tisdag 11 oktober 2011

Med religionen som täckmantel


Jag satt och slötittade lite framför TV:n ikväll. Eftersom det inte var nåt program jag var så där förtjust i så kollade jag runt bland kanalerna. Då hamnade jag mitt i ett program som handlade om droger. De visade en man som hade bildat en kyrka, där de odlade cannabis och hade det som ett slags sakramente. Han menade att det var livets träd och att Gud ville de skulle använda det. "Församlingen" hade blivit vräkta från det tidigare stället de bodde på, eftersom ägaren inte gillade att de odlade hasch. Hans sektmedlemmar, (jag tycker det var mer en sekt än en församling) skötte växtligheten och han satt i stort sett bara och rökte. Andakterna hölls i hans kök, där han satt i en fåtölj och läste ur bibeln från datorn. Det går att göra mycket konstiga saker om man gömmer sig bakom religionen. Det kom aldrig fram vilken religion de här människorna tillhörde. Troligtvis en egen påhittad.

Det hängde växter på tork i taket i stort sett överallt. Såg nästan ut som i mitt pannrum. Men där hänger bara eterneller, renfana och kaveldun. Inget man blir särskilt hög på. 

5 kommentarer:

 1. I religionens namn kan man tydligen göra nästan vad som helst.

  Den här sektledaren har ordnat det riktigt bra för sig.

  Själva har vi sett på fotboll, eller rättare sagt maken, men nu har han gett upp och jag sitter och glutta på "Mannen som talar med hundar", det är roligt att se vilka små medel det behövs för att få ordning på problemhundar om man har den rätta kunskapen.

  Kram och ha en fin fortsättning på kvällen!

  SvaraRadera
 2. Jo, det finns en del underliga religiösa sekter som hittar på allt möjligt tokigt
  och den du berättar om här är säkert en helt egen påhittad religion
  kram

  SvaraRadera
 3. Godmorgon! Dom har inte läst 2 korinterna 7:1....Bra att jag fick dej att skrattar. Morgonkram!

  SvaraRadera
 4. Konstigt att folk går på sånt där med sekter, för detta låter verkligen som om det är det. Inte undra på att det är så mycket krig i världen, när det finns personer som gör religion av allt.

  SvaraRadera
 5. Det är hemskt att de kan manipulera folk så.

  SvaraRadera