onsdag 11 september 2019

StjärnstatusChansen är nog väldigt liten att jag ska bli ombedd att skriva mitt namn och lämna hand och fotavtryck på Hollywood boulevard. Enda gången jag lämnar fingeravtryck och skriver min autograf är när jag förnyar mitt pass och fotavtryck gör jag bara hos ortopeden.

De som får äran att lämna sina avtryck på den berömda trottoaren är hyfsat välavlönade personer, men det är möjligt att de inte själva har den uppfattningen. Jag läste nämligen att det gjorts en undersökning bland 1000 välbeställda hushåll som hade tillgångar på i genomsnitt 22 miljoner kr. Nästan hälften ansåg inte sig som förmögna medan den andra hälften var relativt nöjda. Varför gör man en undersökning bland folk som har så vansinnigt mycket pengar? De lever ju inte i den verklighet som de flesta andra gör. Det hade varit bättre att fråga människor med normalinkomst ifall de var nöjda. Då hade resultatet garanterat blivit helt annorlunda. De som inte var nöjda tyckte att de hade behövt 47 miljoner kr för att känna sig rika. Jag har inte så stora krav. Jag hade nöjt mig med 46.

17 kommentarer:

 1. Ja, lite mer fokus på människor med normala eller lägre inkomster för det är väl där som en förbättring borde ske skattemässigt. Människor med stora förmögenheter behöver inte slippa vissa skatter...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det visar bara att det är som det alltid har varit.
  De med pengar sätts framför dem som inte har lika mycket. Statusdyrkan. Så tråkigt att det är så.
  Jag tror i och för sig att de som redan har mycket inte tänker särskilt mycket på pengar och att de också till en viss del tappar bort den verklighet som vi andra tampas med dagligen. Eller de har en annan verklighet, det är säkert så det är istället.
  Allting är ju relativt, vi har våra olika sanningar, men jag håller med dig om att undersökningar av det där slaget skulle vara bättre att göra med folk som lever på liten summa varje månad.
  Det fina i kråksången är att man lär sig leva gott på smått också och att man t.om. kan känna sig riktigt rik på i stort allt förutom pengar.
  Ha en fin onsdag i Åstorp. Här är det regnsjukt, grått och vått, precis som det har utlovats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt kul när man ser att man kan "trolla" med de pengar man har. Kreativiteten ökar när man måste tänka efter mer än en gång innan något köps. Det finns så mycket man kan göra själv för att spara.

   Radera
 3. De som har mycket vill ha mera, de som har lite nöjer sig ofta med lite...
  Livet är ibland orättvist.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jaså, man är inte förmögen om man har 22 miljoner? Ojoj. Dubbelt upp. Nä, men vad skulle jag göra med så mycket pengar, frågar jag mig??
  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller behov att den summan. Man kan vara rik på så mycket annat än pengar.

   Radera
 5. Helt otroligt hur människor kan bli. Helt verklighetsfrämmande, eller hur jag ska uttrycka det. Då är det skönt att läsa om personer med fötterna på jorden som nöjer sig med 46 miljoner.
  Ha en finfin dag och varm kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Jag hade nöjt mig med 40:-)
  Jag har haft en bra bloggpaus!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hade säkert klarat sig på det med.

   Radera
 7. Jag har varit ute och rört på mig!!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Skönt att du inte har större krav än så.
  Ge aldrig upp Gunnel. En vacker dag ringer de ilsamtal från Hollywood. Då är det bara att packa väskan, ta fram passet och tvätta händerna. :)
  Kram Bosse som är rik på upplevelser och kära vänner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Är det inte bättre att jag väntar med att tvätta händerna till efteråt?

   Radera
 9. Pengar är ett nödvändigt ont, men det behövs inga massor. Har man gott om det är det utmärkt att dela med sig, och det finns det ju många som gör, men också motsatsen. En del blir snåla ju mer de har. Obegripligt.

  SvaraRadera