måndag 31 oktober 2011

Konstiga titlar


Rasmus berättade för mig i morse att han skulle till Tandhoptimisten. Jag misstänkte att han menade Tandhygienisten, och det stämde. Det är inte så lätt alla gånger med alla dessa långa och konstiga titlar, inte ens för en vuxen. Det är ganska underligt egentligen att de flesta accepterar att man säger du till dem, men när det gäller titeln för övrigt är det mycket noga. Vad säger att jag är en bättre människa om jag titulerar mig chef av något slag? Den titel jag är mest stolt över är MORMOR. 

13 kommentarer:

 1. Hej Gunnel !

  Ja det är en fin titel. Jag är också Mormor.till 2 en flicka och en pojke. 11 o.7 år.

  Farmor kan jag inte bli för jag har bara en Dotter.

  Det var ju roligt med Tandhoptimisten.Om sådant funnits när jag var i skolåldern, kanske mina gaddar varit kvar.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Rantafar ska till tandhoptimisten i morron och jag på onsdag...
  måste komma ihåg vad det heter...
  tandhoptimist var bra...
  jag brukar kalla henne flourtanten...

  Och jag gillar också att vara mormor...och farmor med...
  fast farmor har jag bara varit tvååenhalvmånad....
  så liten och så söt....
  ja inte jag då utan Lille J.

  SvaraRadera
 3. Mormor och farmor är lika fina titlar tycker jag. Barnbarn är toppen.

  SvaraRadera
 4. Jag är stolt över titeln farmor gåner 6.. Det är betydligt billigare att resa i fantasin.. Natti!

  SvaraRadera
 5. Vilken bra titel, det ska jag kalla henne för i fortsättningen. Då kanske jag blir mindre rädd när jag ska dit. Det är det absolut värsta jag vet.

  http://stenstugu.com/wp/jag-overlevde-med-napp-och-nod/

  SvaraRadera
 6. Min tandläkare har tack och lov ingen tandhoptimist, och jag hoppas hon aldrig skaffar någon heller.

  SvaraRadera
 7. Håller med dig Mormor/Farmor är den bästa titeln !
  Sköt om dig, kram.

  SvaraRadera
 8. Tänker osökt på "bomfällningsassistentaspirant",;-)men mormor är mycket finare förstås!

  SvaraRadera
 9. Ja du har så rätt,samma här de titlarna jag också är mest stolt över är både Mormor och Farmor. Just nu är de ju så stora att det inte är så ofta de använder sig av Mormor och Farmor. Men när lille Elias kallar på Gamlamormor då är det jag som är stolt över den titeln.Ja det finns många sådana ord som man håller på att vrida tungan ur led när man ska säga det.Ha det bra. Kram.

  SvaraRadera
 10. Snickarinna var kul och du kanske ska börja använda det och se vilken reaktion det blir på folk...:-)...Håller med dig fullständigt om att en titel inte gör en person mer märkvärdig. Men det finns alltid folk som vill vara lite finare än andra och då använder de titlar som hjälpmedel. Mormor är en väldigt fin titel, som jag aldrig kan få för jag har inga egna barn. Plastfarmor eller plastmormor är det närmaste jag kommer där och det låter inte alls kul. Så jag får väl titulera mig MATTE, för jag har ju ett antal djur.

  SvaraRadera
 11. Mormor eller farmor är verkligen en titel att vara stolt över! Minst lika bra som avdelningsföreståndare eller informationschef - eller tandhoptimist... Vilken bra namn på hygienisten!!! :-)

  Undrar om det där med titelsjuka har med vilken landsdel man bor i? Upplever inte alls samma problem norrut i vårt land som jag gjorde när jag bodde i de mer sydliga delarna.
  Eller också märker jag det inte. För min del är det viktigt hur människor är inuti, inte om vad de har för skylt på dörren.

  SvaraRadera
 12. Det där med titlar är väl nästan ett utdött kapitel - gu ske lov.
  Jag har varit med då man använde mannens titel framför fru. Fru direktör Pettersson.
  När man går på en kyrkogård med äldre gravstenar så märker man att titeln ofta står på gravstenarna men inte så vanligt idag.
  Som väl är går det bra med du.
  Mormor och Farmor är det härligt att få hetta. Jag är farmor till nio ungdomar. Det är lov i skolorna denna vecka och jag får besök i morgon av tre stycken. Vi ska gå och bowla (jag tittar på) och sen äter vi köttbullar. Farmors köttbullar är bäst - sånt är roligt att höra.
  Ha en fortsatt bra vecka.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 13. Jag vet inte om titelsjukan bara finns i vissa regioner, kanske beror lite på personen i fråga också. Jag tror det oftast bottnar i osäkerhet om man måste gömma sig bakom en titel.

  SvaraRadera