söndag 20 november 2011

Julskyltning i Görslöv


Det stod i HD igår att Åstorp inte skulle sätta upp någon belysning på Storgatan nu inför julen. Träden som tidigare varit upplysta hade beskurits och det skulle göras i januari igen. Annars om åren har det varit fullt med smålampor i de här träden. För en del år sen så var det en annan julbelysning som sattes upp i samhället. Det var stora stjärnor som hängde med jämna mellanrum över gatan. Det såg så mysigt ut och påminde om gammeldags jular. De kasserades och nya slingor hängdes upp i träden i stället. Jag saknar faktiskt de här gamla stjärnorna. Därför blev jag jätteglad när jag häromdagen läste att de fanns uppsatta i Görslöv, ett litet samhälle utanför Höganäs. Jag åkte dit för att se vad de hade gjort med dem. Julskyltningen var på en liten väg, och byinnevånarna hade verkligen fått till en mysig stämning där. På varje lyktstolpe var en stjärna fastsatt, och en del butiker hade satt upp en sådan här stjärna på sitt hus.Jag hittade även en liten inredningsbutik som heter Mariposa. Den var inrymd i f.d. fiskaffären och var pytteliten med ett loft man nådde via en brant trappa. Påminde om loftet hemma hos min farmor. Är man på jakt efter en ovanlig present är det inga problem att hitta det här. Största problemet är att välja vad man ska köpa.

 En miniloppis fanns här med och några unga tjejer som sålde hantverk. En av dem hade gjort jättesöta änglar. På ett ställe köpte jag en burk honung som smakade coca cola och en som smakade choklad och Grand Marnier. Det var himmelskt gott. Man skulle kunna sitta och äta med sked direkt ur burken. Det var inte den där äckligt söta smaken som honung annars har...det smakade godis. Jag vet inte riktigt hur många smaker som fanns, men det var en hel del. Att kunna frammana julstämning på en sån här kort sträcka är ett konststycke, men det hade den här byns företagare verkligen lyckats med. Dit ska jag definitivt åka nästa år med.

Garnaffären i Klippan, Kerstins Garn och Handarbete, har flyttats hit och huserar nu i en gammal mölla. Det är rena himmelriket för mig att komma in i en garnbutik. Jag vill ha allt, men som tur är så säger förnuftet stopp. Men lite måste man bara ha med sig. Jag hittade garn och mönster till en mycket tjusig volangsjal.......ja, det fanns garn och mönster till många andra sjalar också. Det kommer att bli en del besök i Görslöv framöver har jag en känsla av.

14 kommentarer:

 1. Få se om regnet slutar så att jag också kan komma ut och ta några julskyltningsbilder idag.

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Vi "töser" tar alltid hand om matte.Ha en bra dag! Kram! PS Matte tyckte att hon liknade damen!

  SvaraRadera
 3. Hejsan Gunnel !

  Utomhus kan man pynta för fullt, för allt är så grått och trist inte minst vädret. Som var så fint igår, kan slå om, fast jag såg månen i natt.

  Inte mycket att göra åt.

  Hoppas Du har det bra nere i Söder

  Och ta hand om Dig. Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Ingrid: Det regnade här med, och det förtar lite av julstämningen.

  Yvonne: Då är vi ganska lika.

  Mi: Idag är det lika trist och disigt som vanligt.

  SvaraRadera
 5. Tack för titten hos mig. Tänk vad roligt de är när man "hittar" nya bloggvänner. Jag kommer också att titta in hos dig. Kommer lägga ut dig i min "lista"...för du vet minnet..
  Önskar Dig en riktigt bra Dag!
  Må väl och ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Och jag lägger till dig i min lista.

  SvaraRadera
 7. Nu blir jag avundsjuk. Vilket ställe du hittat. Helt i min smak men tyvärr för långt bort. Lite tomtebo känsla får man när man ser bilderna. Säger bara härligt
  Kram på dig

  SvaraRadera
 8. Det kändes som en riktig gammaldags julmarknad.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin utflykt du fick i alla dessa fina butiker.
  Smaksatt honung med coca cola...brrr....låter inte speciellt gott, men kanske ändå är det. För många år sen fick jag popcorn från Finland som var smaksatta med lakrits och kola och de smakade riktigt gott.

  SvaraRadera
 10. Jag älskar lakrits! Coca clahonungen var faktiskt riktigt god. Smakade de andra sorterna också, men man kan ju inte leva enbart på honung...då blir man för söt.

  SvaraRadera
 11. Det var väl för väl att du inte är fängslad, då hade jag inte fått så fina fängslande tips!
  Dit ska jag åka!
  Kommer du ihåg garnaffären som låg mitt emot Knutpunkten, varje sommar var jag in och handlade garn i den.

  Sv..Tack snälla, roligt att du följer oss!

  Ha det gott i diset!

  KRamar

  SvaraRadera
 12. Det är för väl att det börjar dyka upp garnaffärer lite här och var igen.

  SvaraRadera
 13. Tack för dina fina foto +kommentar från alla små trevliga butiker.
  Visa gärna fler foto vid annan årstid
  t ex jultid

  margareta

  SvaraRadera