deras sovrum är 250 kvm. Puh.

  SvaraRadera
 11. Raija: Jag tror inte heller bankcheferna besväras av dåligt samvete...tror aldrig de har hört talas om det.

  Lisbeth: Det är skralt med rättvisan.

  Anita: Jag har fått cortison insprutat en gång. Aldrig mer!

  Krönikören: Det räcker väl att sängen får plats i rummet .....resten är bara onödigt utrymme som samlar damm.

  SvaraRadera