söndag 9 oktober 2011

Teaterresa

Igår åkte Ulrika och jag till Köpenhamn. Huvudanledningen var teaterbesöket, men eftersom vi tar det som en heldagsutflykt, så hinner vi med en hel massa annat också. När vi kom till Knutpunkten såg vi att det var "Skruttbåten" som skulle avgå, så vi satte oss och väntade på nästa avgång i stället. Vi fick nog av den här ofräscha båten förra gången och har memorerat namnet på den så vi aldrig mer ska åka med den. Av färjan och på tåget på två röda sekunder. Här var det ingen dötid! När vi steg ut från Hovedbanegården i Köpenhamn möttes vi av de här cyklisterna..


Tivoli hade dekorerat runt om med pumpor, häxor och fågelskrämmor. Det livade verkligen upp.Vi hade en del ärenden att uträtta på Ströget, så vi gav oss iväg dit. Där är det verkligen liv och rörelse. Alltid händer det något.


På Rådhusplatsen hade någon eller några hängt upp det här täcket av stickade och broderade lappar. En "mjuk" demonstration. Vi stötte på flera både äldre och yngre som gick runt med en lapp där det stod FREE HUGS. Om de hörde till lapptäcksdemonstrationen fick jag aldrig riktigt klart för mig. 


Varje gång vi åker till Köpenhamn, så stöter vi alltid på minst en guldig person som står eller sitter blickstilla. Jag beundrar dem som kan hålla sig så stilla timme efter timme. Ballongblåsare, dansare och gatumusikanter ser man precis överallt. Tänk så mysigt om vi hade haft åtminstone tiondedelen av det i Sverige. Här kan man verkligen tala om ett levande city.

När vi handlat klart vandrade vi vidare mot teaterområdet. Snett emot teatern ligger en mysig liten glassbutik med världens godaste glass. Det är ett måste att ta en glass och en kopp cappuccino innan föreställningen. Denna gången var det Annie vi skulle titta på. Flickan som hade huvudrollen hade en fantastisk röst, och även de andra 6 småflickorna var jätteduktiga. En hund medverkade också i föreställningen och skötte sig alldeles utmärkt. Det har varit mycket blandat innehåll i musicalerna vi har sett på Det Ny Teater, men inte någon gång har vi varit missbelåtna, så det kommer helt klart att bli fler teaterresor framöver. 

17 kommentarer:

 1. Ha ha !! Jag ska sätta ut spikmatta och fånga henne ! Du har ingen sådan kärring hos dej?På ströget kan man gå i timmar!!!!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Det dyker upp en konstig människa lite då och då, men jag lyckas aldrig fånga in henne. Spikmatta var ett bra förslag, det ska jag prova.

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig teaterutflykt och så mycket ni fick se. Halloweendekorationerna gillar jag skarpt. Här i Sverige är vi inte alls lika "open minded". Här är det nästan lite fult med Halloween.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram,

  SvaraRadera
 4. Orange är min älsklingsfärg, så under Halloween får jag verkligen omge mig med allt orange utan att nån kommenterar det.

  SvaraRadera
 5. Hej Gunnel !

  festliga bilder,
  Syns att det inte är i Sverige.

  Vi kommer väl så småningom.

  Visst är det fint med orange som på sjuttiotalet.Grönt med.

  Höstliga kramar från Mi

  SvaraRadera
 6. Kul att du också gillar orange

  SvaraRadera
 7. Det är alltid lika trevligt att vara i Köpenhamn.Ibland kan man stå och kolla på en sån där gul staty och undra om det inte är en vanlig staty. Då rör den på sig.Första gången jag såg en var i Florida. Det stod ett litet barn och tittade. Rätt som det var sträckte "statyn" fram en hand mot barnet och du milde vad ungen skrek.Men snart kom barnet tillbaka igen.Hade väl fått en förklaring av föräldrarna.Ha det bra.

  SvaraRadera
 8. Jag blev också lite snopen första gången jag såg en sån här "staty" röra på sig.

  SvaraRadera
 9. Så mysigt och så fina bilder! Det var längesen jag var där, kanske ska man ta en tur.......

  Kram och ha en go kväll!

  SvaraRadera
 10. Köpenhamn kan man aldrig besöka för ofta.

  SvaraRadera
 11. Jag vill också åka till Köpenhamn. Fick en känsla av kontinenten när jag såg bilderna. I Nottingham sitter eller står det alltid guld/silver färgade på gågatorna. Barnbarnet brukar ge dom en liten slant och dansar dom för henne. Tänk att det är pumpa time snart

  SvaraRadera
 12. Tiden bara rinner iväg, och inte katten har man mer tid över bara för att man inte jobbar. Konstigt.

  SvaraRadera
 13. Så underbart att bara ta en endagsutflykt till Köpenhamn och allt spännande som händer där. Själv bor jag alldeles för långt bort för att göra det. Vi åker till Stockholm ibland istället, men det händer inte intressanta saker där.

  Jättefina bilder hann du också ta under din dag där.

  SvaraRadera
 14. Jag gillar Köpenhamn för det är inte så stelt som här hemma ibland. Danskarna är lite mer tillåtande med en del saker.

  SvaraRadera
 15. En stad man aldrig tröttnar på.

  SvaraRadera