fredag 28 oktober 2011

Det är inte konstigt....


.....att man blir misstänksam mot allt och alla numera. HD skrev idag om en husägare på Björnås som i förrgår upptäckte att stegen var försvunnen. Den hittades senare hos grannen, lutad mot husgaveln där ett fönster stod på glänt. Tjuven eller tjuvarna hade klättrat in genom fönstret och stulit smycken. 
När vi flyttade upp hit för snart 40 år sen var det inte så utbyggt som det är nu. Man hörde aldrig talas om inbrott här uppe heller, det var bara nere i själva samhället som det förekom. På den tiden var väldigt många mammor hemma och passade sina barn, så det fanns alltid folk hemma någonstans, och kanske inte så lätt att då ta sig in osedd överallt. Nu har ormrådet utökats med enormt många villor, och det är i stort sett tomt i alla hus dagtid. Med andra ord är det fritt fram för alla skummisar att jobba ostört. 
När våra barn var små var ytterdörren alltid upplåst så de kunde komma och gå som de ville. Det första jag gör nu när jag kommer hem är att jag låser ytterdörren efter mig. Jag går inte ens ut i trädgården utan att låsa. Så hemskt om vi i framtiden kommer att behöva inhägna bostadsområdena med murar och ha väktare anställda, som det finns på vissa platser. 

4 kommentarer:

 1. Tjuvarna blir fräckare och fräckare.Grannen hade inbrott för ett tag sen mitt på ljusan dag.De har hund men sa inte ett ljud.Det gjorde däremot vår Ulla .Så jag kunde ge poliserna vilken tid tjuvarna var där ..Jag sa till dej att jag måste först jaga upp en struts .Sen vänta på att hon lägger ett ägg! Så..... det kan ta tid.Du får ha tålamod! Kram!

  SvaraRadera
 2. Vi låste aldrig förr i tiden om vi var hemma. Dörrarna stod olåsta hela nätterna, men det skulle man aldrig kunna tänka sig att göra nu för tiden.

  Men någon gång på 60-talet blev bilen stulen i garaget. Svärfar hade givetvis inte tagit ur bilnyckeln när han satte in bilen.

  På kvällen hade Åke och jag fått höra att det rymt några fångar från fängelset i Lärbro, så Åke frågade svärfar på morgonen: "Tog du ur bilnyckeln igår". "Nej", fick han till svar.

  Jag sprang ut och tittade och bilen var borta, tillsammans med en pläd och en stor huggkniv som man använde till att rensa betor med.

  Det tog polisen tio dagar att hitta bilen och hade de inte fått tag i skurkarna vet ingen hur lång tid det tagit, för de hade kört in bilen långt in i skogen. Där stod den, helt oskadad, det fanns inte en rispa på den ens.

  Så helt skurkfritt var det inte på den tiden heller!

  Kram och ursäkta för den långa kommentaren!

  SvaraRadera
 3. Ja, nog har tiderna förändrata
  förr var man mycket tryggare när det gällde inbrott, överfall osv.
  kram och ha en fin helg

  SvaraRadera
 4. DEt har nog funnits "bovar" i alla tider, men brotten blir råare och det tycker jag är hemskt.

  SvaraRadera